Azak Napisano 6 Grudzień 2016 Napisano 6 Grudzień 2016 (edytowane) Cześć Mój pierwszy post, także witam wszystkich. Postanowiłem założyć sobie teczkę aby podszkolić sobie 3d Maxa i Vraya. Na początku będą to proste scenki, które później mam nadzieję rozrosną się. Soft: 3d max, Vray, bardzo mało PS, którego też mam nadzieję podszkolić. Model głowy z netu. Pozdrawiam i proszę o krytykę. Edytowane 9 Listopad 2017 przez Azak
Azak Napisano 12 Grudzień 2016 Autor Napisano 12 Grudzień 2016 Teścik oraz szybkie wnętrze, które zamierzam dopieścic :) render na średnich ustawieniach. Co myślicie? Pozdrawiam
Artist Napisano 14 Grudzień 2016 Napisano 14 Grudzień 2016 Na pierwszym Renderze trochę podłoga nie pasuje tak mi się wydaje (wiem, że są tutaj ludzie którzy wiedza lepiej :P). Chodzi mi o za wielką różnorodność pomiędzy tekstura stołu a podłoża. Co do 3-ciego renderu trochę za bardzo światło prześwietla deski po lewej stronie.
Azak Napisano 18 Grudzień 2016 Autor Napisano 18 Grudzień 2016 Dzięki Artist. W wolnej chwili wyszło mi coś takiego.
Azak Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Napisano 19 Grudzień 2016 Jeszcze taka szybka scenka przed snem w ramach treningu :)
michalo Napisano 19 Grudzień 2016 Napisano 19 Grudzień 2016 Duży progress od pierwszego posta. JEdziesz dalej :)
Azak Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Napisano 19 Grudzień 2016 Dzięki. Staram się tylko czasu ciągle mało na to wszystko, a jest tyle jeszcze do ogarnięcia.
Azak Napisano 21 Grudzień 2016 Autor Napisano 21 Grudzień 2016 (edytowane) Model prostego stolika i próba sił ze studiem. Mam pytanie czy w Maxie 2016 coś się pozmieniało czy ja coś przełączyłem, zaznaczam np. poligony/edge i zaznaczają mi się tylko te które zaznaczę jako całość, wiem że we wcześniejszych wersjach działało to inaczej. Z góry dzięki. Edytowane 21 Grudzień 2016 przez Azak
Azak Napisano 24 Grudzień 2016 Autor Napisano 24 Grudzień 2016 Postanowiłem zrobić sobie taką scenkę ze strony mebli VOX, chodzi mi przede wszystkim o oświetlenie. Mam nadzieję że z waszą pomocą mi się uda. Wesołych świąt.
michalo Napisano 2 Styczeń 2017 Napisano 2 Styczeń 2017 Idziesz do przodu. Niestety z moją wiedzą ci nie pomogę. Tylko biel wydaje mi sie zbyt szara, a za oknem bardzo jasno.
Azak Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Napisano 3 Styczeń 2017 Witam w Nowy Roku, poprawiłem parę rzeczy i wyszło mi coś takiego. Nie wygląda dokładnie jak oryginał, lecz jestem zadowolony, gdyż ta scenka dużo mi dała. W wolnym czasie postaram się zrobić render na lepszych ustawienach. Pozdrawiam
Azak Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Napisano 7 Styczeń 2017 (edytowane) Witam w Nowym Roku, nowa wizka wzorowana pracą którą widziałem kiedyś na stronie Evermotion. Dywan miał być w stylu futrzaka, ale mój lapek odmawiał posłuszeństwa :) Pozdrawiam Edytowane 7 Styczeń 2017 przez Azak
Azak Napisano 15 Styczeń 2017 Autor Napisano 15 Styczeń 2017 Nowa scenka zrobiona dla zabawy z dofem :)
