Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka, ogolnie nazwa byle jaka, bo tak szczerze, to po prostu kolejna proba renderu w Arnoldzie.

Jest kilka rzeczy, ktore musze poprawic przy nastepnym projekcie(np. oczy), ale jakos nie moge wciaz zlapac tego idealnego punktu z SSS na nich.

Ogolnie jak na podejscie drugie jestem zadowolony, przy nastepnym mam nadzieje bedzie lepiej. W dodatku za 4 dni mijaja 3 lata odkad zalozylem swoja taczke na forum :))

QbFROmc.jpg

q2eBlbr.jpg

QpTKasg.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Twarz fajna, ciekawa, z charakterem. Włosy wszystko psują.

Nie jestem pewna czy to wina fryzury, czy brakuje kawałka tyłu głowy.

Pod przedziałkiem wygląda łyso. Po lewej od przedziałka włosy dziwnie się piętrzą i nienaturalnie układają do przodu.

Warto podzielić włosy na kilka części i czesać osobno, wtedy łatwiej zapanować nad warstwami.

mniej więcej tak jak tu od 2:14 (to jest do blendera, ale zasady można przełożyć na każdy program).

Warto też zrobić następny poziom podziału, na główne kłaki, mniejsze "uciekające" pęczki włosów i pojedyncze rozczochrane włoski - druga połowa tegoż video.

Napisano

Oczy mi się podobają - pasują do chłodnego i ztonowangeo klimatu. Twarz wygląda naturalnie i charakternie.

Zgadzam się, że włosy tutaj najbardziej odstają.

Napisano
  • Autor

Dzięki za rade, linki zapisane, bo na pewno sie przydadza. Staralem sie zrobic cos takiego w Zbrushu, w sensie warstwowalem wlosy, ale na koncu i tak wyszlo jak wyszlo :P

Niestety, kobiety skomplikowane, kiedys meczylem sie z anatomia i twarzami, a teraz jeszcze czesac sie nauczyc trzeba :))

Napisano
  • Autor

Kurcze, nie mam zwyczaju wracac do prac, ktore uznalem za skonczone, ale skoro wlosy psuja wszystko to trzeba je poprawic. :)

Napisano

Ja już nic nie krytykuję bo to nie mój poziom :) Doskonal się dalej a niedługo dościgniesz Franka Tzeng z Naughty Dog

I jak napisał Boris pewnie zagarnie Cię jakieś Platige, albo inne tak renomowane studio ;)

Napisano
  • Autor

Dzieki Graft, Platigem bym nie pogardzil, ale jakos wolalbym do Polski nie zjezdzac jesli nie musze ;)

Porobilem rendery nowe

ff8BFa7.jpg

TC3QmiU.jpg

pzPsxSF.jpg

Napisano
  • Autor

A tutaj to sie bawie juz :P

Przegialem tam troche "plejnami" i dalem za duza roznice, ale widac to wlasnie tylko w takich warunkach ;o Robie jeszcze jeden, ale to dopiero rano bedzie

ZGC5i5f.jpg