Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie jak można zrobić Vrajkiem (adv) taki efekt, że światło padające na jakiś przedmiot emituje coś w stylu poświaty, taka delikatnia świetlna mgiełka, podobny problem przy self-ilumination. Nie interesuje mnie PS!!

Cała scena dzieki temu jest bardziej realstyczna a obiekty emitujące swiatło bardziej naturalne. Taki efekt stosują autorzy prac z 3D total i CGtalk

Przy okazjii jak zrobić to w Brazilu R/S :)

Pozdr!

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzieki, ale ja bylem przekonany ze to jednak coś zwiazane z photon mapping, nie mam zadnego Combustion zeby takie coś robić, a jeślibym chciał zrobić animkę to co? w Photoshopie klatka po klatce??? Heh sam nie wiem :(

pozdr

Napisano
  • Autor

Tak tak juz to mam wydrukowane, i przeczytane i nadal szukam po necie, Dzieki :) Jednak ja należę do ludzi których ciężko przekonać do postprodukcyjnych efektów, mozę kiedyś się przekonam :):)

Napisano

Filtr diffuse glow w photoshopie zalatwia ten problem calkowicie elegancko. jak kcesz to zrobic w czystym renderze to mozesz uzyc np. dof'a lekkiego - bardzo jasne rzeczy zaraz dostana lekkiej poswiaty, a normalne (ciemne) nie, albo czegos co bedzie symulowalo powietrze - multum malutkich particli z polprzezroczystym materialem, albo jakis box z sss. cos w tym rodzaju, ale bedzie sie liczyc dlugo a efekt pewnie taki sobie. mozesz takze uzyc glow z videopost - dziala z brasil i vray tez - po uaktywnieniu g-buffers.

Napisano
  • Autor

Dzieki, stosuje maxowski blur, i to jak narazie najlepsze rozwiązanie do animacji :)