skocu Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Kilka zwierzaków, które zrobiłem rok temu do druku. Ostateczny styl akwarelowy pozwolił odpuścić niektóre detale i nie siedzieć za długo nad shaderami. 3D - Cinema 4D Post - Photoshop White Shark Foka Weddalla Ratfish Blue Whale Sailfish Sperm Whale Japanese Spidercrab Leatherback Turtle Siatka i progres rekina:
mookie Napisano 28 Styczeń 2015 Napisano 28 Styczeń 2015 Bardzo fajne zwierzaki, dobra robota! Jedyna rzecz, do której mógłbym się przyczepić, to wielkość zadrapań na największych rybach/ssakach, które trochę zaburzają skalę (zdają się być zbyt duże). Jak na mój gust idealne ilustracje do jakiegoś leksykonu zwierząt dla dzieci.
skocu Napisano 29 Styczeń 2015 Autor Napisano 29 Styczeń 2015 Dzięki mookie. To właśnie do takiego leksykonu. Rekin faktycznie ma dość grube zadrapania. Było z nim najwięcej zabawy bo najpierw klient chciał go "podkręcić" a potem wracaliśmy do bardziej realistycznej wersji. Już nie pamiętam, ale pewnie zadrapania zostały z etapu typu "higher, bigger, more..."
olaf Napisano 29 Styczeń 2015 Napisano 29 Styczeń 2015 forma prezentacji nie najlepsze, modele by bardzo zyskały na lapszym tle.
STRZYG Napisano 29 Styczeń 2015 Napisano 29 Styczeń 2015 Nice, a jak zrobiłeś ten akwarelowy styl? To już postproces, czy jakiś specjalny shader? (na foce według mnie wygląda najlepiej)
skocu Napisano 29 Styczeń 2015 Autor Napisano 29 Styczeń 2015 forma prezentacji nie najlepsze, modele by bardzo zyskały na lapszym tle. Z pewnością. Klient wrzucał te obrazki na własne morskie tła, ale nie mogę ich rozpowszechniać. Może kiedyś coś samemu ale nie ma kiedy. Nice, a jak zrobiłeś ten akwarelowy styl? To już postproces, czy jakiś specjalny shader? (na foce według mnie wygląda najlepiej) To Photoshop, mieszanie kilku przefiltrowanych warstw. Bazowałem na tym: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/watercolor-painting/ ale do każdego zwierzaka potrzebna była nieco inna receptura. Foka chyba wyszła najbardziej akwarelkowo.
Rekomendowane odpowiedzi