Napisano 25 Styczeń 201510 l Kilka zwierzaków, które zrobiłem rok temu do druku. Ostateczny styl akwarelowy pozwolił odpuścić niektóre detale i nie siedzieć za długo nad shaderami. 3D - Cinema 4D Post - Photoshop White Shark Foka Weddalla Ratfish Blue Whale Sailfish Sperm Whale Japanese Spidercrab Leatherback Turtle Siatka i progres rekina:
Napisano 28 Styczeń 201510 l Bardzo fajne zwierzaki, dobra robota! Jedyna rzecz, do której mógłbym się przyczepić, to wielkość zadrapań na największych rybach/ssakach, które trochę zaburzają skalę (zdają się być zbyt duże). Jak na mój gust idealne ilustracje do jakiegoś leksykonu zwierząt dla dzieci.
Napisano 29 Styczeń 201510 l Autor Dzięki mookie. To właśnie do takiego leksykonu. Rekin faktycznie ma dość grube zadrapania. Było z nim najwięcej zabawy bo najpierw klient chciał go "podkręcić" a potem wracaliśmy do bardziej realistycznej wersji. Już nie pamiętam, ale pewnie zadrapania zostały z etapu typu "higher, bigger, more..."
Napisano 29 Styczeń 201510 l forma prezentacji nie najlepsze, modele by bardzo zyskały na lapszym tle.
Napisano 29 Styczeń 201510 l Nice, a jak zrobiłeś ten akwarelowy styl? To już postproces, czy jakiś specjalny shader? (na foce według mnie wygląda najlepiej)
Napisano 29 Styczeń 201510 l Autor forma prezentacji nie najlepsze, modele by bardzo zyskały na lapszym tle. Z pewnością. Klient wrzucał te obrazki na własne morskie tła, ale nie mogę ich rozpowszechniać. Może kiedyś coś samemu ale nie ma kiedy. Nice, a jak zrobiłeś ten akwarelowy styl? To już postproces, czy jakiś specjalny shader? (na foce według mnie wygląda najlepiej) To Photoshop, mieszanie kilku przefiltrowanych warstw. Bazowałem na tym: http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/watercolor-painting/ ale do każdego zwierzaka potrzebna była nieco inna receptura. Foka chyba wyszła najbardziej akwarelkowo.