emimari Napisano 1 Wrzesień 2016 Napisano 1 Wrzesień 2016 Cześć, mam problem z fragmentem modelu. Modelowałam przez Line->Extrude->Edit Poly (connect, xhamfer,extrude). Sprawdziłam już następujące możliwości: flip material id (jest jeden na całym) smooth group Czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem i udało się go rozwiązać? Pozdrawiam, Emilia
stormwind Napisano 2 Wrzesień 2016 Napisano 2 Wrzesień 2016 (edytowane) Wygląda jak błąd smooth group.Co masz namyśli pisząc,że sprawdziłaś już smooth group. Usuń wszystkie, i dodaj autosmooth na nowo. Ewentualnie jako oddzielny modyfikator z rożną wartością treshold. Jeżeli to nie zadziała to możliwe ze masz jakieś powielające się werteksy lub krawędzie, zaznacz wszystkie w edit poly i użyj weld z małym treshold, sprawdzając ilości wierzchołkow i jednocześnie patrząc czy model sie nie zniekształca. Edytowane 21 Wrzesień 2016 przez stormwind
Dynamico Napisano 2 Wrzesień 2016 Napisano 2 Wrzesień 2016 Tak jak pisze Stormwind. Nie widać w modelu zaokrągleń więc w smoothgroup naciśnij clear all. Powinno pomóc.
emimari Napisano 21 Wrzesień 2016 Autor Napisano 21 Wrzesień 2016 Pomogło smooth group clear all, dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi