adek Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 Pixar to nie jedyne studio, które prezentowało swój film na festiwalu w Cannes. Jakoś tak zupełnie bez echa u nas przeszły informacje o francuskim filmie Mały Książe - produkcji, której budżet szacuje się na 80 milionów dolarów. Tym samym film ten jest najdroższą francuską animacją. Pełna treść: Mały Książę - najdroższa francuska animacja
Azakiel Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 jesli mam być szczery to d**y nie urywa, ale może we francji po prostu robocizna jest bardzo droga ;-)
Traitor Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 (edytowane) Widzialem trailer w kinie, swietnie to wygladalo. Edytowane 24 Maj 2015 przez Traitor
adek Napisano 24 Maj 2015 Autor Napisano 24 Maj 2015 @Azakiel: moim zdaniem wszystko na najwyższym poziomie i miło zobaczyć*taki film w trochę innej niż pixarowej stylistyce. Sprawdziłem kilka filmów DreamWorks. KungFuPanda miała $130mln budżetu.
bolitic Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 Okay, ale KungFu Panda to conajmniej jedna liga wyzej. Chociaz dla mnie Rango i tak nieprzebite.
olaf Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 dla mnie oswietlenie/barwy bardzo niedopracowane. Szkoda, bo francuskie etiudy studentow sa pod wym wzgledem naprawde dojrzałe i mysle, ze wyrozniaja produkcje z naszego kontynentu.
jaceks Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 Uff... na szczęście tych samych grapsów co w Braciach Marx, Misiu Yogi i Pandzie nie będzie.
Reanimator Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 Spodziewalem sie animacji 2d rodem z Gobellins :)
biglebowsky Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 kilka sekwencji wygląda ślicznie, to 3d w naszym świecie może nie urywa ale też nie razi. Całość wygląda obiecująco i nie ma co marudzić.
Rekomendowane odpowiedzi