skalpel3d Napisano 16 Styczeń 2017 Napisano 16 Styczeń 2017 pierwszy obrazek na stronie ma złe dobrany obiekt za oknem skoro światło pada z takiego kierunku to tamten budynek powinien być w cieniu, krzesełka maj odrobinę za cienkie nóżki imo trochę zbyt błyszczące jest to drewno na stole i krzesełkach scen by była ekstra jak byś jej dał miękkie światło pochmurnego dnia. Drugie ujecie balans bieli minie pasuje do tego co masz za oknem odrobinę cieplejsza temperatura światła powinna być w środku w kilku miejscach posypało się AA dobrze to widać na krawędzi filiżanki i talerzyka pod nią to samo na 3 ujęciu na armaturze. Na trzecim ewidentnie ściana prosi się o lekką chropowatość
Azak Napisano 16 Styczeń 2017 Autor Napisano 16 Styczeń 2017 Dzięki skalpel3d za konstruktywną opinię. Jak to mówią trening czyni mistrza, czyli trzeba zabrać się za robotę. Pozdrawiam
Azak Napisano 24 Styczeń 2017 Autor Napisano 24 Styczeń 2017 (edytowane) Kolejny render nad którym pracuję w wolnym czasie, tym razem świecone tylko mapką hdri podpiętą pod Vray Dome Light. Mam pytanie czy można ustawić w materiale zasłon kanał alpha tak aby dorzucić tło w PS, próbuje ale jakoś nie wychodzi. Edytowane 24 Styczeń 2017 przez Azak
Azak Napisano 21 Luty 2017 Autor Napisano 21 Luty 2017 Po krótkiej przerwie wrzucam nowe zrobione w ramach nauki. Ustawienia dość średnie ale i tak mój lapek prawie się zapalił przy takiej ilości pracy. Komentarze mile widziane :) Pozdrawiam Scena inspirowana: http://alexandrejarek.com/house-j-interior-maison-j-intrieur
Fadzu Napisano 21 Luty 2017 Napisano 21 Luty 2017 Witaj, pracujesz na co dzień na v-rayu czy hobbystycznie do tego podchodzisz? Widać progres przez te 2 miesiące. Pozdrawiam, Fadzu
Azak Napisano 21 Luty 2017 Autor Napisano 21 Luty 2017 Dzięki. Co do ostrości to raczej PS ale tak to jest jak się o 3 rano bawi programem zamiast spać. Vray i max to takie moje hobby. Pozdrawiam
Azak Napisano 24 Marzec 2017 Autor Napisano 24 Marzec 2017 Witam poniżej kilka nowych obrazków zrobionych w wolnym czasie. Max vray PS Pozdrawiam i zapraszam do oglądania i oceniania.
Azak Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Napisano 18 Kwiecień 2017 Dłubiąc nowe wnętrze, pierwsze rendery testowe. Słonie na szczęście :)
Azak Napisano 4 Maj 2017 Autor Napisano 4 Maj 2017 W wolnej chwili postanowiłem wymodelować sobie takie krzesełko Muuto Cover, render na niskich ustawieniach. Mam nadzieję, że znajdę więcej czasu aby je dopracować :)
Azak Napisano 14 Maj 2017 Autor Napisano 14 Maj 2017 Wczoraj znalazłem podobne zdjęcie i postanowiłem to sobie wymodelować. Pozdrawiam
Azak Napisano 15 Maj 2017 Autor Napisano 15 Maj 2017 (edytowane) Kolejny render wydłubany wczoraj w nocy :) Edytowane 15 Maj 2017 przez Azak
skalpel3d Napisano 7 Lipiec 2017 Napisano 7 Lipiec 2017 Ogólnie bomba widać progres natomiast zwróć uwagę na szczegóły i mapowanie np ściana na ujęciu z jasnym krzesłem ma dziwnego bumpa tak jak by mapowanie było za geste. Odnośnie jednego z wcześniejszych ujęć porcelan powinna mieć mocniejszego gloss, Betonowym schodom przydałby się dirt Coś mi nie leży tło za tym podłużny wąskim oknem w stosunku do światła jakie masz
Azak Napisano 9 Lipiec 2017 Autor Napisano 9 Lipiec 2017 Dzięki skalpel3d, dobrze posłuchać rady starszego stażem, samemu czasem trudno wyłapać takie rzeczy. Poniżej szybka scenka zrobiona w celu popracowania nad materiałami.
