vilmar Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 mam następujący problem mam model miecza i on ma swoją teksture już i chciałem żeby jego boki były wygrawerowane we wzorki jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 bez modellingu to texztura typu bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 Oprócz tego, mógłbyś "na siłę" użyć boolean z extrudowanym tekstem (np. jakiś font z runami, whatever)... ale raczej unikałbym tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 a i jeszcze jedno jak zrobić ogień taki jak np z ogniska czy jak coś sie pali taki realistyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 regulamin - zadawanie pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robczan Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 ty salvator jak zwykle musisz gadac takie glupoty, nic konstruktywnego, tylko albo o regulaminie, albo inne bzdety. o co ci kurde chodzi? przestrzeganiem regulaminu przez innych niech cie g**** obchodzi bo nie jestes moderatorem. i pewnie nigdy nie bedziesz, wiec skoncz sie podlizywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 robczan - skad ty sie qr** wzioles ? nagle wpadasz na forum nadskakujesz na kazdego ... na mnie tez naskoczysz jak zobaczysz jak komus przypominam o regulaminie ? bo czesto to robilem .. i robie ... wes se urlop na rok od forum .... to jedynie tobie cos sie tu nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 ot hmm robczan przypadkowo wrocil z przymusowego urlopu. po zmianie silnika jego ban sie dezaktywowal. ciekawe czy trzeba bedzie to naprawic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 ej bez kłutni zapytałem jak zrobić ogień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 zrob gizmo i dodaj do tego efekt fire i zmien w ustawieniach ognia na tendril pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Jest do tego tutorial step-by-step w maxie i na max3d.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 google.pl wpisz fire tutorial +3d max bo ten oparty z maxa oparty na helpie to takie mierne efekty daje IMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 ot - Sherifie - czy robaczek dostal juz bilet do nieba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 dzięks ale to jeszcze nie to chodzi mi o to żeby ten ogień był żywy ruszał się i łył taki jak np ze świeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 robczan - wrzuć na luz, mnie nie obrazisz, a sobie tylko zaszkodzisz, bo znowu ci bezpłatny urlop zafundują i po co ci to? Pamiętaj "make CG, not war". ale za to podlizywanie to i tak masz w pysk jak cię zobaczę... są jakieś granice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 salvator - gowna sie nie rusza ... niedlugo i tak ktos je splucze i trafi tam gdzie trzeba ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 vilmar - zmieniając parametry ognia, wielkość gizma dla ognia itp. podczas włączonego przycisku animate, w roznych klatkach animacji mozesz spowodowac ze ogien bedzie sie "ruszal"... Poczytaj w tutorialach (helpie) maxa o tzw. keyframe'ach Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 dziękuje to już blisko ale mi chodzi bardziej o żywy ogień taki który by się ruszał np jak na zapalniczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 No cóż.. jeśli będziesz robił ujęcie tylko z boku, to najprościej zrobić to jakąć animowaną bitmapą płomienia (gdzie animowany powinien być zarówno diffuse, jak i opacity...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 ten ogień niejest realistyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 to moze pluginy? nie znam sie na pluginach do ognia,ale looknij tu -->http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4539&highlight=realistyczny+ogien sa podane nazwy plugow pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 chodzi mi o ogiń taki jak by żywy jak z zapalniczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 29 Wrzesień 2004 Share Napisano 29 Wrzesień 2004 Ehh facet... "chodzi mi o ogiń taki jak by żywy jak z zapalniczki" ciężko cię zrozumieć.. narysuj o co ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Wrzesień 2004 Share Napisano 29 Wrzesień 2004 Aura od chaosgroup. Darmowa wersja beta do sciagniecia z ich strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilmar Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2004 sory za błędy ale mi się klawiatura psuje i czasem niewystukuje klawiszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi