Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam problem. Jak pracuję w 3dsmax to gdy naciskam kółko i przez przypadek przesunę kółkiem to 3dsmax tworzy mi standardową kamerę. Sądzę, że to nie problem z 3dsmaxem lecz z myszką bo gdy to samo się wydarzy podczas przeglądania stron to wtedy strona się powiększa lub zmniejsza w zależności od kierunku ruchu kółka.

Myszka Logitech z oprogramowaniem "ustawienia myszy i klawiatury". Wydaje mi się, że to może być problem ale absolutnie nie wiem jak sobie z tym poradzić.

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A nie masz przypadkiem pod scrollem ustawionej w sterowniku sekwencji klawiszy ctrl+c zamiast środkowego przycisku? Ctrl+c w Maxie wstawia nową kamerę a w przeglądarce zoomuje stronę :)

Pozdrawiam

Napisano
A nie masz przypadkiem pod scrollem ustawionej w sterowniku sekwencji klawiszy ctrl+c zamiast środkowego przycisku? Ctrl+c w Maxie wstawia nową kamerę a w przeglądarce zoomuje stronę :)

Pozdrawiam

WHATA FUCK? to jak chcesz coś skopiować to jaki jest skrót?

Napisano

Shift + przeciągnięcie :) jeśli chcesz, żeby obiekt został w miejscu bez transforma to po prostu polecenie "clone".

Napisano
WHATA FUCK? to jak chcesz coś skopiować to jaki jest skrót?
ctrl+c tylko wstawia kamery na widoku perspective .a jak coś chcesz skopiować to albo z shiftem +move albo ctrl+v

Taki czy twoja mysz ma swoje niezależne oprogramowanie do konfigurowania klawiszy tak jest w logitechu może tam wbiłeś pod scrola konkretna konfiguracje klawiszy

63NY1Ut.jpg

Edytowane przez skalpel3d

Napisano

co za debilizm... tak bo codzienie wrzucam 1592571298 kamer i jeden z najbardziej znanych wszystkim skrótów. ctrl +c został przypisany do wstawiania kamery.. oh god why. natomiast do kopiowania wymyślili jakiś innny. WTF? ja się pytam.

ale wait to ctrl + v nie wkleja tylko kopiuje? WT?F!?F!@%!

Napisano
  • Autor

Mam wrażenie, że dyskusja poszła w złą stronę. Wstawiam obraz z konfiguracji mojej myszki.

Napisano
  • Autor

3ds max 2012... też się zdziwiłem.

nie wiem czy tu jest problem? bo jak podłączam szczura na kablu to takich problemów nie ma.

Napisano
  • Autor

yyy...

przywróciłem ustawienia fabryczne gdzie środkowy przycisk jest powiększeniem. Później zmieniłem na opcję "środkowy przycisk" czyli tak jak było przed ustawieniami fabrycznymi i działa. Póki co...