Napisano 30 Maj 20168 l Cicha / The Silent One Projekt prywatny Pomysł i projekt postaci, modelowanie, rigowanie, skinowanie, tekstury... Słowiański demon, który pod postacią ślicznej dziewczynki przemierzał kraj w poszukiwaniu ofiar - dzieci... Film Maya, PS + tablet, ołówek, gumka, dużo makulatury i kolorowych długopisów... Edytowane 31 Maj 20168 l przez Midnajt
Napisano 31 Maj 20168 l Bardzo ładna postać i fajny koncept. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to twarz która z boku wydaje się zbyt płaska i odrobinkę za krótkie ręce. I trochę wyeksponuj odnośnik do filmu bo prawie go przeoczyłem a szkoda by było bo fajnie to wygląda. Gratki! Pozdrawiam ;)
Napisano 31 Maj 20168 l Świetna! Trochę szkoda, że przy animacji głowy i rąk twarz pozostaje nieruchoma z szeroko otwartymi oczami, ale to zrozumiałe przy takim "demie". Animacja robi wrażenie i jest bardzo płynna. Kiedy short? :)
Napisano 31 Maj 20168 l Autor none taken... to mój pierwszy model z rigiem twarzy (a drugi jeśli chodzi o szkielet postaci) i zdaję sobie sprawę, że bardzo wiele jeszcze mu brakuje... jestem na etapie uczenia się, więc wszelkie uwagi są mile widziane, byle dawał je ktoś kto ma jakiekolwiek pojęcie a do poparcia swojej oceny praktykę wartą uwagi... :)
Napisano 31 Maj 20168 l Sorki Boris - nie wiedziałem, że tacy niedouczeni amatorzy jak ja nie mogą się wypowiadać ;)
Napisano 31 Maj 20168 l Autor nie szkodzi Blinq- o animacji wiesz wlasciwie tyle samo co kolega, czyli nic, wiec mozesz sie wypowiadac :-) wyładuj swoją frustrację waląc pięścią w szybę zamiast wyżywać się na forum... będzie to z ogromną korzyścią dla wszystkich! wpadłam tu po konstruktywne porady ale z miejsca musiałam trafić na klasyczny przykład trolla... wybacz, że moje pierwsze kroki w modelowaniu nie dorównują Twoim ponadprzeciętnym umiejętnościom, o których niestety można tylko i wyłącznie poczytać w zgryźliwych komentarzach małego człowieczka o wielkich niespełnionych ambicjach
Napisano 31 Maj 20168 l aleś go pojechała, rzeczywiście jest takim trollem ten gostek ? a model spoko, na stillach trudno oceniać, sporo zależy od rodzaju animacji.
Napisano 31 Maj 20168 l Autor kurcze, to Ty kobieta jestes, a to przepraszam ;) jeeej a co za różnica?! odrobina szacunku należy się bez względu na płeć... gorszy dzień? :P dzięki za tutoriale ;) na pewno przydadzą się na przyszłość
Napisano 31 Maj 20168 l Starcilem stare konto, ale dla tej pracy zalozylem nowe. Po pierwsze primero - praca jest bardzo dobra. Po drugie primero - niektorzy ludzie nie rozumieja stylizacji i konwencji - Twoja praca jest w pelni spojna tak podwzgledem modelu, jak i malowania i animacji. Jako calosc jest to pelno prawne profesjonalne dzielo 3D. Po prostu swietne. PS. Nie wszystko musi byc fotoreal albo ala Disnay, trzeba patrzec szerzej.
