maciekG Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 cze all dzis zabralem sie za modelowanie malego drewnianego kosciolka na razie jest wlasciwie tylko ogolna bryla budynku z wieza i sygnaturka czekam na wasze opinie konstruktywna krytyka mile widziana :) ps. to moj pierwszy wip, badzcie wyrozumiali :)
illy Napisano 2 Listopad 2004 Napisano 2 Listopad 2004 to cos pod wyzsza wiezyczka wyglada jak ufo-spodek :D reszta przyzwoicie, narazie nie ma co oceniac, czekamy na wiecej
Virk Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 zgadzam sie z Skilo, jesli to ma byc kopula cebulasta to troszke sie zdeptala :) poza tym nie wiem czy nie za duze te przypory, ja bym zrobil zdecydowanie wezsze. reszty jeszcze nie ma, wiec czekamy :)
Luke3D Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Jak to jest drewniany kościołek to gdzie drewno?
Yansen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Luke3D: Jak na razie to jest tego za mało, rzeby teksturować.
illy Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 czekamy na wiecej maciekG, nie obrazaj sie za nic, tylko wrzucaj nowe rendery, przywykniesz do forum, czekamy na up-to-date
maciekG Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 nie obrazam sie :) spoko po prostu czasem trzeba tez na wydzial skoczyc :D rano zdazylem jeszcze poprawic cebulke, teraz ja wrzucam i siadam do detalu pzdr.
Yansen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Mnie się nie podoba ten podwójny dach pod większą kopułą, ale kwestia gustu. Na razie nic więcej powiedzieć się nie da. Pracuj dalej.
maciekG Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 chodzi ci o proporcje czy o samą "podwójność" ?
Virk Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 cebulka wciaz chyba nie taka jak trzeba :) proponuje albo zerkanc do "Budownictwo ogólne: Tom III" Wacława Żenczykowskiego , na stronie 49 masz schematy, albo po prostu wez cebule i odetnij jej ten szpiczasty koniec :))) a ten podwojny daszek chyba troche za bardzo odstaje od tego dolnego... keep working :)
maciekG Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 ok troche sie posunalem naprzod, ale nie wiele :) (strasznie wolno mi to idzie :) dodalem okienka i ekhm.. "portal" wejscie trzeba pewnie bedzie rozbudowac bo proste jakies takie co do cebulki to do tej knigi zerkne jutro i zobacze jak poprawic
Gość wind-hover Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Główek, gdzieś Ty sie uczył histori sztuki ( :D) ze nie wiesz ze przyproy nie mogą byc grubsze niz nawa :D Cebula niezla :))
maciekG Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 ok zmniejszylem te podpory i jako ze nie mialem zbytnio pomyslu na detale do kosciolka dodalem maly cmentarzyk naokolo :> i jeszcze jeden widok
max_1989 Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Cmentarz według mnie powinien być tylko po jednej stronie :/. I te grobki są pustawiane za czesto i za blisko sibie, i niektóre są troszke kanciaste. tak pozata tym gdzie zrobisz to uwypuklenia ziemi jak groby są tak blisko siebie?
streaker Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 mi sie zawsze wydawało, że cmentarze są obok kościoła, otoczone jakimś murem,a u ciebie umarłych koło fundamentów sie zakopuje.
Yansen Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 >>chodzi ci o proporcje czy o samą "podwójność" ? O samą podwójność, ale na architektórze znam się jak żaba na gwiazdach. Niech się ktoś wypowie kto się zna. Mnie jako laikowi zupełnemu się nie podoba i tyle.... Co do cmentarza to : za dużo, za gęsto, za blisko. Choć rozumiem intencje (każdy grał w Dangeon Siege ;-P ).
ChaoSMakeR Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Cmentarz według mnie powinien być tylko po jednej stronie :/. I te grobki są pustawiane za czesto i za blisko sibie, i niektóre są troszke kanciaste. tak pozata tym gdzie zrobisz to uwypuklenia ziemi jak groby są tak blisko siebie? na amerykanskich filmach niema wypuklen na grobach, ale tez sie zgodze ze za gesto i zbyt roznorodnie porozstawiane te kamienie.
maciekG Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 hehe co do cmentarzyka macie racje, chyba zbyt szybko powstal jak dzis rano na niego popatrzylem to widze ze nawet wszystkie trumn by sie nie pomiescily :) pojdzie pod obrobke wieczorkiem at streaker: sadze ze akurat przy tego typu starym wiejskim kosciolku cmentarz nie musi byc odgrodzony od samego budynku, przynajmniej takie zdjecia widzialem :> tak wlasciwie to cmentarzyk powstal na szybko bo model kosciolka wydawal mnie sie zbyt prosty, i nie mialem pomyslu na detal :( tzn probowalem zrobic lukarne ale to chyba nie na moje mozliwosci :) jakbyscie mieli jakies sugestie co do "ulepszenia" obiektu to chetnie slucham dalej pozdr all dzieki za komentarze i krytyke
Stradivalius Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 W Tykocinie (25 km od Białegostoku) jest cmentarz z kościółkiem (murowanym, troche mniejszym) i groby są właśnie podobnie rozmieszczone (no troszke luzniej i sa wieksze pomniki tzn. takie jak wszedzie indziej w Polsce) cmentarz
lord_saskybody Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Dorób witraze i bedzie extra church :D http://www.sxc.hu
Ania Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 niektore groby maja oprocz krzyza tez podlozny kamien nad trumna, moglbys zrobic kilka takich. jakies przejscia (szersze sciezki) miedzy grobami by sie przydaly. te groby-piramidki z kolka na czubku, co to? groby ufoludkow? jakies drzewo bym postawila przed jedna z pustych scian.
maciekG Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 ok czas na maly updejcik :) cmentarzyk przeszedl ze tak powiem gruntowna przebudowe, w sumie forum niezle motywuje, gdybym tego tu nie wrzucil pewnie juz bym sobie dal spokoj z ta scena a tak ciagne dalej :D
Bacry Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Zasadniczo to chyba tylko świerze groby mają kopiec z ziemi. W dodatku troszkę inaczej wyglądają. W starszych grobach o ile nie ma podmurówki (czy pomnika nie wiem jak to nazwać) to jest przynajmniej do okoła murek postawiony. Kombinuj dalej. P.S. Scena na czasie, tylko zaczyna się przedawniać ;)
Salvator Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 no ciągnij, ciągnij, maciek. może coś z tego będzie
max_1989 Napisano 5 Listopad 2004 Napisano 5 Listopad 2004 Oj też kiedyś cmentarzyk robiłem, i te kopce dla mnie też tragedia były. konieczne bedzie zrobienie trawy i wszelkiego rodzaju zarośli, bo jak wiadomo, na starych grobach tak jest zawsze.
Rekomendowane odpowiedzi