slim_sandman Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Postnowiłem sobie zrobić przerwe z rowerkiem, w tym czasie chciałem sobie zrobić jakieś autko, nie chciałem się brać za coś wielkiego, więc wybrałem autko o dość prostej bryle, z niezbyt duża liczbą deltali. No i jest, Audi TT. Na razie nie ma dużo ale już wrzuce, piszcie co sądzicie. P.S. Wiem że jestem mało orginalny :-P edit: zmiana obrazka, tak zeby sie miniatura dobra wyswietlala :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Narzie w ok, jaką metodą robisz? Nie pamiętam jak w org. ale chyba zejscie tej lini z maski na tą zcesc przy reflektorze jest z lekka krzywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 staram sie low poly ale zwykle wychodzi bardziej na high :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 spoko spoko ale nie ma co oceniac nic nie zrobiles;) zarzuc jakim swiekszym "miesem" ciekawy jestem jak ci to wyjdzie bo tez tworze tt i sobie po oceniam kogo lepiej wychodzi i czy dobrze robie:D:D zycze powodzenia i czekam na update ps. ja juz mam cala karoserie teraz tylko zmudne tworzenie detali :(:( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Troche jeszcze posiedziałem i drobiłem, nie ma wiele ale już troche więcej do oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 tez robilem TT, i jakos ciezko mi szlo, ale mam na dysku i moze wroce, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Jak narazie pracka idzie nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 hehehe alez sie narobil;) co taki maly update wciaz czekamy na wiecej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 No tak ale splinami czy poly-by-poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmx Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 linia tego przetloczenia na masce jest troszke skrzywiona na wysokosci swiatla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 ... i powyzej niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Październik 2004 Autor Share Napisano 23 Październik 2004 Troche mnie nie było, ale już jestem, wakacje się skończyły, więc teraz troche więcej będę w domu, moje problemy ze sprzetem też się skończyły więc moge spokojnie przystąpić do nadrabiania zaległości :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Październik 2004 Share Napisano 23 Październik 2004 alez sie narobil;);) malutko tego update:D:D ale narazie ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 23 Październik 2004 Autor Share Napisano 23 Październik 2004 eby nie było że wrzuciłem takiego ogromnego updata i dalej się obijam to wrzucam kolejnego malutkiego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 Jak narazie to wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 Dorbiłem kawałek pupci :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 Audi TT chyba już 10 na forum, ale jak narazie ładnie ci idzie tylko popraw ten przedni błotnik bo na ostatnim renderze jest krzywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Październik 2004 Autor Share Napisano 26 Październik 2004 A dlaczego miało by nie być 10, przecież to zajefajna furka :-) Dzisiaj sobie troche pogrilowałem :-p, piszcie co sądzicie (oczywiście nie jest skończony, brakuje jeszcze znaczka ale narazie nie będę go robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 26 Październik 2004 Autor Share Napisano 26 Październik 2004 w sumie to nie tylko grilowałem, tu troche dorobiłem tam kilka bugów skosiłem, napiszcie jak by ktoś jeszcze jakiego zauważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Październik 2004 Share Napisano 26 Październik 2004 ja widze bugii:):) tak w sumie to tylko tu ale jest ich tam troche (kolo grila):D:D ale po za tym jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 30 Październik 2004 Autor Share Napisano 30 Październik 2004 Poprawilem te bugi, a wlasciwie zrobilem jeszcze raz cala gore zderzaka razem z grilem :-), bo siatka mi sie nie podobala (i na moje oko nie ma juz bugow, jak sie myle to napiszcie). Dorobilem jeszcze kratki na dole, wrzucam fotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 Ladnie ci to idzie, az milo popatrzec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 no calkiem ladnie. ale na dole przedniego zderzaka jest troche krzywo, odrobinke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 5 Listopad 2004 Autor Share Napisano 5 Listopad 2004 W końcu udało mi się skończyć kółka (chociaż na koniec jakiś bug wyskoczył ale później go poprawie, teraz czas iść spać bo o 6 00 wstaje :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 5 Listopad 2004 Autor Share Napisano 5 Listopad 2004 A w sumie co tam, wrzuce jeszcze jak komponują się z całą (znaczy połową) furki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 Ładne. Tylko jak jest ładny model, i się go oteksturuje to przestaje być ładny. Jakiś paradox - model ładny wygląda brzydko jak ma teksture :P Ale ogólnie bardzo ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 no ladnie. wylacz defeacult(difikult) light (czy jak to sie tam pisze) gdy wlaczasz skylighta, ladniejszy efekt bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 dalej ta linia co narysowalem(wyzej) jest zle:):) ale po za tym to fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 ładnietylko do poprawy to co wyżej jest napisane Xmark od kiedy w maxie jest trudne światło jakieś :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 difołlt a dyfikolt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 5 Listopad 2004 Autor Share Napisano 5 Listopad 2004 troche sie dzisiaj pobawilem swiatelkami, bo co tu duzo mowic, jestem w tym slaby, no i wrzucam efekt: A, i napiszcie co dokładnie jest z tym przodem, bo mialem tam troche fal ktore poprawilem, a co jest teraz to juz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 moze jakis lakier i haderi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 6 Listopad 2004 Autor Share Napisano 6 Listopad 2004 nie nie z doświadczenia wiem że jak zaczne się bawić lakierem to już nie pomodeluje (przykład: Golf IV) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 to daj troszeczke wiecej swiatla bo ciezko sie wpatrzec ;p pozatym lakier i hadri czasami pomaga nierownosci znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 do skylight daj jakis jasniejszy kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 difołlt a dyfikolt :D no raaaaacja, zmeczony bylem :P ide angielski szlifowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 za cienka obręcz felgi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 6 Listopad 2004 Autor Share Napisano 6 Listopad 2004 ja wiem czy za cienka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 6 Listopad 2004 Autor Share Napisano 6 Listopad 2004 no niech wam będzie :-p, poptostu render: PS: na klamke nie patrzcie bo jeszcze nad nią pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 wstrętne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 czy przy relektorku jest z boku mała nieróność (lkier ma ciemniejsza plamę) czy tak ma być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 6 Listopad 2004 Share Napisano 6 Listopad 2004 lakier wyglada jak jakis mosiadz ;p ale ladnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 6 Listopad 2004 Autor Share Napisano 6 Listopad 2004 tweety, nie mam pojecia :-), spac mi sie chce, nie odpalam maxa, jutro sprawdze. Wiem, ale lepszego nie mam, a tak apropo materialow to ma ktoś coś dotyczace materiałów albo światła (sciągnąłem wszystkie videotuturiale z evermotion, ale przydalo by sie cos do poczytania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 9 Listopad 2004 Autor Share Napisano 9 Listopad 2004 zrobiłem tylko klamke i lusterko,bo troche pomeczyłem sie z lakierem i hdri. I mam pytanko: ma ktoś coś o materiałach? Bo w tej dziedzinie nie jestem mocny. Na model musiałem dać materiał który kiedyś dawno zrobiłem na golfa, bo tylko on odbijał mape hdri. Próbowałem jeszcze sciągniętych z evermotion ale te nie odbijały i na dodatek na lakierze robiły sie dziwne kropki, nie wspominając o tym że sam render trwał dużo dłużej. Wrzucam fotke z moim lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 9 Listopad 2004 Autor Share Napisano 9 Listopad 2004 dorzucam jeszcze z matreriałem od evermotion: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=1412&start=0&sid=ecb12dd01591782f855777407ba00d9c lakier do v-raya :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 Ale na forum te TTtki się rozmnorzyły jak grzby po deszczu. ;) Widze że sobie dobrze radzisz tylko kolor lakieru nie pasuje mi to tego samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 9 Listopad 2004 Autor Share Napisano 9 Listopad 2004 Może ten lepiej spasuje. Już wiem czemu nie działały odbicia w lakierze z evermotion, w zakładce VRay:: Environment zaraz obok prastokącików w które się wrzuca mapy sa takie dwa małe ptaszki które wyobraźcie sobie że nie były zaznaczone :-p. Ale dalej mam problem, jak się popatrzy na drzwi to widać kropki, i nie wiem jak się ich pozbyć, render robiłem na ustawieniach GI: min rate: -4 max rate: 2 HSsubdivs: 50 Interp samples 50 Render trwał 1h 40min. PS: ja by ktoś wiedział na co one właściwie wpływają to też bym był bardzo wdzięczny jak by napisał, bo jak już pisałem wcześniej nie jestem za dobry w materiałach i renderingu. Zaraz jak uda mi sie usunąć ten problem wróce do modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 Strasznie dziwny jest ten lakier. Uważam że poprzedni był troszke lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 strasznie swietny lakier, podeslesz albo dasz material? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi