Johnsi Johns Napisano 17 Listopad 2014 Napisano 17 Listopad 2014 (edytowane) Witam wszystkich:) Doszedłem do wniosku, że nadszedł czas aby pokazać swoje prace światu i dostać trochę konstruktywnej krytyki :) Oto i one: Edytowane 27 Grudzień 2014 przez Johnsi Johns
DPFantasy Napisano 17 Listopad 2014 Napisano 17 Listopad 2014 Cześć ja jestem nowy i się w ogóle nie znam więc nic nie doradzę ale jako zwykły odbiorca twoich prac mogę powiedzieć że naprawdę są fajne gdzie nie gdzie zbyt rozmazane ale to tylko uwaga jako widz może tak właśnie miało być :) P.s czekam na więcej ^^
DraxMustHurt Napisano 18 Listopad 2014 Napisano 18 Listopad 2014 W tym pierwszym czaarnoooo ;). Staraj się nie używać czystej czerni, to bardzo spłaszcza. Uważaj też na kontrast, bo w tej pierwszej pracy jest albo prawie całkowicie ciemno, albo bardzo jasno - mało półtonów.
Johnsi Johns Napisano 18 Listopad 2014 Autor Napisano 18 Listopad 2014 W tym pierwszym czaarnoooo ;). Staraj się nie używać czystej czerni, to bardzo spłaszcza. Uważaj też na kontrast, bo w tej pierwszej pracy jest albo prawie całkowicie ciemno, albo bardzo jasno - mało półtonów. Masz rację... za dużo levelami na koniec wykręciłem... ;)
Rozpu Napisano 17 Grudzień 2014 Napisano 17 Grudzień 2014 musisz uważać na nadużywanie nasycenia. W pierwszej pracy zwłaszcza to widac, że nawet bardzo ciemne miejsca są mocno nasycone. W teczce u kutwa666 ktoś fajnie tłumaczył, dlaczego bardzo jasne i bardzo ciemne miejsca rzadko są nasycone. Gdzies (chyba w kolor end lajcie gurneja) wyczytałem takie powiedzonko, że "szarość jeszcze nikomu nie zaszkodzila, za to przesycenie zniszczylo wiele obrazów". pokombinuj z tym
Rain Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Kozak :)) Ma chyba trochę zbyt 'zblurowaną' twarz ale ogólnie ekstra
Gość cichy0199 Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Rozpu to jest chyba objaw Raynauda (lekarzem nie jestem i się nie znam tak tylko napisałem :P bez hejtu!) , według mnie twarz wydaje się być rozmyta ;x
Johnsi Johns Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Napisano 13 Styczeń 2015 Macie racje, postaram się wyciągnąć większy detal na twarzy bo ta praca nie jest jeszcze skończona. A rękę też postaram się naprawić. :)
Johnsi Johns Napisano 30 Styczeń 2015 Autor Napisano 30 Styczeń 2015 Hej! Wstawiam ostatnią pracę. Concept hełmu. Co myślicie ;)?
DraxMustHurt Napisano 30 Styczeń 2015 Napisano 30 Styczeń 2015 Bardzo fajne plamy i brushstroki, widać lekkość szczególnie w okolicy torsu i ręki. Użyłeś foty pod spodem, jak to zrobiłeś? :)
Johnsi Johns Napisano 30 Styczeń 2015 Autor Napisano 30 Styczeń 2015 Bardzo fajne plamy i brushstroki, widać lekkość szczególnie w okolicy torsu i ręki. Użyłeś foty pod spodem, jak to zrobiłeś? :) Dzięki ;) Hełm to zbrush. Mundur photobash i podmalówka.
5lim Napisano 8 Luty 2015 Napisano 8 Luty 2015 to taka technika związana z wykorzystywaniem zdjęć - w największym skrócie
Johnsi Johns Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 Powstała kolejna wersja gościa w hełmie, mały kitbash i tym razem mniej malarska wersja. Bawiłem się też w master study. Tutaj już czysty painting. Refka do tego to obraz "Ivan Aivazovsky Gunboat off Crete"
Johnsi Johns Napisano 26 Wrzesień 2015 Autor Napisano 26 Wrzesień 2015 Nowa praca a w zasadzie próbowanie innych technik.
Rozpu Napisano 29 Październik 2015 Napisano 29 Październik 2015 https://cdn.artstation.com/p/assets/images/images/001/235/950/large/robert-bubel-xanten.jpg?1442751025 no w tym to z kompo poszalałes xd
Johnsi Johns Napisano 4 Listopad 2015 Autor Napisano 4 Listopad 2015 w dobrym czy złym tego słowa znaczeniu :D ?
Johnsi Johns Napisano 27 Listopad 2015 Autor Napisano 27 Listopad 2015 Update. 1.5h speedpaint. photobash / 3d / 2d
BartLight Napisano 28 Listopad 2015 Napisano 28 Listopad 2015 Mnie sie podoba najbardziej ten niebieski obraz z kosmonautą, ma fajna texturkę , kompo itd, polecam :D
Johnsi Johns Napisano 13 Marzec 2016 Autor Napisano 13 Marzec 2016 Dzięki BartLight :) To chyba jedna z moich ulubionych prac. Nawet wydrukowałem ją sobie na canvasie :D Tymczasem kolejny UPDATE
Rekomendowane odpowiedzi