sinclar Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 byc moze taki jest twoj zamysl, ale chyba zwrocilbym uwage na oczy..sa jakies takie rozciagniete i prawie wchodza na skron. ps. pracka zapowiada sie spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Narazie przerwa do piatku. Oczy widoczne na 10.jpg sa juz troszke zmienione co widac na 13.jpg ale moze jeszcze nad nimi popracuje. Zblizone sa ksztaltem do oryginalu. Powtarzam prosbe o blueprinty dloni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2003 Uff wreszcie update. Niestety szkola mnie calkowicie zaabsorbowala. Jak widac mocno odstepuje od pierwowzoru ale to dla dobra modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2003 No i poczatkowa wersja reki. Bedzie ona zaslonieta przez te takie obrecze jak na pierwowzorze wiec nie bede sie zaglebial w szczegoly. Czekam na komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 Ręka ogólnie jest dobra, palce odpowiedniej długości, ścięgna uwidocznione. Tylko te palce są trochę za płaskie, albo mi się tak zdaje [hmmm] A tak na marginasie to model lady V jest superancki! Tylko te piersi są za wysoko i za małe :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Tylko te piersi są za wysoko i za małe :D:D to chyba zart....raczej glowka jest za duza....[hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Jak bede mial reszte ciala to wszystko dopasuje. Narazie jest ∏*oko. Palce wydaja sie za cienkie bo to jest scena z 1 swiatlem i sa zacienione na dole. Jak dokoncze dlon to dam lepsze oswitlenie albo po prostu standardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 I zamieszczam rysuneczek z raczkami polaczanymi z cialem. Plik mam nadzieje ze nie za duzy bo w troche wiekszej rozdzialce. Na brzuch nie patrzcie:) Mam zagescic wlosy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 a wielkosci glowy jeszcze niedopasowywales?zostawisz tak?tzn. czy tak ma byc? wlosow moglbys dac wiecej albo sprobowac chociaz jak wygladaja......[spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Glowe dopasuje jak juz beda nogi, teraz nie chce mi sie jej ruszac:) Zreszta z nogami bedzie latwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 hmm....fajnie...tylko nie pasuja mi te rece...jakby dziwnie splasczone oraz troche za krotkie te palce...i moglbys troche uwidocznic nadgartski pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Troszke plaski brzuch, i chude ręce, postaraj sie zaakcentować linie kobiecosci :) :D , poza tym podoba mi sie bardzo , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Chyba jednak jeszcze troche za krotkie palce, jak myslicie? Nad cala reka nie bede pracowac bo bedzie w 100% zakryta (moze nawet ja usune zeby nie spowalniala pracy). ps: jak zrobic te rekawy widoczne na rysunku? jest jakis program do generowania faud (i nie mam na mysli tu noisa:)) Edit: zapomnialem wstawic pliku[piwo] [Edited on 13-4-2003 by aNdREa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 taa..palce za krotkie i za grube...takich palocw plec piekna nie ma :P [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Nie pytajcie mnie czemu te wlosy z tylu nie opadaja swobodnie ale sie \"dopasowuja\" do szyji bo sam nie znam odpowiedzi:mad: We viewporcie wszystko jest ok. Ponawiam pytanie co do rekawow: czy jest jakis plug do generowania faudow na tkaninie? Czy np. SimCloth sobie z tym poradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Dobrze jest zrobic kilkanascie renderow nie zauwarzajac ze wlosy maja bug w renderingu:D Na szczescie go zlokalizowalem i umieszczam rendery bez bledow. Mam nadzieje ze wyglada choc troche podniecajaco[mruga] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Ogólnie jest fajnie. :) Mam tylko 2 uwagi: 1) Popracuj nad biodrami - bo ogólnie wiekszość kobiet je ma - zwróć przy tym uwagę na linię łona 2) Postaraj się dobrze połączyć punkty zbieżne na twarzy (łączące połowy) a unikniesz tej dziwnej pionowej linii pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 No praca jest doibra nawet bardzo dobra i jestem zszokowany twymi postepami , ale zauwarz ilke jeszcze ( jak chcesz zeby było dokłądnie ) ile jeszcze musisz nadrobic , ile ma błedów , ciało lekko