Napisano 25 Wrzesień 200420 l mam następujący problem mam model miecza i on ma swoją teksture już i chciałem żeby jego boki były wygrawerowane we wzorki jak to zrobić ?
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Oprócz tego, mógłbyś "na siłę" użyć boolean z extrudowanym tekstem (np. jakiś font z runami, whatever)... ale raczej unikałbym tego...
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor a i jeszcze jedno jak zrobić ogień taki jak np z ogniska czy jak coś sie pali taki realistyczny
Napisano 26 Wrzesień 200420 l ty salvator jak zwykle musisz gadac takie glupoty, nic konstruktywnego, tylko albo o regulaminie, albo inne bzdety. o co ci kurde chodzi? przestrzeganiem regulaminu przez innych niech cie g**** obchodzi bo nie jestes moderatorem. i pewnie nigdy nie bedziesz, wiec skoncz sie podlizywac
Napisano 26 Wrzesień 200420 l robczan - skad ty sie qr** wzioles ? nagle wpadasz na forum nadskakujesz na kazdego ... na mnie tez naskoczysz jak zobaczysz jak komus przypominam o regulaminie ? bo czesto to robilem .. i robie ... wes se urlop na rok od forum .... to jedynie tobie cos sie tu nie podoba
Napisano 26 Wrzesień 200420 l ot hmm robczan przypadkowo wrocil z przymusowego urlopu. po zmianie silnika jego ban sie dezaktywowal. ciekawe czy trzeba bedzie to naprawic :]
Napisano 26 Wrzesień 200420 l zrob gizmo i dodaj do tego efekt fire i zmien w ustawieniach ognia na tendril pozdrawiam
Napisano 27 Wrzesień 200420 l google.pl wpisz fire tutorial +3d max bo ten oparty z maxa oparty na helpie to takie mierne efekty daje IMO
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor dzięks ale to jeszcze nie to chodzi mi o to żeby ten ogień był żywy ruszał się i łył taki jak np ze świeczki
Napisano 27 Wrzesień 200420 l robczan - wrzuć na luz, mnie nie obrazisz, a sobie tylko zaszkodzisz, bo znowu ci bezpłatny urlop zafundują i po co ci to? Pamiętaj "make CG, not war". ale za to podlizywanie to i tak masz w pysk jak cię zobaczę... są jakieś granice...
Napisano 27 Wrzesień 200420 l salvator - gowna sie nie rusza ... niedlugo i tak ktos je splucze i trafi tam gdzie trzeba ...
Napisano 28 Wrzesień 200420 l vilmar - zmieniając parametry ognia, wielkość gizma dla ognia itp. podczas włączonego przycisku animate, w roznych klatkach animacji mozesz spowodowac ze ogien bedzie sie "ruszal"... Poczytaj w tutorialach (helpie) maxa o tzw. keyframe'ach Pozdro
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor dziękuje to już blisko ale mi chodzi bardziej o żywy ogień taki który by się ruszał np jak na zapalniczce
Napisano 28 Wrzesień 200420 l No cóż.. jeśli będziesz robił ujęcie tylko z boku, to najprościej zrobić to jakąć animowaną bitmapą płomienia (gdzie animowany powinien być zarówno diffuse, jak i opacity...)
Napisano 28 Wrzesień 200420 l to moze pluginy? nie znam sie na pluginach do ognia,ale looknij tu -->http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4539&highlight=realistyczny+ogien sa podane nazwy plugow pzdr
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Ehh facet... "chodzi mi o ogiń taki jak by żywy jak z zapalniczki" ciężko cię zrozumieć.. narysuj o co ci chodzi...
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Autor sory za błędy ale mi się klawiatura psuje i czasem niewystukuje klawiszy