curka Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 witam. to moj debiut na tym forum, wiec licze na wyrozumialosc. z maxem walcze od jakiegos roku, a to moja ostatnia praca... czekam na (konstruktywne!) opinie :) [3ds r5 + brazil + photoshop]
buczer Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 kawa, papierosy...a gdzie sex? no i te grzanki nie pasuja do sniadaia ;)
Marcin Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 Lucky ;) skad ja to znam ... toster jakis taki odstaje od tej sceny ... bardziej prostokatny bym tu widzial a nie takie jajko mozna byoby to jeszcze dopieścic ... ale tam ... p.s. "curka" sie nie pisze przez "ó" ? ;) tnx Piter ;)
buczer Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 marcin: "byo by" pisze sie: byłoby ;)
curka Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 Marcin -> przez "ó" byloby banalnie prawda? kazda córka jest przez "ó", aj przez "u". o. a co do tostera to go nie zmienie bo od niego zaczelam cala scene i byl moja inspiracja.jednym slowem czuje sie do niego przywiazana :) no i szczerze mowiac liczylam na jakies fachowe rady, ale skoro nie ma to rozumiem, ze sie podoba :)) ps: ja nie pale, ale lucky pasowaly mi do kompozycji ps2: niedlugo wrzuce jakies inne prace pozdrawiam
buczer Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 no to moze nie fachowa rada ale paczka Lucky jest za duża i rozumiem ze to taka w miękkim opakowaniu...za bardzo zaokrąglona ;) blura to pewnie w PS`ie robiłeś bo płytki po prawej sa dalej a bardziej wyraźne od tego białego na grzanki. jak dla mnie to bardzo ciasny kadr no i obrazek trochę bez klimatu. kompresja jpg wali o oczach.
ognisty Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 aaaaaah Lucky Strike! :) odrazu band of brothers mi się przypomina :) co do sceny, to na śniadanie to nie wygląda...
Edi Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 Kurcze fajnie, ale popracuj nad proporcjami. Lucky faktycznie duże i łyżka też jakaś taka bulwiasta. Ogólnie jak dla mnie to te kształty są zbyt 'obłe'
dirty Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 ogolnie ok, ale toster brzydki, lyzka za gruba, noi po co ten toster ma kolorek... powinien tez byc b&w. teraz nie wiadomo czy skupic sie na szlugach czy tosterze.
curka Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 toster mi sie akurat podoba, ale to juz kwestia gustu. na proporcjach za malo sie skupilam i wiem o tym, ale wezme to pod uwage juz w nastepnej pracy. peter_muler -> blura robilAM w PS'ie i chcialam w ten sposob po prostu wyrzucic grzanki na drugi plan... w kazdym razie dziekuje za uwage i uwagi i biore sie do pracy, bo jak wszyscy wiemy cwiczenie czyni mistrza :)
curka Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 ja tylko pytalam na co to upsss bylo...na blura czy na to ze ja to ona a nie on? ;)
boba Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 witam ;) to śniadanko w jakimś prosektorium/sala operacyjna/labolatorium? bo uderza taką sterylnością, że az "upssss" może by tak rozpocząć śniadanko i pokazać jkaoegoś zapalonego peta, co sie jeszcze tli ? jakieś miejsca "skiepowania" pokazać (littleninja mi mowil ze tak sie mowi bo sam nie pale) - chodzilo mi o popiół, no a poza tym coś by trza zrobić z kadrem, tak jak juz pisali poprzednicy - nie wiadomo co chcialas "opowiedzieć", co jest najwazniejsze, a poza tym sporowadzenie lewej części do poziomu b&w przewraca cala kompozycja na prawo... to tyle, dzialaj dalej ;), bo jka sama powiedzialas "jak wszyscy wiemy cwiczenie czyni mistrza :)" - ja co prawda nie wiedzialem, ale skoro tak mowisz, to moze prawda ;) pozdr, miki(boba)
tweety Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 ja tylko pytalam na co to upsss bylo...na blura czy na to ze ja to ona a nie on? ;) kurcze to już druga kobieta - grafik jaką znam na forum pierwszą oczywiście jest niezapomniana PUSSIK :)
Touch Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 FAjna pracka i wbrew opiniom poprzedników, podoba mi się sposób w jaki to przedstawiłaś;) TAki kontrast jest bardzo ciekawy... Jak słyszę: zasady, kompozycja nie taka, przechylone w tą stronę, za bardzo na środku... denerwuje mnie to! Ludzie, uszanujcie zamysł autora;) Dla mnie scena jest ok, po prostu podobami się...;) Proporcje rzeczywiście wymagają, żeby poświęcić im trochę uwagi, łyżka też trochę za gruba... Co do sterylności, to ja wolę jeść śniadanie na czystym stole;) Też chce taki toster;)) Pozdrawiam! Paweł
buczer Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 mnie denerwuje jak ktos mówi ze łyzka za gruba ;) wybacz ale w tym konkretnym przypadku boba miał całkowita racje. ale oczywiscie nie ma sensu nikogo przekonywac i jak ktos juz pisał krytyka jest po to zeby zobaczyc swoje "dzieło" z innej perspektywy i czegos sie nauczyc.