nie foremnie przy tyłeczku , i dłoniemi sie nie podobają nie obraz sie ale są to dłonie hmm trola krutkie i palce nie foremne , nie widac ukłądu kostnego , przy palcech a miło by bylo taki szczegulik ujzec ale wierze ze praca jeszcze ma wiele do przeróbek wiec nie pekaj i twórz i modeluj wierze ze ci sie uda powalic wszytskich szczeki az po kostki u nóg hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 No więc andrea - możesz zrobić fałdy na kilka sposobów: 1) Nurbs 2) Poly 3) Reactor Cloth 4) SimCloth Osobiście jeśli używasz maxa 5 i masz szybkiego kompa polecam Reactora pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Jak juz gdzies pisalem postac jest caly czas w 2 czesciach wiec linia na srodku jest standardem. Nogi sa w wesji beta, bede nad nimi jeszcze pracowac. Dlonie...postaram sie jeszcze je poprawic (rowniez uklad kostny). Dzieki za slowa otuchy i konstruktywna krytyke, booms - wielkie dzieki za odpowiedz na moje pytanie W kazdym razie na pewno sie nie poddam:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Wiem, że moja rada dała pewnie niewiele ale sprawdź sobie tutoriala do reactora dotyczącego symulacji tkanin (taka zasłonka na oknie)... No i oczywiście mamy nadzieję, że się nie poddasz i będziesz walczył do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 haah dawno nic se nie komentowalem tu :P i sie tera uzbieralo :D no to tak ...1 zastanawiajaca sprawa to to ze z bezkrztaltnej masy ktora nazywales facjata :P przeszedles odrazu do calkiem niezle wymodelowanej mordy !! nichce nic sugerowac ale..jak juz zaczynales nowy model to mogles to zasygnalizowac !! bo to napewno nie jest przerobiona ta stara facjata !! .. a wiec dalej ... te cycki ... ja radze ci na poczatek wziasc pod uwage ze one beda tak scisniete i podniesone do gory ( przez ten cyckonosz ) tak wiec nie wiem jak to masz zamiar poprawic ?? rece ... rece to sa chyba jakiegos gornika !! co nie ocinal pazrow :P no i zapomniajez ze ta szmula musi mec miednice ;D bo wyglada tera jak wywloka jakas ... podumowujac to mi sie to nawet podoba !!!! tyle ze te wczesniej wymienione sprawy sa do wyjasnienia ;D pozd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 czesc! hmm, wszystkie laseczki ktore tutaj robicie maja takie cycki jakby mialy tam pol silikonu. Dziewczyny nie maja raczej wtak wielkich cycow jak eee krowy :D. Za duzo chyba filmow z pamela andreson :). Chyba ze to juz w cyckonszu to hmmm, i tak bym zmniejszyl :). pozdoriwnia pracuj dalej uda sie pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 napisalem wyzej booms a mialem na mysli boowa, sory za pomylke Originally posted by maciekazazel14 ...1 zastanawiajaca sprawa to to ze z bezkrztaltnej masy ktora nazywales facjata :P przeszedles odrazu do calkiem niezle wymodelowanej mordy !! nichce nic sugerowac ale..jak juz zaczynales nowy model to mogles to zasygnalizowac !! bo to napewno nie jest przerobiona ta stara facjata !! napisalem w 1 poscie: \"Ogolnie to chyba dochodze do wniosku ze ta twarz zostawie sobie na zrobienie jakiegos upiora a zaczne od nowa\". A tak nawiasem mowiac ta twarz jest przerobka tej starej (wywalilem caly dol, a gore troche zmodyfikowalem). Nie wiedzialem ze to moze wzbudzac podejrzenia:) booma: szukalem tutkow ale cos nie moge znalezc, jeszcze poszperam. Cycki troszke \"scisne\", zobacze jak bede przymierzac sie do tych \"cyckonoszy\" Same cycki robilem tak zeby wygladaly dobrze bez tych \"szelek\". Co do wielkosci to po prostu wzoruje sie na oryginale:) Edit: pazury na rysunku tez nie sa male:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Ejj, a wiecie ze juz tylko miesiac do rozpoczecia ankiety? Cholercia, malo czasu. Powinienem juz robic teksturki, jako ze jeszcze nigdy tego nie robilem i zajmie mi to pewnie 2x wiecej czasu:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Idzie ci fajnie. Fakt czasu mało :) Bardzo fajne dłonie, właśnie też się nad nimi męczę i narazie nienajlepiej mi idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Jednym sie podobaly, innym nie, tak czy inaczej troszke jeszcze je poprawilem i umieszczam update razem z branzoleta. Reka troche malo widoczna, moze zrobie render z bliska jesli tylko chcecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 mnie sie podoba:))).....tak 3mac chlopie:))) pzodro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Udalo mi sie znalezc 30 minut na maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 ehheh...no no...a stringi tez beda?