Napisano 26 Wrzesień 200420 l Postnowiłem sobie zrobić przerwe z rowerkiem, w tym czasie chciałem sobie zrobić jakieś autko, nie chciałem się brać za coś wielkiego, więc wybrałem autko o dość prostej bryle, z niezbyt duża liczbą deltali. No i jest, Audi TT. Na razie nie ma dużo ale już wrzuce, piszcie co sądzicie. P.S. Wiem że jestem mało orginalny :-P edit: zmiana obrazka, tak zeby sie miniatura dobra wyswietlala :-)
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Narzie w ok, jaką metodą robisz? Nie pamiętam jak w org. ale chyba zejscie tej lini z maski na tą zcesc przy reflektorze jest z lekka krzywo.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l spoko spoko ale nie ma co oceniac nic nie zrobiles;) zarzuc jakim swiekszym "miesem" ciekawy jestem jak ci to wyjdzie bo tez tworze tt i sobie po oceniam kogo lepiej wychodzi i czy dobrze robie:D:D zycze powodzenia i czekam na update ps. ja juz mam cala karoserie teraz tylko zmudne tworzenie detali :(:( pozdro
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor Troche jeszcze posiedziałem i drobiłem, nie ma wiele ale już troche więcej do oceny
Napisano 26 Wrzesień 200420 l tez robilem TT, i jakos ciezko mi szlo, ale mam na dysku i moze wroce, powodzenia
Napisano 27 Wrzesień 200420 l hehehe alez sie narobil;) co taki maly update wciaz czekamy na wiecej:)
Napisano 27 Wrzesień 200420 l linia tego przetloczenia na masce jest troszke skrzywiona na wysokosci swiatla.
Napisano 23 Październik 200420 l Autor Troche mnie nie było, ale już jestem, wakacje się skończyły, więc teraz troche więcej będę w domu, moje problemy ze sprzetem też się skończyły więc moge spokojnie przystąpić do nadrabiania zaległości :-)
Napisano 23 Październik 200420 l Autor eby nie było że wrzuciłem takiego ogromnego updata i dalej się obijam to wrzucam kolejnego malutkiego :-)
Napisano 25 Październik 200420 l Audi TT chyba już 10 na forum, ale jak narazie ładnie ci idzie tylko popraw ten przedni błotnik bo na ostatnim renderze jest krzywy.
Napisano 26 Październik 200420 l Autor A dlaczego miało by nie być 10, przecież to zajefajna furka :-) Dzisiaj sobie troche pogrilowałem :-p, piszcie co sądzicie (oczywiście nie jest skończony, brakuje jeszcze znaczka ale narazie nie będę go robił.
Napisano 26 Październik 200420 l Autor w sumie to nie tylko grilowałem, tu troche dorobiłem tam kilka bugów skosiłem, napiszcie jak by ktoś jeszcze jakiego zauważył.
Napisano 26 Październik 200420 l ja widze bugii:):) tak w sumie to tylko tu ale jest ich tam troche (kolo grila):D:D ale po za tym jest super
Napisano 30 Październik 200420 l Autor Poprawilem te bugi, a wlasciwie zrobilem jeszcze raz cala gore zderzaka razem z grilem :-), bo siatka mi sie nie podobala (i na moje oko nie ma juz bugow, jak sie myle to napiszcie). Dorobilem jeszcze kratki na dole, wrzucam fotke.
Napisano 30 Październik 200420 l no calkiem ladnie. ale na dole przedniego zderzaka jest troche krzywo, odrobinke
Napisano 5 Listopad 200420 l Autor W końcu udało mi się skończyć kółka (chociaż na koniec jakiś bug wyskoczył ale później go poprawie, teraz czas iść spać bo o 6 00 wstaje :-P
Napisano 5 Listopad 200420 l Autor A w sumie co tam, wrzuce jeszcze jak komponują się z całą (znaczy połową) furki:
Napisano 5 Listopad 200420 l Ładne. Tylko jak jest ładny model, i się go oteksturuje to przestaje być ładny. Jakiś paradox - model ładny wygląda brzydko jak ma teksture :P Ale ogólnie bardzo ładne.
