adek Napisano 11 Kwiecień 2016 Napisano 11 Kwiecień 2016 Użytkownicy programu Cinema 4D mogą przetestować nową, darmową wersję alpha silnika renderującego Corona Renderer. Pełna treść: Corona Renderer dla Cinema 4D Alpha v5
Maciek Jutrzenka Napisano 11 Kwiecień 2016 Napisano 11 Kwiecień 2016 zazdro wam! bo to w sumie najlepszy silnik z jakim miałem styczność.
Camel Napisano 12 Kwiecień 2016 Napisano 12 Kwiecień 2016 na razie to corona fur C4D słabo jeszcze sobie radzi z proxy pod laubwerk surfacespread, tu się c4d kaszani... alternatywą jest bardzo drogi carbonscatter który od zupełnie innej strony implementuje scattera i daje to mocno rewelacyjne efekty. A co ciekawe, działa to pod coroną dla c4d.
skocu Napisano 15 Kwiecień 2016 Napisano 15 Kwiecień 2016 Corona jest fajna też ze względu na łatwość obsługi silnika i materiałów. Kiedyś już było demo pod C4D i dobrze, że wraca.
Maciek Jutrzenka Napisano 16 Kwiecień 2016 Napisano 16 Kwiecień 2016 prawdę mówiąc to dla mnie Corona jest mega kozacka ponieważ ma niesamowite GI. i speculara i szkło. mam na myśli to że możesz wymodelować drucik.. w żarówce. i on będzie emiterem, wsadzić go potem do żarówki, wrzucić na żarówkę domyślne szkło. tą żarówkę potem wrzucić do klosza z pół przezroczystego materiału. następnie wsadzić to do interiora bez jakieko kolwiek innego źródła światła.. a Corona to wyrenderuje jakby to był exterior z Sun + sky.
Camel Napisano 16 Kwiecień 2016 Napisano 16 Kwiecień 2016 Będzie jeszcze jedna wersja alpha - V6 a potem Corona 1.0 Przed nami bardzo dużo zmian: -Corona zostanie przepisana na MacOS X -Lepszy sampler który redukuje dużo szumu. -Krążą plotki o implementacji irradiance cache. Ten bajer nawet został ukryty w daily buildzie :)
Rekomendowane odpowiedzi