EmptyPixel Napisano 3 Kwiecień 2017 Napisano 3 Kwiecień 2017 Witam, Noszę się z zakupem nowego zestawu, w tym nowej karty graficznej i zastanawiam się nad wyborem, pomiędzy : MSI GeForce GTX 1060 6GB HDMI DVI DisplayPort Gaming , a MSI GeForce GTX 1070 ARMOR 8GB OC GDDR5 Czytałem, że ta 1060 ma czasami problemy wiatrakami, nie wiem na ile to częsta przypadłość. Praca głównie w CPU - Vray, Corona Renderer z wykorzystaniem Vieportów ale planuje także wykorzystać GPU. Jeśli chodzi o rodzaj pracy to modelowanie, wizualizacje architektury, zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne ujęcia. Karta ma pracować z procesorem Intel Core i7-6850K 3,80GHz BOX oraz płytą ASRock FATAL1TY X99X KILLER (X99 3xPCI-E DDR4). Będę wdzięczny za sugestię dotyczącą wyboru karty.
Maciek Jutrzenka Napisano 3 Kwiecień 2017 Napisano 3 Kwiecień 2017 ?? nie bardzo rozumiem pytania. GTX 1060 to słabszy model a GTX 1070 to szybszy model. stać cię na lepszy to bierzesz lepszy..
EmptyPixel Napisano 3 Kwiecień 2017 Autor Napisano 3 Kwiecień 2017 (edytowane) Wstępnie planowałem zakupić GTX 1060, ale trochę zaniepokoiły mnie informację o problemach z wiatrakami, teoretycznie mogę dołożyć parę stówek więcej i kupić mocniejszą GTX 1070, oczywiście odbędzie się to kosztem innej części. Może źle sformułowałem pytanie bardziej chodziło mi o to czy ta 1070 nie jest nad wyrost i czy ktoś miał doświadczenie z tymi kartami, bo nie zawsze droższe znaczy lepsze. Edytowane 4 Kwiecień 2017 przez EmptyPixel
Nezumi Napisano 4 Kwiecień 2017 Napisano 4 Kwiecień 2017 To bys musial spytac kogos kto mial obydwie i ma porownanie ;) Ja mam 1070ke, wszystko pieknie smiga, problemow nie stwierdzono wiec moge polecic, ale pracuje na Blenderze. 2 dodatkowe giga na texturki na karcie na pewno ci sie przyda.
le_chu Napisano 4 Kwiecień 2017 Napisano 4 Kwiecień 2017 Ze wszystkich nowych GTXow 1070 ma obecnie najlepszy stosunek ceny do mocy obliczeniowej i jest duzo bardziej oplacalny niz 1060.
Rekomendowane odpowiedzi