Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej! Swieżo ukończona wizualizacja małego osiedla domków w okolicach Zabrza.

Chętnie posłucham co się podoba a co do poprawy :)

de2f6450961215.58de4d64800a1.jpg

5c5ce550961215.58de4d64810ec.jpg

a98b7f50961215.58de4d6480719.jpg

3c9ed650961215.58de4d648038a.jpg

01736350961215.58de4d64815e7.jpg

69996050961215.58de4d6480beb.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A mozesz przyblizyc gdzie konkretnie? Z ciekawosci jako stary Zabrzanin pytam ;)

Ogolnie bardzo spoko, ale ulica i krawezniki psuja ten pierwszy render. Krawezniki nie sa zrobione z jednego kawalka i nie maja ostrych jak brzytwa brzegow - bewelik i pociac to na kawalki (wiem wiem, pewnie oddane i zaakceptowane juz - tak na przyszlosc bo wlozyles sporo pracy w calosc to po co psuc to detalem). Trawa tez rzadko rosnie przez krawezniki i nikt nie maluje pasow idealnie z krawedzia kraweznika.

Reszta bardzo spoko - a w porownaniu do tego jakie wizki z projektow wykonywanych w Zabrzu widzialem to jest po prostu genialnie.

Napisano
  • Autor

Konkretnie to w Żernikach, obok Zabrza.

Zgadzam się ze wszystkimi błędami o jakich napisałeś i co gorsza jestem ich świadomy :) Ale najzwyczajniej w świecie zapomniałem to poprawić... Nie do końca jestem tez zadowolony z kadrów, zawsze mam z tym kłopot, nie wygląda to nigdy do końca tak jak bym chciał.

Pozdro!

Napisano

O panie, jakby mi tak majstry speirdolily robote z deskami jak na przedostatniej wizce to...

Rozumiem zamysł, ale chyba troche przesadzone :)

Co do wizek - widać włożoną robotę, ale miejscami detal niektórych elementów drażni. Generalnie na plus :)

Napisano
  • Autor

Chciałem żeby było bardziej naturalnie :D Ja tam na budowlańce się nie znam, prosty grafik jestem. Jak bym miał w domu taki taras to i tak bym się cieszył :)

Ale ciesze się, że ogólnie na plus!

Napisano

Czołem, z mojego punktu widzenia wygląda fajnie. Jest klimat, jest jakaś historia za co najmniej 2 obrazkami.

Co do rzeczy, na które zwrócił bym uwagę na Twoim miejscu przy kolejnych pracach:

Widok 1:

- biała obwódka przy krawędziach budynków (zwłaszcza widać to na przykładzie dachu po prawej stronie) - zakładam że to ze względu na wycinanie alpha mapą tła.

W photoshopie jest opcja fajna do usuwania tego (po tym jak już zastosujesz maskę z alpha map, (apply layer map) w opcjach Layer masz Matting i dalej Defringe albo Remove White / Black mating)

- zwróć uwagę na przebijające się obok obróbki blacharskiej lukarny światło z wnętrza - albo trzeba by to w photoshopie poprawić, albo dociągnąć tam model i sprawdzić czy nie "przecieka" :)

- lepsza rozdzielczość nieba (tła) by się przydała. Warto zainwestować w kilka zdjęć ze stock'a

Widok 2:

- tekstura displacement jest odwrotnie chyba (spadek dachówki)

- brakuje obróbek blacharskich przy lukarnie

- brakuje rynny spadkowej przy lukarnie

- brakuje mocowania rynien pionowych

- i poziomych :)

- podoba mi się kadr

- podoba mi się materiał mozaiki (choć ta na słupie fajniej wygląda niż ta na podmurówce - chyba z ciemną fugą lepiej się prezentuje)

- fajna trawa

Widok 3

- za duży bump tynku.

- brakuje alpha mapy w liściach bluszcza

- brakuje obróbek blacharskich kominów i lukarn

- fajny materiał szkła

- ładne krzaki

- trawa fajna, ale do takiego ujęcia lepiej pasowała by chyba przycięta. Ludzie generalnie lubią mieć porządek na podwórku, moi klienci raczej wolą jak trawa jest skoszona :D)

- fajny kadr, brakuje tylko jakiegoś zwornika - np. dziewczynka / chłopiec idący tą ścieżką.

Widok 4

- świetne niebo!

- o krawężnikach już pisali przedeną koledzy, więc nie będę się powtarzał

- linie drogowe raczej nie są pół przezroczyste

- fajne krzaki.

Widok 5

- tak jak pisali przede mną o tych deskach :)

Widok 6

- poprostu mi się podoba :)

Napisano

Loki chyba wyczerpal temat jesli chodzi o uwagi i bledy. Ja od siebie dorzuce, ze ten bloom/glare na pierwszym renderze chyba za duzy i przesadzony, a tak poza tym to ladne klimatyczne wizki

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.