Touch Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 No... bo my wszyscy mamy rację;)))p Wszyscy mają rację;) Ale tak na poważnie, fajna pracka i mnie się podoba...zazdroszczę, że macie na to czas, ja klepię stoiska;) Stanowiska w związku z kontrastem i ciekawym przedstawiniem kompozycji (w sensie kolorystycznym) nie zmienie... jest inaczej, jest ok!;) Pozdr! PAweł
Salvator Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 grzanki są spleśniałe :O ja bym takiej łyżki do kawy nigdy nie używam, ale pewnie to kwestia gustu :> jakoś scenka działa na mnie klaustrofobicznie, zaczynam szukać wyjścia :D
LittleDog Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 hmm.. dziwna kompozycja czerwony + skala szarosci.. Ja tam bym wolal cale kolorowe :)
curka Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 Bary :)) to Ty we mnie obudziles optymizm :)
Damian Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 e tam toster jest wpozo. aj lajk 'em. ;)
curka Napisano 21 Październik 2004 Autor Napisano 21 Październik 2004 peter_muler -> w #22 chcialam po prostu powiedziec, ze wypowiedzi pod numerami 17 i 18 przypadly mi do gustu. rzeczowo i sensownie bylo to sie usmiechnelam. i tyle :)
asblaze Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 Masz racje curka... broń swojej koncepcji... nie każdy musi ją rozumieć (ja nie rozumiem nic oprócz tego że to praca treningowa ;)... ale jeszcze sie taki nie narodził co by wszystkim dogodził.... a tymbardziej "urodziła" ;) Pozdrawiam
Kuciel Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 hmm taka zwykla pracka, ale cos w niej jest :)
Kulki Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 przypominam, ze palenie jest niezdrowe a co do sceny to juz chyba wszystko o niej powiedziano. ps o tym paleniu to nie ja tak wymyslilem tylko minister. ;)
Virk Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 kawa i grzanki tez nie sa zdrowe :) kolory - doskonale, lucki w scenie spowodowaly ze sie momentalnie usmiechnalem :D bardzo przyjemna scena nicely done :)
Robert B. Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 coś dziwnego hmm?? ma coś w sobie ps: łyżeczka mi niepasuje daj inną
BigBird Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Fajniutko ! Jak sie patrzy pomysl nawet nawet co do krytyki to chyba sie nie wypowiem bo krztalty itp to twoja sprawa i twoja wizja wiec nie mozna powiedziec ze sa zle ale co do kadru to mogl by wiecej pokazywac ! No to zamiast krytyki powiem ze moze bylo by fajnie jak bys talerzowi dala jakis kolorek tez to by fajny kontrascik byl ale jak juz powiedzialem to taki pomysl a nie co innego ! Pozdo i powodzenia w dalszym urzeczywistnianiu wybujalej wyobrazni :)
valah Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 ach te luckies, podoba mi sie Twoje " poczucie koloru" :)
curka Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 czyli nie jest tak zle... dzieki :)
Quadysz Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 podoba mi sie curko :) najbardziej podoba mi sie władowanie czerwonego koloru w czarnobiały obrazek (w jakims filmie widzialem kaaapitalna scene z podobnym motywem :) ) toster jednak moglby byc jeszcze troszke bardziej obly, glownie w gornej jego czesci, naprawde tak uwazam :), nie powiem ze bym taki kupil ale pasowalby mi tu do stylu lyzki i talezyka ktory jest calkiem fajny :) co do kwestii technicznych, do realnosci troche brakuje, DOF-a musialabys pocwiczyc jeszcze na kulkach lub czajniczkach nie jestem przekonany co do oswietleniam jedno ostre swiatlo chyba nie pasuje do sniadania, chyba ze mowimy o sniadaniu o 4 AM :) greets
curka Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 Quadysz, tostera sama nie wymyslilam tylko wzorowalam sie na zdjeciu z gazety - wyszlo jak wyszlo...nad realnoscia scen bede jeszcze dlugo pracowac, ale mysle ze i tak robie postepy, a chyba o to chodzi. to samo z reszta w kwestii oswietlenia (chociaz jedno ostre swiatlo moze padac z lampki co nie?). a co do DOFa to jak juz pisalam tak mi wyszlo z PSa i moze nie do konca jest to realistyczne, ale chcialam grzanki wyrzucic z glownego planu. w kazdym razie dzieki za komentarz i fajnie ze mimo wszystko sie podoba :) pozdr ps: jestem w szoku co do liczby postow na temat mojej sceny :))
Quadysz Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 ps: jestem w szoku co do liczby postow na temat mojej sceny :)) bo masz ładny awatar :) wprawdzie jeszcze dziecko ale mam bujna wyobraznie :) oczywiscie zakladajac ze to ty :) oczywiscie zartuje :) greets
curka Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 to ja tylko troche wczesniej :)
Rekomendowane odpowiedzi