Posted July 9, 20159 yr Czesc, Planuje upgradowac moje stanowisko małego nerda, wiec poszukuje porządnego monitora. Głównie siedze w Zbrushu, troche koloruje w Substance Painter + ps. Do teraz posiadalem jakis smieszny monitor LG, 23", który kupiłem 3-4lata temu. Planuje kupic Intuos Pro M i do tego chciałbym dopasować jakis monitor. Ze wzgledu na to, ze w pracy mam monitor 30", przyznam, ze bardzo jest to wygodne. Mogłby ktoś zasugerować coś dobrego w tych rozmiarach ? W tym momencie obserwuje FlexScan EV2736W 27", ale chetnie bym wziął coś większego. Starą 23(16:9) mam zamiar uzywać jako boczny monitor do jakis refek. Jestem kompetnie zielony jesli chodzi o monitory "dla grafików", wiec nawet nie wiem co sie liczy i na co patrzec. Dodam, ze nie jestem niesamowitym grafikiem, ktory tworzy cos nie z tej ziemi :D Chciałbym zmieszcic sie tak w 3500tyś zł(za monitor), troche moge dolozyc jesli bedzie warto ;p Dzięki! :) Edited July 9, 20159 yr by JackTheRippy
July 14, 20159 yr a nie myślałeś o tym aby ubić 2 pieczenie na jednym ogniu :D? http://www.wacom.com/en-us/products/pen-displays/cintiq-27-qhd-touch
July 14, 20159 yr Author Oczywiscie, ze myslalem :D Jednak roznica cenowa daje sie we znaki i musialbym kredyt brac, a tego nie chce robic :)
July 19, 20159 yr Kup EIZO CS 240 24 cale jeśli myślisz o w miarę dobrze wyświetlanym kolorze. W tych pieniądzach dostanie z kalibratorem. Nie wiem czy jest sens wypluwać 3100 na monitor jak nie myślisz o kolorach i bedzie Ci sluzyc tylko do sculpcenia. Moze jak pasuje Ci monitor z pracy to kup taki sam xD. Może jakiegoś Samsunga 27". Mój ojciec pracuje na samsungu 27" cali w cadzie juz ze 2 3 lata i nic sie nie dzieje, ja ma do tej pory jakiegos starego samsunga jako drugi monitor zas poprzedniego oddalem koledze a mial juz ponad 10lat i nic sie nie dzialo. Duzo osob poleca tu Yiamaa i Dell.