Napisano 26 Grudzień 20159 l Hej ho. Probuje ostatnio wrocic do modelowania, ktorym zawsze sie jaralem, przy jednoczesnym przypomnieniu sobie Modo. Na tapecie dwa osobne projekty, oto jeden z nich (na podstawie conceptu). Nie ma byc to najlepsza rzecz na swiecie, ale swieze spojrzenie zawsze dobre:) Docelowo dostanie materialy "zabawkowe", pewnie jakies compo w zdjecie. Edytowane 4 Styczeń 20169 l przez Reanimator
Napisano 27 Grudzień 20159 l Autor Za duzo. Nacialem sie na wrazenie latwosci, ale jak sie nie zna dobrze softu, to wydluza sie czas niemilosiernie. Nie wiem dokladnie ile, ale na pewno nie jeden wieczor;)
Napisano 3 Styczeń 20169 l Oświetlenie git. Jedno co moim zdaniem można by poprawić, to dodać jakiś detal w punkcie złączenia palców z ręką (np. proste torusy wystarczą). Bo teraz to wygląda, jakby te palce wychodziły z ręki, bez fizycznego mechanizmu działania. Podobnie na kolanie, przydał by się tam jakiś mechanizm, np. jak na stawie barkowym.
Napisano 4 Styczeń 20169 l Ooo - to ostatnie oświetlenie mi się podoba - sam teraz będę próbować coś takiego osiągnąć do produktu z takim odbiciem.
Napisano 4 Styczeń 20169 l Autor Oświetlenie git. Jedno co moim zdaniem można by poprawić, to dodać jakiś detal w punkcie złączenia palców z ręką (np. proste torusy wystarczą). Bo teraz to wygląda, jakby te palce wychodziły z ręki, bez fizycznego mechanizmu działania. Podobnie na kolanie, przydał by się tam jakiś mechanizm, np. jak na stawie barkowym. Pierwotnie tak wlasnie zrobilem. chociaz w concepcie nie bylo. Moze wroce do tego, dzieki za feedback:) @W Art: dzieki:) jeszcze wymaga tweakow i pracy nad materialami, ale chyba zostane przy tym. Ewentualnie dodam jakas przestrzen z tylu jeszcze. Problemem jest akwarium. chyba bede musial zrobic osobne oswietlenie dla niego, bo to z robota nie gra dobrze.
Napisano 4 Styczeń 20169 l Tak jeszcze jak na to patrzę to wszystko jest super od dołu do momentu tego stworka w kabinie. Jakoś co powyżej mi do końca nie siedzi. Może pokombinuj coś z tym hełmem jeszcze - jakiś inny kolor - bardziej metaliczny ? i może coś ze światełkami w tych reflektorach ?
Napisano 4 Styczeń 20169 l Autor Tak, tak, jak wspomnialem praca nad materialami i teksturami wciaz trwa, to WiP.
Napisano 4 Styczeń 20169 l Autor Praca wre. Kilka rzeczy wciaz do zrobienia: palce, kolor ryby, moze pozycja nog nieco. Ale coraz blizej, mam poczucie.
Napisano 7 Styczeń 20169 l Ja proponuje bys usiadl do posprodukcji Model sam w sobie jest naprawde git :). Pozwolilem sobie zasugerować i trochę pogrzebać w post: Edit... a w finished masz fajniesza wersja. Zwracam honor. Naprawde git. Edytowane 7 Styczeń 20169 l przez Sebazx6r
Napisano 7 Styczeń 20169 l Autor Ygh, zrobiels postpro WiPa. Byc moze to kwestia monitora, ale Twoja wersja jest dla mnie poprzepalana i brudna. Anyway, dzieki za feedback:)
Napisano 7 Styczeń 20169 l Racja... xD troche ciezko operowac na 8bit ;). Bez szumu i syfkow sie nie obejdzie wtedy. Z tymi monitorami to juz krecka dostaje. Kazdy swieci inaczej.