Napisano 31 Maj 20168 l Przyjemna postac, szczegolnie na szkicu. Czuc klimat Burtona. 3d wersja troche stracila unikalnych elementow widocznych na koncepcie. Usta stracily swoj ksztal i material nie ma wilgotnego/szminkowego speculara jak na szkicu. Rzesy chyba tez troche wieksze wyszly niz planowo. Dla testu skupil bym sie na zrobieniu czystej malowanej tekstury zamiast opierac sie na plastikowym shaderze. A jezeli chcialas sprobowac jak wszystko bedzie wygladalo z phong shaderem, polecam podpiecie Sub Surface Scattering. Na podstawie animacji i statycznych zdjec wyglada na to ze troche sie nasiedzialas nad rigiem. Bardzo solidny poczatek. W nastepnych krokach popracowal bym nad bardziej czytelna ekspresja usmiechu (bardzo trudne zadanie). Animacji samej w sobie nie oceniam bo odbieram ja jako demo poszczegolnych rig systemow w postaci. Chetnie zobaczyl bym screenshoty samych kosc i poszczegolnych systemow, ktore uzylas dla ciala i twarzy.
Napisano 31 Maj 20168 l Autor Przyjemna postac, szczegolnie na szkicu. Czuc klimat Burtona. 3d wersja troche stracila unikalnych elementow widocznych na koncepcie. Usta stracily swoj ksztal i material nie ma wilgotnego/szminkowego speculara jak na szkicu. Rzesy chyba tez troche wieksze wyszly niz planowo. Dla testu skupil bym sie na zrobieniu czystej malowanej tekstury zamiast opierac sie na plastikowym shaderze. A jezeli chcialas sprobowac jak wszystko bedzie wygladalo z phong shaderem, polecam podpiecie Sub Surface Scattering. Na podstawie animacji i statycznych zdjec wyglada na to ze troche sie nasiedzialas nad rigiem. Bardzo solidny poczatek. W nastepnych krokach popracowal bym nad bardziej czytelna ekspresja usmiechu (bardzo trudne zadanie). Animacji samej w sobie nie oceniam bo odbieram ja jako demo poszczegolnych rig systemow w postaci. Chetnie zobaczyl bym screenshoty samych kosc i poszczegolnych systemow, ktore uzylas dla ciala i twarzy. Tim Burton jak najbardziej :D uwielbiam jego styl... Właśnie z odwzorowaniem własnych pomysłów mam problem, podczas tworzenia cały czas coś bym jeszcze zmieniała :) to mój pierwszy rig twarzy i nie jestem z niego zadowolona, próbowałam różnych metod, ostatecznie jest to połączenie tradycyjnego szkieletu i blendshape'ów, no i lattice deformer na brwi... Reszta szkieletu jest przewidywalna - ramiona IK\FK, nogi IK + reverse foot. Dzięki za radę, popróbuję z Sub Surface Scatteringiem ;) szczerze mówiąc nie przyłożyłam zbyt dużej uwagi do tekstur :( zamęczyłam ten projekt już samym szkieletem... a jednak to modelowanie i riggowanie sprawia mi najwięcej frajdy
Napisano 31 Maj 20168 l Autor Świetna! Trochę szkoda, że przy animacji głowy i rąk twarz pozostaje nieruchoma z szeroko otwartymi oczami, ale to zrozumiałe przy takim "demie". Animacja robi wrażenie i jest bardzo płynna. Kiedy short? :) hehe, short już był! co prawda nie z tym modelem... w zeszłym roku broniłam się animowanym bardzo krótkim metrażem :) z Cichą planuję jeszcze coś począć ale to w bardziej odległej przyszłości... dziękuję :)
Napisano 1 Czerwiec 20168 l nie szkodzi Blinq- o animacji wiesz wlasciwie tyle samo co kolega, czyli nic, wiec mozesz sie wypowiadac :-) Zdaję sobie sprawę, że nic nie wiem o animacji ;) Właśnie dlatego jestem na tym forum - żeby się uczyć i słuchać krytyki. Nie tylko od mega profesjonalistów ale i od zwykłych noobów takich jak ja ;) Wydaje mi się, że sporo osób myśli podobnie inaczej forum trochę by nie miało sensu ;)
Napisano 1 Czerwiec 20168 l Jeżu...!!!.... jak ja bym chciał coś umieć... jak wszyscy tutaj....!!!... a tak to tylko sobie popatrzę i nawet nie bardzo wiem o czym mówicie....:)))