NEBULA-Grafika Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 (edytowane) Witam Przedstawiam pracę jaką wykonałem na konkurs Evermotion Challenge 2014 - Summer in the city. Praca zajęła drugie miejsce. Całość była wstępnie modelowana w Modo 701, później w Cinema 4D i finalnie renderowana w Cinema 4D na Maxwell 3. Postprodukcja to Photoshop, Photo Looks i finalnie Lightroom. podążając wytyczoną ścieżką, starałem się jak najwięcej efektów z zaplanowanego finalnego obrazu, uzyskać bezpośrednio w 3D. Modele użyte w scenie pochodzą z bibliotek Evermotion, CG Axis, Dosch Design, drzewa przy ulicy wykonałem w Onyx Tree Generator. Tekstury własne oraz Arroway i cg textures. Zamieszczam również kilka dodatkowych screenów, niebawem pewnie pojawi się pełny making of. Dziękuję za odwiedziny! Pozdrawiam Neb Edytowane 27 Listopad 2014 przez NEBULA-Grafika
Eden-3d Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Ja już pisałem podczas konkursu ze praca jest świetna,no i gratuluje 2 miejsca:)
skalpel3d Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Praca fantastyczna :) Do full fotorealizmu przy takich dużych kroplach deszczu przydałby się efekt ich uderzania o chodnik ( ale pewnie to już by było przegięcie :) )
alex3d Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 @Neb Potęga :) Wszystko jest świetne, szczególne brawka za shader chodnika. @skalpel3d jak zajrzysz do wipa na evermotion to zobaczysz to przegięcie ;)
NEBULA-Grafika Napisano 27 Listopad 2014 Autor Napisano 27 Listopad 2014 Dziękuję za komentarze. Było przegięcie :) Wrzucam kilka materiałów z wipa. Niestety tak jak i w przypadku finalnych ujęć House O tak i tutaj wyszło, że zwykłe monitory, nie przenoszą kompletnie detali sceny. Będę robił testy na monitorze 4K, ale obecnie, nie oszukujmy się na 24" w 1920x1080 guzik widać w finalnym rozrachunku...
MichalNowak Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Ogrom pracy! Na obrazku tego tak mocno nie widać, ale jak pokazałeś te detale to zupełnie inaczej patrze na całą pracę. Gratuluję drugiego miejsca. Mimo wszystko nie czuję tutaj efektu "wow". Każdy element składowy jest wymuskany do granic możliwości, ale jako całość w moim odczuciu czegoś zabrakło. Nie chodzi mi o doszukiwanie się błędów czy jęczenie, czegoś zabrakło, albo po prostu praca do mnie nie trafia. Gratuluję i czekam na making of-a, z chęcią się z nim zapoznam. Pozdrawiam Michał
NEBULA-Grafika Napisano 30 Listopad 2014 Autor Napisano 30 Listopad 2014 Dziękuję za komentarze! Making of będzie zdaje się na Evermotion w ramach konkursowych zasad. Jeszcze nie mam pełnej informacji odnośnie tego zagadnienia.
Bonifatz Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Jak już pisałem Neb na Cgtalku piękna praca. Dodam tylko, że dosłownie czuć zapach deszczu jak się na to patrzy :)
biszkopte Napisano 3 Grudzień 2014 Napisano 3 Grudzień 2014 deszcz piękny , kadr świetny. Jeśli miałbym się czegoś doczepić to odpuściłeś drzewko :P
NEBULA-Grafika Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Napisano 7 Grudzień 2014 Bonifatz, PurePixel - Dzięki! biszkopte - THX! Drzewko słabe nie jest, ale zawsze może być lepsze :)
Rekomendowane odpowiedzi