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 hehe stringi, no fajnie by było :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Hmm stringi string.... chcialem sie 3mac wersji z rysunku ale moga byc i stringi:) Zobaczymy, narazie zabiore sie za czaszke na tym lancuszku i cyckonosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Up: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 No i paski skonczone. Zcisnalem nimi troche piersi. Teraz zacznie sie prawdziwa meczarnia o nazwie \"rekawy\". Zyczcie mi powodzenia:D Wiem ze te pasy sa troche waskie ale mysle ze sprawiaja wrazenie stabilnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafix Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Hmm ladne, nawet bardzo, ale moje zastrzezenie kierowane jest tylko do calosci, hmm uwazam ze praca jest bardzo ladna itd itp pod wieloma wzgdleadami ale wygada jak zerznieta z tutoriala ktory jest zamieszczone na 3dtotal.com - wszystkim polecam ta stronke jest cool. Rozumiem ze mozna pewne modyfikacje wprowadzic, ale dobrzeby bylo aby cosik samemu wymyslec :) Powodzenia .. i przepraszam, ze sie czepiam :) \"Kazdy jest dobry w swoim fachu, nie wazne jak i kiedy i gdzie go wykonuje \" POWODZENIA @!@:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Jaki tutorial bo chyba nie mowisz o Joannie D\'Arc? Powiedz gdzie wyglada tak jak na tutorialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Chyba robie za czesty update i wszyscy sie znudzili. Tak czy inaczej update:P Gora miej wiecej skonczona, pozniej pousuwam symetrycznosc np. rekawow. Takie wlosy moga byc? Piszcie co jeszcze zmienic. Edit: render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 daj zblizenie na wloski abym moglim sie przjrzec:] poza tym to ekstra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Wedle zyczenia: glowa z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Pomozcie mi wybrac kolorek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Mi się podobają czarne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZik Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 no czarne chyba najlepsze bo tamte są jakieś żarowiaste. WIdze że zaczyna się tworzyć całkiem ładna pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 no czarne albo białe, bo te czerwone mi sie bardzo źle kojazą [z takim zespołem jednym:P] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 czarne the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 hehehe Blood masz rację Byle nie czerwone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 CZARNE :))))...te wlosy sa z Shag haira? pewnie tak...to moglbys dac efect kolizji aby nie wchodzily na te rogi tylko je omijaly... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Dzieki za opinie. Hehe, Blood, rozwiazales moj dylemat pomiedzy czerwonymi a czarnymi:) NeZik: chyba dalem za mocny hair-light i dlatego to powychodzilo takie swiecace. Pablo: gdzie znajde ta opcje bo to moje pierwsze wlosy i nie znam jeszcze dobrze Shaga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dibo Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Dobra robota. A jakiego renderka (scryptu) używasz, do tych próbnych, bo fajnie to wygląda - skylite czy co? Znasz może jakiś szybki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Skrypt o nazwie Brazil:D Niestety nie znam skryptu ktory by zrobil serie probnych renderow z innymi kolorami. Rendery reczne + photoshop. A co to ten skylite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 I jeszcze update, czyli narzedzie zbrodni. Jakby co to sa tu 4 rendery a nie 1:) Na gorze, na tej koncowce bedzie jeszcze ta demoniczna czacha widoczna na referencji. Teraz ide sie relaksowac przy szkle[piwo] Wszelkie uwagi co do kosy mile widziane (szczegolnie ostrze mi nie odpowiada). Edit: na tych lancuszkach tez cos bedzie wisiec prawdopodobnie jakies czaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi