Dr Wallenberg Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Witam. Pytanie jest tutaj o kartę QUADRO K2200 (na tyle pozwala mi budżet) czy jakiś GTX w podobnej cenie. Wiem, że karty Quadro tworzone są z myślą o projektowaniu grafiki 3D jednak wiem też, że w zależności od programu karty różnie działają. Moje pytanie dotyczy programu Maya. Jeśli mam być szczery to nastawiłem się na Quadro jednak nie chciałbym się zawieść już po kupnie, bowiem nie są to małe pieniądze (przynajmniej dla mnie). Liczę, że pomożecie mi rozwiązać mój dylemat :)
skalpel3d Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 To nie ten dział poproś moderatora aby przeniósł pytanie do działu sprzętu - kart graficznych Za te pieniądze lepiej wziąć Gtx 970
Rod Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Również polecam GTX 970. Ost odpaliłem OctaneRender i na prawdę jedna karciocha daje rade. Jest frajda. Co do Vray'a 3.0 to RT też jest w miarę ok, jednak nie wszystkie shadery obsługuje tak jak powinna. Ale no zawsze tam jakiś podgląd jest...
Monio Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Quadro i Firepro są do Cadów i Maxa (tylko do starego renderera). Reszta softów na nich raczej nie skorzysta więc dobierając Quadro do majki przepłacasz. Ja polecam jak poprzednicy. GTX970 lub 980. Obecnie najlepsze na rynku price/performance. Prędko się nic lepszego nie pojawi bo nadal czekamy na ruch AMD więc nvidia nie wyda nic innego do tego czasu.
Rekomendowane odpowiedzi