Napisano 12 Kwiecień 20159 l Cześć, wracam z nowym projektem. Modelowane w 3d maxie i zbrushu, renderowane w vrayu. Kilka fajniejszych elementów pożyczyłem z kitbashowej paczki, którą pewnie znacie. Fota soldiera z legalnych zasobów deviantarta. Post w photoshopie i nuke'u. Zauważyłem, że w każdym moim kolejnym projekcie coraz mniej 3d jest zasłaniane w postprodukcji :) Niemniej skały zrobione przeze mnie w zbrushu nie wyszły tak realistycznie jak to planowałem. Ponadto praca potrzebowała korekty kompozycyjnej, więc praktycznie cała prawa strona to mata. To tyle, zapraszam do dyskusji i wyrażania swoich opinii. pzdr
Napisano 12 Kwiecień 20159 l Pomysł bardzo ciekawy, ładna kolorystyka. :) Brakuje mi jeszcze więcej "ognistych" akcentów od wiercenia. Co pochodzi z kitbashu a co jest Twoje?
Napisano 12 Kwiecień 20159 l Autor Co pochodzi z kitbashu a co jest Twoje? Ciężko tak to podzielić, ale ogólnie bryła jest moja, a te wszystkie fajne rzeczy, które robią detal są z gotowca :)
Napisano 12 Kwiecień 20159 l Autor Trudno wyczuć skalę. Jak duża jest ta machina? Uroki skalnego enviro :) Wiertło miało być ogromne, w jeszcze większej jaskini. Dlatego wrzuciłem też postać, żeby lepiej to sprzedać
Napisano 12 Kwiecień 20159 l Zrob gradacje kolorow jakims depth passem praekoloryzuj zrob persp powietrzna i bedzie lepiej czuc glebie. Dla mnie wyglad a to git milana :).
Napisano 13 Kwiecień 20159 l Autor Czego jak czego, ale braku perspektywy powietrznej to raczej nie można zarzucić tej pracy :)
Napisano 13 Kwiecień 20159 l W prawej części obrazka czuć ja najbardziej, ale ciezko jest okreslic w jakiej odleglosci jest robot od postaci.