Napisano 23 Styczeń 20178 l Nasz wewnętrzny projekt Rio de Post zrobiony w wolnej chwili ;) Całość 3d + lekka korekcja. Soft: Cinema 4d, Houdini, Octane. - render time: 15min per frame (2x980ti) - 6k sampling. - grapes simulation: FEM solver - 1,5h simulation time - water simulation: 5 mln particles - 4h simulation time - custom crown splash force - custom surface tension - meshed using VDB's - 1,5h - custom water droplets wet map Breakdown z warstwami. https://vimeo.com/200655426 Edytowane 23 Styczeń 20178 l przez jakus
Napisano 24 Styczeń 20178 l Wyszło super ! Można prosić o jakieś informacje co do samego FEM'a? Jakieś customowe rzeczy wykorzystaliście przy symulacji ? ps. jedna kropelka nie trzyma się symulacji a jedna nagle znika jeśli mam się czepiać :D
Napisano 24 Styczeń 20178 l Jak dla mnie gdniecie jajka. Sama kisc winogrona tez jakos generowana w Hudym czy to juz modelowane recznie? Jak dlugo juz pracujesz w Hudinim?
Napisano 29 Styczeń 20178 l wygląda świetnie, gratulacje! jedynie wg. mnie ten rozprysk wody kiedy kiść spada na podłożę mógłby być dużo większy, ale to może tylko takie wrażenie
Napisano 30 Styczeń 20178 l Takie rzeczy jak to motywuja mnie zeby sprobowac hudego. Mega dobrze to wyglada. SSS na gronach wysmienite.