Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Zaraz mnie krew zaleje.

Strasznie wolno chodzi mi Max - Mam 12 GB ramu, 2 procki 8 rdzeniowe i grafe quedro fx 4800 i ch*j mnie zaraz strzeli.

Co zrobić w ustawieniach maxa bądź karty graficznej żeby to zaczęło chodzić tak jak powinno?

Za każdą operacja czekam mnóstwo czasu.

Pozdrawiam i liczę na jakąś szybką pomoc.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

2013

przy wszystkich ;)

głównie viewport

Przy nitrousie tnie się jak cholera

Edytowane przez tr000tyl

Napisano

ogolnie to +1 co Traitor napisal.

napisz ile obiektow i poly jest w scenie.

jesli masz zaimportowanych sporo rysunkow cad z drobnym detalem to rowniez moze miec negatywny wplyw na wydajnosc viewportu.

Napisano

Przy takiej ilości poly, to zarówno quadro jak i gtx będzie przycinał. Skupiłbym się raczej na podzieleniu sceny i xref. Jeżeli masz quadro to działaj na wireframe, ponieważ te karty świetnie sobie radzą z wektorowymi viewportami. Unikaj realistic. Możesz też wyłączyć wyświetlanie tekstur w viewporcie. Włączaj tylko do mapowania.

Napisano
  • Autor

W ustawieniach karty graficznej użyłem opcji WYDAJNOŚĆ a nie JAKOŚĆ i w maxie ustawiłem direct3d - załącz śmigać że aż miło :) Teraz dopiero odczułem przyjemność z pracy :)

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc!

pozdrawiam

aaa

swoją drogą to xref mnie mega wnerwia ponieważ jak chcę coś zmienić - choćby teksturę - to muszę latać po plikach-modelach i zmieniać, i zapisywać i otwierać itd. A tak mam wszystko w jednej scenie.

Czy jest jakiś szybszy sposób pracy z xref? Czy ja czegoś nie kumam?

Napisano

mam to samo na max 2015, a sprzęt dwa razy taki, to są lagi w interfejsie, nawet przy nowej scenie, klikasz i czekasz chwile na reakcje, nie znalazlem rozwiązania, to chyba wina nitrousa...