taki Napisano 14 Październik 2016 Napisano 14 Październik 2016 Mam problem. Jak pracuję w 3dsmax to gdy naciskam kółko i przez przypadek przesunę kółkiem to 3dsmax tworzy mi standardową kamerę. Sądzę, że to nie problem z 3dsmaxem lecz z myszką bo gdy to samo się wydarzy podczas przeglądania stron to wtedy strona się powiększa lub zmniejsza w zależności od kierunku ruchu kółka. Myszka Logitech z oprogramowaniem "ustawienia myszy i klawiatury". Wydaje mi się, że to może być problem ale absolutnie nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Miłosz3ds Napisano 14 Październik 2016 Napisano 14 Październik 2016 A nie masz przypadkiem pod scrollem ustawionej w sterowniku sekwencji klawiszy ctrl+c zamiast środkowego przycisku? Ctrl+c w Maxie wstawia nową kamerę a w przeglądarce zoomuje stronę :) Pozdrawiam
Maciek Jutrzenka Napisano 15 Październik 2016 Napisano 15 Październik 2016 A nie masz przypadkiem pod scrollem ustawionej w sterowniku sekwencji klawiszy ctrl+c zamiast środkowego przycisku? Ctrl+c w Maxie wstawia nową kamerę a w przeglądarce zoomuje stronę :) Pozdrawiam WHATA FUCK? to jak chcesz coś skopiować to jaki jest skrót?
Miłosz3ds Napisano 15 Październik 2016 Napisano 15 Październik 2016 Shift + przeciągnięcie :) jeśli chcesz, żeby obiekt został w miejscu bez transforma to po prostu polecenie "clone".
skalpel3d Napisano 15 Październik 2016 Napisano 15 Październik 2016 (edytowane) WHATA FUCK? to jak chcesz coś skopiować to jaki jest skrót?ctrl+c tylko wstawia kamery na widoku perspective .a jak coś chcesz skopiować to albo z shiftem +move albo ctrl+v Taki czy twoja mysz ma swoje niezależne oprogramowanie do konfigurowania klawiszy tak jest w logitechu może tam wbiłeś pod scrola konkretna konfiguracje klawiszy Edytowane 15 Październik 2016 przez skalpel3d
Maciek Jutrzenka Napisano 15 Październik 2016 Napisano 15 Październik 2016 co za debilizm... tak bo codzienie wrzucam 1592571298 kamer i jeden z najbardziej znanych wszystkim skrótów. ctrl +c został przypisany do wstawiania kamery.. oh god why. natomiast do kopiowania wymyślili jakiś innny. WTF? ja się pytam. ale wait to ctrl + v nie wkleja tylko kopiuje? WT?F!?F!@%!
Miłosz3ds Napisano 15 Październik 2016 Napisano 15 Październik 2016 Ctrl+v nie kopiuje do schowka - powiela obiekt bez transform/rotation/scale.
taki Napisano 15 Październik 2016 Autor Napisano 15 Październik 2016 Mam wrażenie, że dyskusja poszła w złą stronę. Wstawiam obraz z konfiguracji mojej myszki.
skalpel3d Napisano 15 Październik 2016 Napisano 15 Październik 2016 Wrzuć jeszcze ustawiania myszy z maxa z customize->customize user interface->mouse
taki Napisano 16 Październik 2016 Autor Napisano 16 Październik 2016 3ds max 2012... też się zdziwiłem. nie wiem czy tu jest problem? bo jak podłączam szczura na kablu to takich problemów nie ma.
skalpel3d Napisano 16 Październik 2016 Napisano 16 Październik 2016 dziwne to jest że ty nie posiadasz tej zakładki
taki Napisano 18 Październik 2016 Autor Napisano 18 Październik 2016 yyy... przywróciłem ustawienia fabryczne gdzie środkowy przycisk jest powiększeniem. Później zmieniłem na opcję "środkowy przycisk" czyli tak jak było przed ustawieniami fabrycznymi i działa. Póki co...
Rekomendowane odpowiedzi