JackTheRippy Napisano 22 Styczeń 2017 Napisano 22 Styczeń 2017 Siemka, ogolnie nazwa byle jaka, bo tak szczerze, to po prostu kolejna proba renderu w Arnoldzie. Jest kilka rzeczy, ktore musze poprawic przy nastepnym projekcie(np. oczy), ale jakos nie moge wciaz zlapac tego idealnego punktu z SSS na nich. Ogolnie jak na podejscie drugie jestem zadowolony, przy nastepnym mam nadzieje bedzie lepiej. W dodatku za 4 dni mijaja 3 lata odkad zalozylem swoja taczke na forum :))
Ania Napisano 22 Styczeń 2017 Napisano 22 Styczeń 2017 Twarz fajna, ciekawa, z charakterem. Włosy wszystko psują. Nie jestem pewna czy to wina fryzury, czy brakuje kawałka tyłu głowy. Pod przedziałkiem wygląda łyso. Po lewej od przedziałka włosy dziwnie się piętrzą i nienaturalnie układają do przodu. Warto podzielić włosy na kilka części i czesać osobno, wtedy łatwiej zapanować nad warstwami. mniej więcej tak jak tu od 2:14 (to jest do blendera, ale zasady można przełożyć na każdy program). Warto też zrobić następny poziom podziału, na główne kłaki, mniejsze "uciekające" pęczki włosów i pojedyncze rozczochrane włoski - druga połowa tegoż video.
michalo Napisano 22 Styczeń 2017 Napisano 22 Styczeń 2017 Oczy mi się podobają - pasują do chłodnego i ztonowangeo klimatu. Twarz wygląda naturalnie i charakternie. Zgadzam się, że włosy tutaj najbardziej odstają.
JackTheRippy Napisano 22 Styczeń 2017 Autor Napisano 22 Styczeń 2017 Dzięki za rade, linki zapisane, bo na pewno sie przydadza. Staralem sie zrobic cos takiego w Zbrushu, w sensie warstwowalem wlosy, ale na koncu i tak wyszlo jak wyszlo :P Niestety, kobiety skomplikowane, kiedys meczylem sie z anatomia i twarzami, a teraz jeszcze czesac sie nauczyc trzeba :))
JackTheRippy Napisano 22 Styczeń 2017 Autor Napisano 22 Styczeń 2017 Kurcze, nie mam zwyczaju wracac do prac, ktore uznalem za skonczone, ale skoro wlosy psuja wszystko to trzeba je poprawic. :)
JackTheRippy Napisano 23 Styczeń 2017 Autor Napisano 23 Styczeń 2017 O prosze, nawet nie ogarnalem, ze w WIP zalozylem xD Pierwszy nowy test
Sebazx6r Napisano 23 Styczeń 2017 Napisano 23 Styczeń 2017 Chlopie jest dużo lepiej :). Troche nad koncowkami wlosow możesz popracoawc. Propsy za kadr!
Graft Napisano 25 Styczeń 2017 Napisano 25 Styczeń 2017 Ja już nic nie krytykuję bo to nie mój poziom :) Doskonal się dalej a niedługo dościgniesz Franka Tzeng z Naughty Dog I jak napisał Boris pewnie zagarnie Cię jakieś Platige, albo inne tak renomowane studio ;)
JackTheRippy Napisano 25 Styczeń 2017 Autor Napisano 25 Styczeń 2017 Dzieki Graft, Platigem bym nie pogardzil, ale jakos wolalbym do Polski nie zjezdzac jesli nie musze ;) Porobilem rendery nowe
JackTheRippy Napisano 25 Styczeń 2017 Autor Napisano 25 Styczeń 2017 taa, siedze w Irlandii, ale z praca w CG tutaj ciezko
JackTheRippy Napisano 26 Styczeń 2017 Autor Napisano 26 Styczeń 2017 A tutaj to sie bawie juz :P Przegialem tam troche "plejnami" i dalem za duza roznice, ale widac to wlasnie tylko w takich warunkach ;o Robie jeszcze jeden, ale to dopiero rano bedzie
Rekomendowane odpowiedzi