Xaia Napisano 4 Sierpień 2016 Share Napisano 4 Sierpień 2016 (edytowane) Hej! Jedna z moich nowszych rzeźb wykonanych w wolnym czasie. Główka lekko oparta na koncepcie Naranbaatara Ganbolda. Zapraszam do komentowania. Edytowane 5 Sierpień 2016 przez Xaia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Sierpień 2016 Share Napisano 6 Sierpień 2016 Fajne ciuchy. Żuchwa do poprawy. Gałki oczne za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 6 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2016 Na koncepcie ta laska ma jeszcze większe oczy, nie celowałem w pełen realizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Sierpień 2016 Share Napisano 6 Sierpień 2016 W każdym razie ma elastyczną żuchwę brak zarysu kości w okolicy ucha. Przy otwarciu powinna się cofnąć do tylu u ciebie średnio to czuć. Na rysunku widać zarys żuchwy nie jest to prosta linia i widać ze jest cofnięta. Kształt czaszki u Ciebie jest plaski jakby uderzono patelnią środek czaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 6 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2016 Rzuchwa okej, może trochę przesadziłem. Sam koncept nie ma mocno zarysowanej i bałem się, że przedobrze. Ale co do głowy to nie wiem, wydaje się okej, nawet biorąc pod uwagę zdjęcia łysych kobiet. Sama czaszka jest delikatnie powiększona ze względu na koncept. Nie wyszła mi tak chuda jak na koncepcie, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Sierpień 2016 Share Napisano 6 Sierpień 2016 Według mnie w tym koncepcie jest zje.. ucho. Za nisko a u ciebie za duże jak u 80 letniej babci. Przy czole wciąż bym się upierał jakby przyp... patelnia. Nie wiem jak chcesz oceniać kształt czola na tak szerokim bliku jaki jest na tym zdjeicu. Sternocleidomastoideus przesadziles z zarysowanie. Szyja bardziej cylindrydczna. Trapezoid również dziwnie. Brakuje przejść w płaszczyznach co właśnie jest widoczne w tylnej części szyi i zuchwie. Fajne ciuchy i wlosy poza sztywnym i dziwnie cienkim kolnierzykie. Mimo wysztko spoko b o babki są ciężkim tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 6 Sierpień 2016 Share Napisano 6 Sierpień 2016 tak naprawdę to we wszystkim coś nie gra, ale tez nie jest jakoś specjalnie tragicznie trudny temat to prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 15 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2016 (edytowane) W wolnym czasie poprawiłem trochę moją koleżankę. Szybki test render w zbrushu. Może kiedyś ruszę ją dalej. Dzięki za komentarze. edit:paintover Edytowane 16 Sierpień 2016 przez Xaia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Sierpień 2016 Share Napisano 17 Sierpień 2016 Bez urazy ale to zly kierunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2016 Chyba masz rację. Próbowałem to ratować, ale to jednak nie to. Raczej to co tutaj nie gra to duże oczy, nie trafiłem w koncept i wygląda karykaturalnie. Za długo też na tym nie siedziałem bo tylko parę godzin, także nie ma straty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Sierpień 2016 Share Napisano 17 Sierpień 2016 Caly profil twarzy bok szczeki jest plaski w jednej linii. Rzuchwa wyglada jakby wypadala z zawiasu broda krotka. Ksztalt oka etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Sierpień 2016 Share Napisano 17 Sierpień 2016 Twoja praca jest zupelnie inna od referencji, osobiscie duzo bardziej wole ta ze szkicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi