Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem. Jak pracuję w 3dsmax to gdy naciskam kółko i przez przypadek przesunę kółkiem to 3dsmax tworzy mi standardową kamerę. Sądzę, że to nie problem z 3dsmaxem lecz z myszką bo gdy to samo się wydarzy podczas przeglądania stron to wtedy strona się powiększa lub zmniejsza w zależności od kierunku ruchu kółka.

Myszka Logitech z oprogramowaniem "ustawienia myszy i klawiatury". Wydaje mi się, że to może być problem ale absolutnie nie wiem jak sobie z tym poradzić.

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A nie masz przypadkiem pod scrollem ustawionej w sterowniku sekwencji klawiszy ctrl+c zamiast środkowego przycisku? Ctrl+c w Maxie wstawia nową kamerę a w przeglądarce zoomuje stronę :)

Pozdrawiam

Napisano
A nie masz przypadkiem pod scrollem ustawionej w sterowniku sekwencji klawiszy ctrl+c zamiast środkowego przycisku? Ctrl+c w Maxie wstawia nową kamerę a w przeglądarce zoomuje stronę :)

Pozdrawiam

WHATA FUCK? to jak chcesz coś skopiować to jaki jest skrót?

Napisano (edytowane)
WHATA FUCK? to jak chcesz coś skopiować to jaki jest skrót?
ctrl+c tylko wstawia kamery na widoku perspective .a jak coś chcesz skopiować to albo z shiftem +move albo ctrl+v

Taki czy twoja mysz ma swoje niezależne oprogramowanie do konfigurowania klawiszy tak jest w logitechu może tam wbiłeś pod scrola konkretna konfiguracje klawiszy

63NY1Ut.jpg

Edytowane przez skalpel3d
Napisano

co za debilizm... tak bo codzienie wrzucam 1592571298 kamer i jeden z najbardziej znanych wszystkim skrótów. ctrl +c został przypisany do wstawiania kamery.. oh god why. natomiast do kopiowania wymyślili jakiś innny. WTF? ja się pytam.

ale wait to ctrl + v nie wkleja tylko kopiuje? WT?F!?F!@%!

Napisano

3ds max 2012... też się zdziwiłem.

nie wiem czy tu jest problem? bo jak podłączam szczura na kablu to takich problemów nie ma.

Napisano

yyy...

przywróciłem ustawienia fabryczne gdzie środkowy przycisk jest powiększeniem. Później zmieniłem na opcję "środkowy przycisk" czyli tak jak było przed ustawieniami fabrycznymi i działa. Póki co...