Napisano 5 Listopad 200420 l no ladnie. wylacz defeacult(difikult) light (czy jak to sie tam pisze) gdy wlaczasz skylighta, ladniejszy efekt bedzie :)
Napisano 5 Listopad 200420 l dalej ta linia co narysowalem(wyzej) jest zle:):) ale po za tym to fajnie
Napisano 5 Listopad 200420 l ładnietylko do poprawy to co wyżej jest napisane Xmark od kiedy w maxie jest trudne światło jakieś :>
Napisano 5 Listopad 200420 l Autor troche sie dzisiaj pobawilem swiatelkami, bo co tu duzo mowic, jestem w tym slaby, no i wrzucam efekt: A, i napiszcie co dokładnie jest z tym przodem, bo mialem tam troche fal ktore poprawilem, a co jest teraz to juz nie wiem.
Napisano 6 Listopad 200420 l Autor nie nie z doświadczenia wiem że jak zaczne się bawić lakierem to już nie pomodeluje (przykład: Golf IV)
Napisano 6 Listopad 200420 l to daj troszeczke wiecej swiatla bo ciezko sie wpatrzec ;p pozatym lakier i hadri czasami pomaga nierownosci znalezc
Napisano 6 Listopad 200420 l difołlt a dyfikolt :D no raaaaacja, zmeczony bylem :P ide angielski szlifowac
Napisano 6 Listopad 200420 l Autor no niech wam będzie :-p, poptostu render: PS: na klamke nie patrzcie bo jeszcze nad nią pracuje.
Napisano 6 Listopad 200420 l czy przy relektorku jest z boku mała nieróność (lkier ma ciemniejsza plamę) czy tak ma być??
Napisano 6 Listopad 200420 l Autor tweety, nie mam pojecia :-), spac mi sie chce, nie odpalam maxa, jutro sprawdze. Wiem, ale lepszego nie mam, a tak apropo materialow to ma ktoś coś dotyczace materiałów albo światła (sciągnąłem wszystkie videotuturiale z evermotion, ale przydalo by sie cos do poczytania)
Napisano 9 Listopad 200420 l Autor zrobiłem tylko klamke i lusterko,bo troche pomeczyłem sie z lakierem i hdri. I mam pytanko: ma ktoś coś o materiałach? Bo w tej dziedzinie nie jestem mocny. Na model musiałem dać materiał który kiedyś dawno zrobiłem na golfa, bo tylko on odbijał mape hdri. Próbowałem jeszcze sciągniętych z evermotion ale te nie odbijały i na dodatek na lakierze robiły sie dziwne kropki, nie wspominając o tym że sam render trwał dużo dłużej. Wrzucam fotke z moim lakierem.
Napisano 9 Listopad 200420 l http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=1412&start=0&sid=ecb12dd01591782f855777407ba00d9c lakier do v-raya :)
Napisano 9 Listopad 200420 l Ale na forum te TTtki się rozmnorzyły jak grzby po deszczu. ;) Widze że sobie dobrze radzisz tylko kolor lakieru nie pasuje mi to tego samochodu.
Napisano 9 Listopad 200420 l Autor Może ten lepiej spasuje. Już wiem czemu nie działały odbicia w lakierze z evermotion, w zakładce VRay:: Environment zaraz obok prastokącików w które się wrzuca mapy sa takie dwa małe ptaszki które wyobraźcie sobie że nie były zaznaczone :-p. Ale dalej mam problem, jak się popatrzy na drzwi to widać kropki, i nie wiem jak się ich pozbyć, render robiłem na ustawieniach GI: min rate: -4 max rate: 2 HSsubdivs: 50 Interp samples 50 Render trwał 1h 40min. PS: ja by ktoś wiedział na co one właściwie wpływają to też bym był bardzo wdzięczny jak by napisał, bo jak już pisałem wcześniej nie jestem za dobry w materiałach i renderingu. Zaraz jak uda mi sie usunąć ten problem wróce do modelowania.
Napisano 10 Listopad 200420 l Strasznie dziwny jest ten lakier. Uważam że poprzedni był troszke lepszy.