Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kilka zwierzaków, które zrobiłem rok temu do druku. Ostateczny styl akwarelowy pozwolił odpuścić niektóre detale i nie siedzieć za długo nad shaderami.

3D - Cinema 4D

Post - Photoshop

White Shark

Great_White_Shark-1k.jpg

Foka Weddalla

Weddell_Seal-1k.jpg

Ratfish

ratfish-1k.jpg

Blue Whale

Blue_Whale-1k.jpg

Sailfish

sailfish-1k.jpg

Sperm Whale

sperm_whale-k1.jpg

Japanese Spidercrab

Spidercrab-k1.jpg

Leatherback Turtle

Leatherback_turtle-1k.jpg

Siatka i progres rekina:

rekin_progres.gif

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajne zwierzaki, dobra robota! Jedyna rzecz, do której mógłbym się przyczepić, to wielkość zadrapań na największych rybach/ssakach, które trochę zaburzają skalę (zdają się być zbyt duże). Jak na mój gust idealne ilustracje do jakiegoś leksykonu zwierząt dla dzieci.

Napisano
  • Autor

Dzięki mookie. To właśnie do takiego leksykonu.

Rekin faktycznie ma dość grube zadrapania. Było z nim najwięcej zabawy bo najpierw klient chciał go "podkręcić" a potem wracaliśmy do bardziej realistycznej wersji. Już nie pamiętam, ale pewnie zadrapania zostały z etapu typu "higher, bigger, more..."

Napisano

forma prezentacji nie najlepsze, modele by bardzo zyskały na lapszym tle.

Napisano

Nice, a jak zrobiłeś ten akwarelowy styl? To już postproces, czy jakiś specjalny shader?

(na foce według mnie wygląda najlepiej)

Napisano
  • Autor
forma prezentacji nie najlepsze, modele by bardzo zyskały na lapszym tle.

Z pewnością. Klient wrzucał te obrazki na własne morskie tła, ale nie mogę ich rozpowszechniać. Może kiedyś coś samemu ale nie ma kiedy.

Nice, a jak zrobiłeś ten akwarelowy styl? To już postproces, czy jakiś specjalny shader?

(na foce według mnie wygląda najlepiej)

To Photoshop, mieszanie kilku przefiltrowanych warstw. Bazowałem na tym: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/watercolor-painting/ ale do każdego zwierzaka potrzebna była nieco inna receptura. Foka chyba wyszła najbardziej akwarelkowo.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności