fidelpatcha Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Witam To w zasadzie moje pierwsze publikowane prace (Wenecja w WIP). Pracuję na 3ds max 2 i w zasadzie tylko tyle potrafię wydobyć z niego, zwłaszcza że i tak działa mi nie za dobrze. Proszę o oceny i zwłaszcza uwagi i sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 W tej trzeciej pracy troche zbyt kanciasty teren jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 moja sugestia to zmien soft na nowszy:P(6 lub 7) a pracki spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Wenecja nawet niezła tylko przepalona i można by przybrudzić textury tu i ówdzie. Druga pracka nie ciekawa, brak klimatu (który pewnie chciałeś osiagnąć) i zbyt mało kontrastowe (może by pomyśleć o dodaniu deszczu ?) w hobbickiej chacie kuleją materiały niestety i oświetlić można by było inaczej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 pierwsze i drugie SUPER ale trzecie to troche do bani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreX Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 Nie, jak ogladam takie prace to zaczynam wątpić w siebie! Ta wenecja po prosto cool! Tylko jakby jeszcze na ścianach byly odbłyski od wody. A w shire ten pagórek tak jakoś się ostro kończy, jakby się urywał. Ale ogólnie Zajefajne! Tak 3maj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 hmm no tak jak powiedział nielot, jeszcze gdyby to był max 4 to ok, ale 2 to dużo na mało ;] jeszcze kinetix za tamtych czasów robił maxa :D ostatniemu obrazkowi niewiele brakuje do realizmu, nawet nie wiem jak to się stało, ale bardzo fajnie wygląda, troszkę lepsze shadery, oświetlenie i drobna post prosukcja w psie i będzie stała norka hobbita jak żywa ;] w wenecji brakuje kaustyki i radiosity, no ale poczekamy z tym do zmiany softu :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 ten 3 model przypomina mi troszkę shreka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 11 Styczeń 2005 Share Napisano 11 Styczeń 2005 Podobaja mi sie, zwazywszy ze robione jeszcze na maxie 2 :D W wenecji cos mi sie nie podoba ta woda, woda powinna byc bardziej niebieskawa i moze powinny byc wieksze fale i bardziej gladkie. W ulicy bardzo podoba mi sie klimat, ale brakuje jakiegos punktu nad ktorym moznaby skupic uwage. A w ostatniej pracy podoba mi sie wszystko ;) no moze poza tekstura cegiel i tekstura drzwi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HUSKY Napisano 13 Styczeń 2005 Share Napisano 13 Styczeń 2005 ale jazda max 2 łaaaaaaaaaał wcale sie nie dziwie ze te pracki sa kanciaste zmniej soft polecam 6 albo 7 aha a jakiego masz kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidelpatcha Napisano 15 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2005 Dzięki za wszelkie uwagi. Ostatnimi czasy udało się zainstalować Maxa 5 , więc liczę że uda się poprawić te pracki... tylko trzeba jeszcze wyczaić wszystkie możliwości... a przejście z 2 na 5 to ładny szok. A co do mojego kompa - to mocno wstydliwy temat - Duron 1.6, Riva 2 , i 64 Ram (ale to opcja awaryjna - po zjaraniu poprzednich 128) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 16 Styczeń 2005 Share Napisano 16 Styczeń 2005 Wenecja - przyjemna uliczka - przecietna bag end - słabiutko, oświetlenie przeszkadza (te drzewa co daja cienie musiałyby miec z 100 m wysokosci), teren jakiś dziwny, koniecznie do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi