Napisano 27 Wrzesień 200420 l Witam, mam pytanie jak można zrobić Vrajkiem (adv) taki efekt, że światło padające na jakiś przedmiot emituje coś w stylu poświaty, taka delikatnia świetlna mgiełka, podobny problem przy self-ilumination. Nie interesuje mnie PS!! Cała scena dzieki temu jest bardziej realstyczna a obiekty emitujące swiatło bardziej naturalne. Taki efekt stosują autorzy prac z 3D total i CGtalk Przy okazjii jak zrobić to w Brazilu R/S :) Pozdr!
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor Dzieki, ale ja bylem przekonany ze to jednak coś zwiazane z photon mapping, nie mam zadnego Combustion zeby takie coś robić, a jeślibym chciał zrobić animkę to co? w Photoshopie klatka po klatce??? Heh sam nie wiem :( pozdr
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor Tak tak juz to mam wydrukowane, i przeczytane i nadal szukam po necie, Dzieki :) Jednak ja należę do ludzi których ciężko przekonać do postprodukcyjnych efektów, mozę kiedyś się przekonam :):)
Napisano 24 Październik 200420 l http://cgtalk.com/showthread.php?t=146802&highlight=Specular+Bloom - tam jest wszystko
Napisano 2 Listopad 200420 l Filtr diffuse glow w photoshopie zalatwia ten problem calkowicie elegancko. jak kcesz to zrobic w czystym renderze to mozesz uzyc np. dof'a lekkiego - bardzo jasne rzeczy zaraz dostana lekkiej poswiaty, a normalne (ciemne) nie, albo czegos co bedzie symulowalo powietrze - multum malutkich particli z polprzezroczystym materialem, albo jakis box z sss. cos w tym rodzaju, ale bedzie sie liczyc dlugo a efekt pewnie taki sobie. mozesz takze uzyc glow z videopost - dziala z brasil i vray tez - po uaktywnieniu g-buffers.
Napisano 2 Listopad 200420 l Autor Dzieki, stosuje maxowski blur, i to jak narazie najlepsze rozwiązanie do animacji :)