blood_brother Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Witam. Zalatwilem sobie pare utworow The Doors. Chce sobie posluchac a tu dupa. Rozszerzenia *.ogg. Czym to powinnienem otworzyc?? Z gory dzieki za pomoc:)
Marcin Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 oh good ;) je sie z winampem a dokladniej od wersji 3 jest ogg w standardzie zainstaluj sobie jakis mega codecs pack ;) no nie gadaj ze nie wiedziales o ogg ? to jest the gratest format nad formatami plikow muzycznych ... najlepszy stosunek jakosci do kompresji ...
blood_brother Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Napisano 25 Wrzesień 2004 A bez winampa sie nie obejdzie?? Mam wersje 2.83:) Jakos nie przypadly mi do gustu te nowe winampy:/
Marcin Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 http://www.vorbis.com/files/1.0.1/windows/vorbis-tools-1.0.1-win32.zip
Pionier Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 > http://mp3.wp.pl/p/programy/opis/271.html
blood_brother Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Napisano 25 Wrzesień 2004 Dzieki:) Nareszcie moge sobie spokojnie posluchac:)
mCh Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 .ogg to chińska odmiana mp3 :> pliki muzyczne, jak chcesz szczegółów mogę popytac essential'a.
sikham Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 moze i chińska ale lepsza ;) blood_brother nowe winampy są bardzo podobne do tych starych Nullsoft wyciągnął wnioski i wyrzuc na zbity ryj te krowy przymominające pewien shitowy odtwarzacz Microsoftu ;)
Batou Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 Ja mam wersję 5.03 lite która waży 629kb, odtwarza tylko mp3 i wav`y, nie ma obsługi skórek... w ogóle nic nie ma ;). Uruchamia się w jakieś 0,5 s. Polecam.
bartonfink Napisano 26 Wrzesień 2004 Napisano 26 Wrzesień 2004 foobar -> programik idealnie pasujacy do ogg :) goraco polecam
illy Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 Ja mam wersję 5.03 lite która waży 629kb, odtwarza tylko mp3 i wav`y, nie ma obsługi skórek... w ogóle nic nie ma ;). Uruchamia się w jakieś 0,5 s. Polecam. Masz moze linka? Tez chetnie pouzywam:D A ogg'órki rzadza
ftorek Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 dokladnie - rowniez polecam winampa w wersji lite - jest superek a jak chcesz sobie przekonwertowac ogg'a do mp3 to polecam dbAmp'a (plus odpowiednia wtyczka)
cochise Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Polecam odtwarzac foobar2000, jest duzo szybszy od winampa i zre mniej pamieci, ogg otwiera od razu.
javor Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 eeeeeeee .......... winamp :] pffff przecież to lipa niezła :) jak ktoś ma dobre audio do kompa podłączone i chce lepszego programu to polecam jetaudio (http://www.jetaudio.com) ma lepsze dokodery dźwięku (wyraźnie złychać różnice w porównaniu do winampa), duuuużo więcej funkci i wogól winamp przy nim to taki playerek do zabawy dla dzieci :D (tylko się nie obrazać użytkownicy winampa :P )
cochise Napisano 5 Październik 2004 Napisano 5 Październik 2004 Most of "sound quality differences" people "hear" are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now. Sprawdzilem jetaudio, roznicy w jakosci dzwieku brak.
masater Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 hehe a wy to cieniaki jesteście muzyki to się słucha takimi progsami jak ogg123 czy mpg321, to są rasowe odtwarzacze dla prawdziwych męrzczyzn ;) a nie jakieś tam winampy samo "win" powoduje że czuje się nie dobrze :) a tak btw jeśli już na windzie słuchać to foobar2000 to chyba najlepsze rozwiązanie na winde :) a ogg to najlepszy format zadne acc czy mp3 się nei umywają PS: Apeluje ludzie zainteresujcie się wolnymi systemami np LINUXEM :) Pozdrawiam
illy Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 a nie jakieś tam winampy samo "win" powoduje że czuje się nie dobrze moze dosAmp?
Rekomendowane odpowiedzi