Azak Napisano 17 Wrzesień 2017 Autor Napisano 17 Wrzesień 2017 Wakacje się skończyły, czas zabrać się za 3d maxa, poniżej wnętrze które dłubię w wolnej chwili, inspirowane pracą znalezioną na behance Mam nadzieję że niedługo wrzucę więcej renderów. Krytyka mile widziana. Pozdrawiam
dopri Napisano 18 Wrzesień 2017 Napisano 18 Wrzesień 2017 (edytowane) Ładnie dopracowane. umowa kupna sprzedaży Edytowane 19 Wrzesień 2017 przez dopri
Azak Napisano 21 Wrzesień 2017 Autor Napisano 21 Wrzesień 2017 Dzięki dopri. Kilka nowych renderów. Wiem już na pewno, że potrzebuję więcej ramu w moim lapku, bo niektóre pliki nazywają się _recover_recover_recover .... :)
Azak Napisano 4 Październik 2017 Autor Napisano 4 Październik 2017 Nowa scenka dłubana nocami, dorzuciłem więcej ramu do lapka i jest poprawa :)
Azak Napisano 21 Październik 2017 Autor Napisano 21 Październik 2017 Moje pierwsze rendery w Coronie po 2 dniach zabawy :)
Azak Napisano 9 Listopad 2017 Autor Napisano 9 Listopad 2017 (edytowane) Kolejne testy Corony, coraz bardziej podoba mi się ten silnik. Rendery prosto z Corony bez PS Edytowane 18 Luty 2018 przez Azak
Azak Napisano 10 Listopad 2017 Autor Napisano 10 Listopad 2017 Dzięki Boris ... Dino podobny lecz jest to troszkę inny model, kurzył się na dysku od dłuższego czasu :)
Azak Napisano 25 Listopad 2017 Autor Napisano 25 Listopad 2017 (edytowane) Kolejne próby z Coroną Edytowane 18 Luty 2018 przez Azak
Azak Napisano 26 Listopad 2017 Autor Napisano 26 Listopad 2017 Dzięki, myślę że zostanę jednak przy Coronie :) rendery w Vrayu były bardzo ostrzone w PS a tutaj nie, może to dlatego. Muszę znaleźć złoty środek :) Pozdrawiam
dexter47 Napisano 29 Listopad 2017 Napisano 29 Listopad 2017 azak możesz po krotce powiedzieć co cie bardziej do corony przekonuje?
Azak Napisano 30 Listopad 2017 Autor Napisano 30 Listopad 2017 W coronie bardziej skupiam się na scenie, materiałach, oświetleniu i reszcie a nie na ustawieniach rendera :) Vray może i jest szybszy ale ja na moim starym lapku jakoś tego nie odczuwam, finalne rendery puszczam na noc :) no i jeszcze jest LightMix Pozdrawiam
Azak Napisano 13 Grudzień 2017 Autor Napisano 13 Grudzień 2017 Pierwsze testy zewnętrzne :) oczywiście w Coronie. Zielenina oprócz trawy głównie od VizPeople
mitic Napisano 14 Grudzień 2017 Napisano 14 Grudzień 2017 ja bym się przyczepił do podziału drewna na elewacji, po pierwsze na bocznej deski kończą się inaczej niż na frontowej, po drugie w prawdziwym świecie była by jedna deska do spodu okna, druga na wysokość okna, trzecia między oknami, 4 albo 4-5 powyżej jak na pierwsze testy to zapowiada się świetnie
Azak Napisano 14 Grudzień 2017 Autor Napisano 14 Grudzień 2017 Dzięki. Powiem szczerze, ze nawet nie zwróciłem na to uwagi, tak byłem zajęty sadzeniem zieleniny :) Mam nadzieję, że kolejny exterior będzie bardziej "katalogowy" :-)
mitic Napisano 16 Grudzień 2017 Napisano 16 Grudzień 2017 zielenina wyszła bardzo ładnie- zwłaszcza trawa.. tak jak w innych tematach komentowano- można by dodać jakieś zróżnicowanie kolorów/ odcieni liści drzew ciekawe z coroną- też trochę próbowałem- odczucia bardzo pozytywne.. rezutaty dobre/ lepsze niż w vray, ale czas renderu znaaaaacznie dłuższy żeby nie było szumów- co powiesz na ten temat? ile passów np. miałeś w tych renderach? jaki czas? jak wygląda czas w porównaniu z vray?
Azak Napisano 19 Grudzień 2017 Autor Napisano 19 Grudzień 2017 Rendery zostawiam na noc zwykle trwają zwykle 4-6 godz i poziom szumu jest akceptowalny około 2% - 3%, . Ilości passów dokładnie nie pamiętam ale było to w granicach 100-150 Pozdrawiam
Azak Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Napisano 24 Styczeń 2018 (edytowane) Witam w nowym roku :) Małe mieszkanie w łódzkim blokowisku :) w wolnym czasie postaram się zrobić więcej ujęć. Oczywiście Corona :) Edytowane 18 Luty 2018 przez Azak
Rekomendowane odpowiedzi