Goliath Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Witam wszystkich.Prezentuje wam dzis moja pierwsza ukonczona (jak dla mnie) prace.Jestem totalnym amatorem ,ktory lubi wiedziec jak sie cos robi , i tak stalo sie w przypadku grafik 3d.Ucze sie maxa od 2 miesiecy i 'pozeram' wszysktie tutoriale jakie tylko moge znalezc.Prosze o kreatywna krytyke. Model wykonany na podstawie zdjec i rysunku technicznego konstruktora. Textury wykonalem z pomoca adobe photoshop (dlatego jakosc nie jest najlepsza). W maxsie zwykly render.Po tym obrobka w photoshop'ie - motion blur dla wprowadzenia atmosfery ruchu. Wiem , ze moja praca moze byc smiechu warta dla niektorych z was (niektore prace po prostu sa piekne!) ale dla mnie to 1szy projekt, ktory doprowadzilem do jako takiego konca po 2 miesiacach nauki 3d s maxa... P.S. Kabina pilota jest pusta - prace w trakcie.
javor Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 hmmm no nawet nieźle :) -na śmigło przydał by się duuuuuużo większy motion blur -oświetlenie samolotu nie bardzo pasuje do zachmuzonego nieba w tle -istandardowo texturki nie są zużyte :/
Goliath Napisano 13 Październik 2004 Autor Napisano 13 Październik 2004 hmmm no nawet nieźle :) -na śmigło przydał by się duuuuuużo większy motion blur -oświetlenie samolotu nie bardzo pasuje do zachmuzonego nieba w tle -istandardowo texturki nie są zużyte :/ Dzieki! Smiglo bedzie zrobione! - i nad oswietleniem tez troche popracuje :) - no coz po 2 miesiacach trudno miec wiele wprawy ;) Co znaczy - texturki nie sa zuzyte? Dodac jakies smugi od smaru , zabrudzenia itp ? Mogło by być więcej obiektów To chyba da sie zrobic , tylko musze zrobic 2 texturke zeby sie troche samolot roznil.Najlepiej bybo by dodac inny samolot - np bombowca , ale niestety to moj pierwszy model samolotu , wiec troszke by potrwalo dodawanie objektow hehe. Ale mysle , ze z inna texturka i jesze jednym samolotem bedzie to juz wygladac ciekawiej. Dzieki za odpowiedzi i czekam na dalsze opinie!
javor Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 "Co znaczy - texturki nie sa zuzyte? Dodac jakies smugi od smaru , zabrudzenia itp ?" tak, tak ... właśnie o to mi chodziło i tak jeszcze patrze że te szyby są chyba za bardzo niebieskie
F/X Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 powiem tak: jeśli uczysz się dopiero 2 miesiące to ta praca jest całkiem niezła.
Nimrod Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Temat oceniania prac w odniesieniu do tego "ile kto siedzi w grafice" byl juz poruszany pare razy, wiec sie nie wypowiadam. Co do pracy, to samolot wyglada jakby pol bylo w ruchu a pol w spoczynku, po za tym materialy do porawy, przydalby sie jakis efekt zuzycia, zabrudzen itd...
Pionier Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 hmmm no nawet nieźle :) -na śmigło przydał by się duuuuuużo większy motion blur -oświetlenie samolotu nie bardzo pasuje do zachmuzonego nieba w tle -istandardowo texturki nie są zużyte :/ - true - true - jak to standardowo :]?
Falcrum Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Całkiem ładnie wygląda, ale jakoś nie przypomina mi P-40...może to jakieś złudzenie, albo nie ta kamera...nie wiem. Powyzsze uwagi są godne uwagi...:P Pozdr
Kulki Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 model zapowiead sie bardzo dobrze ale trzeba by nad nim jeszcze posiedziec bo narazie kojazy mi sie z kartownwym samolotem... glownie za sprawa tych nierownosci przy laczeniu durzego skrzydla z kaldubem, podobnie nierowno jest w okolicach kabiny pilota i z tylu tylnych skrzydel. ja bym tez zrobil chmury mniej realistyczne a bardziej plastyczne troche jak na podelkach sklejanych modeli... ale to juz moja taka wizja i nie nazucam. pozdr
Kulki Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 ps zapomnialekm, ze to poczatkujacy robil... i powiem ze jak na poczatek to... :)
oizo Napisano 29 Październik 2004 Napisano 29 Październik 2004 ogolem git ale wydaje mi sie ze proporcje sa takie sobie :( ten samolot jest za krotki !! dziwnie to wyglada: duze skrzydla i kruciutki kadlub !! chyba ze to tak bylo na prawde :|
pchelka Napisano 30 Październik 2004 Napisano 30 Październik 2004 hmmm zapewne komuś potpadne ale to NIE jest P 40 no chyba że jakaś wersja testowa czy betta... kompletnie inny wlot powietrza,kabina mi przypomina kabine bardzie z ił 2 wersji bez tylniego gunnera. kolejny myk to szczeliny tak w kabinie jak i rzy nasadzie goleni podwozia ( tam dzie łączy się z skrzydłem), brak 0,50 no i coś jest z mapingiem ( ta gwiazda jakas rozciagnięta) coś dziwnego dzieje się przy nasadzie steru kierunku..... itd itp.... Sorki za ostry kometaż ale p-40 nalerzy do grona moich ulubionych myśliwców z WW2 ( zaraz po P-51 D 20 NA lub 5 NT ) ... przenieś do działu wip i popracuj nad modelem jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi