Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

To w zasadzie moje pierwsze publikowane prace (Wenecja w WIP).

Pracuję na 3ds max 2 i w zasadzie tylko tyle potrafię wydobyć z niego,

zwłaszcza że i tak działa mi nie za dobrze.

Proszę o oceny i zwłaszcza uwagi i sugestie.

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wenecja nawet niezła tylko przepalona i można by przybrudzić textury tu i ówdzie. Druga pracka nie ciekawa, brak klimatu (który pewnie chciałeś osiagnąć) i zbyt mało kontrastowe (może by pomyśleć o dodaniu deszczu ?)

w hobbickiej chacie kuleją materiały niestety i oświetlić można by było inaczej.

Pozdrawiam

Napisano

Nie, jak ogladam takie prace to zaczynam wątpić w siebie! Ta wenecja po prosto cool! Tylko jakby jeszcze na ścianach byly odbłyski od wody.

A w shire ten pagórek tak jakoś się ostro kończy, jakby się urywał.

Ale ogólnie Zajefajne! Tak 3maj

Napisano

hmm no tak jak powiedział nielot, jeszcze gdyby to był max 4 to ok, ale 2 to dużo na mało ;] jeszcze kinetix za tamtych czasów robił maxa :D

ostatniemu obrazkowi niewiele brakuje do realizmu, nawet nie wiem jak to się stało, ale bardzo fajnie wygląda, troszkę lepsze shadery, oświetlenie i drobna post prosukcja w psie i będzie stała norka hobbita jak żywa ;]

w wenecji brakuje kaustyki i radiosity, no ale poczekamy z tym do zmiany softu :D

pozdro

Napisano

Podobaja mi sie, zwazywszy ze robione jeszcze na maxie 2 :D

W wenecji cos mi sie nie podoba ta woda, woda powinna byc bardziej niebieskawa i moze powinny byc wieksze fale i bardziej gladkie.

W ulicy bardzo podoba mi sie klimat, ale brakuje jakiegos punktu nad ktorym moznaby skupic uwage.

A w ostatniej pracy podoba mi sie wszystko ;) no moze poza tekstura cegiel i tekstura drzwi :)

Napisano

ale jazda max 2 łaaaaaaaaaał wcale sie nie dziwie ze te pracki sa kanciaste zmniej soft polecam 6 albo 7 aha a jakiego masz kompa?

Napisano

Dzięki za wszelkie uwagi.

Ostatnimi czasy udało się zainstalować Maxa 5 , więc liczę że uda się poprawić te pracki... tylko trzeba jeszcze wyczaić wszystkie możliwości... a przejście z 2 na 5 to ładny szok.

A co do mojego kompa - to mocno wstydliwy temat - Duron 1.6, Riva 2 , i 64 Ram (ale to opcja awaryjna - po zjaraniu poprzednich 128)

Napisano

Wenecja - przyjemna

uliczka - przecietna

bag end - słabiutko, oświetlenie przeszkadza (te drzewa co daja cienie musiałyby miec z 100 m wysokosci), teren jakiś dziwny, koniecznie do poprawy.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności