Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie no moim zdaniem raczej 1 jest lepszy. Wygląda bardziej realnie ... chociaż drugi też niczego sobie. Nie znam się na komórkach ... ten model to Twój projekt czy taki model Nokii istnieje ?

Napisano

Ja to widze tak , 1 rysunek przedstwia zdjecie tak?? ( superr lakier drewna) a drugie to jest wykonanie zajescie zrobieonee no rmanie nie wiem jak ale zrobiełes to hehe aa logo to juz wogóle atomowe jest hehe powaga wypas na maxa ( maxa buahah 3 d stuido max ) hehehe gOOpi szart niom dobra powiem to tak

Mój brat chce kupic sobie komure ja mu chyba polece twoja co ty na to hehe penei sie ucziceszy ( male beda rachunki za to hehe 0

Napisano

heh oj SiD , SiD :D..to nie zdjecie tylko render w maxie :P... Vray i HDRI rządzi :))))...a logo to tylko logo...czyli texturka:P

Napisano

no wlasnie tez to zzauwazylem...ale niestety nie wiem jak ustawic te parametry w Vrayu zeby ladnie obejmowalo cala kome :(

Napisano

nie wiem jak ty to zrobiles ale nokia 6510 ma glosnasc po drugiej stronie ;) po tej jest port podczerwieni, dwa ona wcale nic nie odbijamaterial jest praktucznie caly matowy . .. a ekran nie jest taki plaski :) - moze ja zaraz swoja nokie zrobie? ;)

Napisano

no i zrobilem....czy teraz ta \"matowosc\" Ci odpowiada? i jescze jedno guzik od glosnosci nie wiedzialem ze tam nie moze byc...ale stalo sie jush tak zostanie :P

Napisano

Siemano.

Nawet mi się podoba, tylko u góry jest jakieś małe załamanie światła na telefonie w 1 rendeerze. Wklej siatke telefonu to będzie można powiedzieć więcej o wykonaniu :D

Co do drewna w 1 renderze to wygląda na zamrożone :D

Napisano

No juz fajnie to wygląda. Drewno wygląda w miarę normalnie i nie świeci się zbytnio ;) Coś tylko dziwne mam wrażenia odnośnie przycisków na tej komórce ... ale może to tylko moje odczucia ;) za dużo w maxie siedzę :(. W sumie fajnie.

Napisano

a mnie sie podobal calkiem pierwszy render - ma swoj urok przez to, ze wydaje sie taki cukierkowy! Choc ten DOF faktycznie troche zabyt intensywny. Ale calosc wyglada jak fotki z kolekcji DigiStock :) Sliczne! Powinienes zmierzac dalej w takim klimacie. Przeciez nie wszystko zawsze musi byc \"naturalne do zesrania\" :P

Jesli nie wiesz co mam na mysli to zobacz tutaj:

http://www.fakeorfoto.com/

pozdr

Marek

Napisano

Pierwszy renderer jest bardzo ładny.

a może udałby Ci się wymodelować tę plastikową szybkę, a dopiero pod nią powierzchnie będącą wyświtlaczem.

bo w tej chwili sam widzisz jak to wygląda - wyświetlacz ma bezpośredni kontakt z otoczeniem.

to tylko sugestia ...

Napisano

witam,

dzieki za komentarze...i teraz sie do nich dostosowuje...oto moje wypociny :P...tylko mi sie wydaje ze chyba ta szybka na logo nie powinan az tak odbijac co myslice? oraz chyba drzewo jest troche za male?...zmienilem takze mape HDRI i nie ma juz DoF....czekam na coments:P:)

Napisano

moim zdaniem ostatni render jest jest najciekawszy ale powinieneś dodać DOF. Drewno fajnie wygląda. A ta szybka na wyświetlaczu chyba troszkę za bardzo świeci. Teraz wygląda jak by była z foli i na dodatek wypukła. I nadal mam wrażenie że przyciski są nierówne . Pozdrawiam.

Napisano

uważam, że wygląda to wszystko dużo lepiej

szybka żeczywiście za bardzo odbija, ale jeszcze jedna uwaga

- czy drewno też odbija obraz tej komórki (okolice spodu komóry, wygląda jak by tam nie było cienia ale złota poświataod pinów ?!)

Napisano

hmmm tak tesh myslalem ze z tym wyswietlaczem bedzie zle...wiec to porprawe tyle ze pozniej bo zaraz wychodze do kosciola [lol][lol]...co do odbiica na drewnie...to dalem takie odvicie bo wkoncu drewno tesh w pewnym stopniu odbija...a ta niby zlota poswiata to jest mapy HDRI....

Wiec ja juz nic nie czaje...mowicie ze z DoF zle a bez tez zle...wiec jak ma byc ?:(

Napisano

:)zrob jak chcesz byle by bylo dobrze:D:D:Dtylko ja mam podloge z takiego drewna i ona jest(tzn. listwy)szersza wiec zakluca mi to skale ale to moga byc tylko moje odczucia:D

ps. MareG-oki tylko czy drewno moze byc fioletowo rozowe?przeciez to od razu \"wali\" po oczach?poza tym co jest zamierzone a co jest przypadkiem czy bledem to autor wie i powinien poprawic bledy albo napisac, ze tak mialo byc i byloby w pozadku....

[Edited on 23-3-2003 by Tomek Kosiorek]

Napisano

Tomasz- no i chyba jest dobrze...chcialbym zrobic tego DoFa ale nie wiem jak dobrze to ustawic aby dobrze cala kome obejmowala :(...a co do drewan to jak juz pisalem ze jest troche za male i je poprawie...a co do polysku czy teraz moze byc?:P

Napisano

NO ja powiem cos co mnie zaskoczy Przy was to ja tu kurde wysiadam ja chyba nadaje sie do działu pocżatkujący przez wiekie P hehehe Zarąbąbista komureczka powarznie ci mówie superrandzkaa :)

Napisano

kolorowa jest lepsza ;) ale dalej to logo co jest pod szybka jest za blisko niej , w rzeczywistosci jest jakis odstep ok 2-3mm od szybki, a u ciebie wylgoda jak by ta szybka byla prawie ze na wyswietlaczu :) popraw szybkie i bedzie fajnie ;) i ja bym te guziki glosnosci zamienil - mnie to razi :D ogolnie zajebisie wygloda ;)

Napisano

aha, wlasnie wzilem moja nokie 6510 do reki i widze kilka jeszcze innych bledow w modelu sammym ;\\ ale t opozniej opisze, narazie sobie ide ;d good job ;D

Napisano

heheh...wiesz uncle...ta praca jest zrobiona dla zabawy w ciagu jednej godziny..wiec i tak jest zadowolony z niej przy tak malym nakladzie pracy i czasu :)

Napisano

No dobra jak ty to zrobiełs w ciągu godziny to powiedz mi jeszcz emój przyjacielu ile ty juz siedzisz w tm maxie cudownym ??

Bo praca jest hmm jak zdjecie dołakda chodz widze ze klawisz z ( ci zjadło troszku ale to szczegół hehe )

Wiec czekam ja siedze od niedawna tak porżadnie i mało znam opcji

Napisano

no zjadlo zjadlo...a to wina zle nalozenia texturki :P

Jesli chodzi o maxa...to ja jescze jestem poczatkujacy...wmaxie siedzie okolo hmm jakies 2 lata:D....znaczy tyle czasu temu poznalem go...ale lacznie tak zliczyc co bawie sie wnim to jest ok pół roku...bo rzesta czasu tylko byl zainstalowany ale w ogole nie uzywany:(

Napisano

no ja juz nic nie poradze...komorka skonczona...a jak CI sie podoba ta wczesniejsza wersja to idz strone wczesniej to ja sobie zobaczysz[lol]

Napisano
Originally posted by Bacry

A cienie? gdzie są cienie?

jesli sie przyjzryzsz dokladnie to zobaczysz cienie:P...a mianowicie z tylu po lewej stronie na podlodze widac,...( nie myl z odbiciami )

Gość Zarzyk
Napisano

Superandzka praca bardzo mis ie podoba ta twoja 6510 :D

Napisano

nie to nie moja...ja nie posiadam komy:(...ale nie ciagnie mnie nawet do kupna....kome zrobilem ze zdjec znalezionych w necie

Napisano

hmmm nie wiem czy znajde zdjecia referncyjne do tej komy w necie :D:D...jescze sie ludze pszetrzasza ze takie cos robie:D

P.S

On ma Motorolle jedna z tych pierwszych...[lol]

Napisano

ten pierwszy render to juz w ogole zebany jest (nie wiem czmu ajurat ten dales do mojej galerii - www.3dgrafika.prv.pl ale co tam) ten drugi jest dokladniejsz, a trzeci bez tego gownianego podloza chyba najlepszy...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności