Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tutorialowe scenki dołączane do 3ds Max niczym się nie różnią od filmu promocyjnego Corner Stone ;)

Napisano

Adek, troche sprostowania: to jest 25ta rocznica 3ds a nie 3ds max. Dopiero w 1996 powstalo max, ktore bylo zupelnie innym programem nie majacym prawie nic wspolnego z 3ds 4.0. Wiem co mowie gdyz pracowalem w 3ds i 3ds max. Cheers

Napisano
  • Autor

Z racji tego, że nazwa przez lata się zmieniała dozwolone jest myślę używanie skrótu 3ds max (bo to odnosi się do aktualnej wersji). Sam Tom w wywiadach właśnie używa teraz 3ds max. Chyba wszyscy wiedzą o co chodzi.

Napisano
Adek, troche sprostowania: to jest 25ta rocznica 3ds a nie 3ds max. Dopiero w 1996 powstalo max, ktore bylo zupelnie innym programem nie majacym prawie nic wspolnego z 3ds 4.0. Wiem co mowie gdyz pracowalem w 3ds i 3ds max. Cheers

Szacunek jak pracowałeś w DOSie na 3ds :) w życiu tego nie widziałem tylko słyszałem kiedyś zaczynając przygodę. Swoją drogą filmik przypomina moją pierwszą pracę ale już w 3ds max bodajże 5.1 (w sensie taki styl bez bumpa światło kierunkowe tylko itp.) .

Napisano

też mnie właśnie zadziwił tytuł z dodatkiem Max, ale dla wtajemniczonych to nie stanowi problemu. 3D Studio 4 na DOS używał mój znajomy (ja LW), program na 486DX działał rewelacyjnie, choć renderer nie zachwycał, zresztą nawet w 3D Studio Max 1.0 był pięta achillesowa... Od wersji 1.0 zacząłem używać do mniej więcej 2.5/3.0. Potem musiałem wybrać program 3D do pracy zarobkowej i wywalenie bodaj 15 tyś zł na sam program (którego nie wykorzystam w pełni) nie bardzo mi się uśmiechało, kredycik etc. :)

Napisano

Dokladnie, pamietam jak dzis renderki do *.flc. Antyaliasing to cos o czym nawet nie wiedzialem ze istnieje wiec renderki 320x240 z zabkami nie gorszyly.

jacekszy0, dzieki - wtedy do byla czysta zabawa, bylem w podstawowce.