Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zrobienia smoka - ponizej znajduje sie wstepny szkic.

Mam przy tym pytanie do moderatora - czy jest on zgodny z tematem bitwy?? Jesli nie to przerobie go na cyber smoka:P

Pozdrawiam - Ikim

[Edited on 9-4-2003 by Tesaurus]

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie jestem moderatorem ale chyba jest to zgodne..wkoncy byly wymienione smoki :)....co do koncepcji to mi sie podoba...tylko czy przy koncowej scenie bedzie tez on taki kolorwy?

Napisano

WoW no rysunek cieway i pomysłowy , smoki mniemam ze mogą byc bez problemów , to ogólnie fantasy niom nie ?

Czekam na pierwsze rendery :D

Napisano
  • Autor

oto główka (w dosc wczesnym stadium:)

Pablo: planowałem dosc agresywne kolorki ale tą żółć troche bardziej stonuje, na razie do teksturowania mi jeszce daleko:)

Napisano

No jak na pocżtek to całkiem niezle , calkiem dobrze ci idzie byle tak dalej , oby tak dalej , jestem ciekaw dalszych twojich osiągniec powodzenia :)

Napisano

nom ten psyk mi troche nie psauje. na rusynku wygldał ździebko inaczej :D

oto wyjaśniena do tysunku :D :

1- tą cześć (czyli ogólnie pysk) wygiałbym w drugą stronę. Teraz pozostaje ci tylko albo robienie od nowa albo ffd box (chyba że chcesz się szlachtować z przesuwaniem vertexów :D)

2- no troche tą część nad okiem bym wysunął (coś takiego jak na rysunku ;)) Poza tym oko nie wiem jakoś głebiej (wejdź se najlepiej na wip\'a i poczytaj se posty o smokach :D)

Napisano

glowka spoko..dolaczam sie do wypowiedzi Triple jesli chodzi o pysk ale o oczka to troche inaczej bym to zrobil tzn. przyjzyj sie rysunkowi tam wcale nie masz okraglych oczu tylko w ksztalcie tych oczodolow...i mi sie wydaje ze wlasnie tak bedzie lepiej...

Napisano

Nie musi mieć żadnych mechanicznych (cyber?) części. Zgodnie z założeniem musi tylko wyglądać jakby zaliczył już jedną drogę do piachu.

Napisano
  • Autor

Mały updejcik:) Niestety zajęty strasznie jestem wiec powoli mi to idzie....:(

PS: rogi dołacze pozniej jak skoncze główkę:)

Napisano

wow dobry początek nawet bardzo dobry jestem pod wrazenem

Napisano

hej!

no fajniaste - tylko ze mi on troche dinozaura przypomina (zdaje sobie sprawe ze smoki to tak jakby dinos ale jednak ten za baudzo go przypomina mym zdaniem)...

Napisano

ta szyjke bym troche pogrubil oraz zmiejszyl kat jej wyginania tzn niech bedzie dluzzsza zanim sie zagnie

Napisano

Pomyslek cool !! Jedyna uwaga: smok w chwili obecnej wyglada odrobine za \"sympatycznie\" jak na takiego co wlasnie wstal z grobu. Powodzenia !!

Napisano

a tak w ogole gdzie zniknely te rogi itd co byly wprzedostatnim poscie?

Napisano
  • Autor

Pablo: rogi nie zniknęły, odłączyłem je i modeluje jako osobny obiekt, w następnym upgradzie będą na pewno:)

Zreszta z ząbkami i rogami nie wygląda jak dinozur tylko jak przyzwoity smok:))

PS: chyba jednak nie powstrzymam się przed wsadzeniem w niego kilku mechanicznych częśći... 2 głowa będzie mechaniczna:))

Napisano

i dobry pomysl z ta mechanika..tlyko nie przesadz z nia abys nie zlamal regulaminu[soczek]

Napisano
  • Autor

Więc tak: mechaniczne będzie -2 głowa z częscią szyi (jak na obrazku poniżej), jedna z łap fragmenty korpusu i ogon - mysle ze to nie bedzie łamanie regulaminu[mruga]

Co do głowki - będzie miała wypełnienie w srodku - kakies kabelki i inne urządzonka, dodam tez troche detalu .. na razie tyle zrobiłem:)

Napisano
  • Autor

a oto stara głowka z rogami i szyją (zębów jeszcze nie ma)

Napisano

eeeeejjj no super ten metal cyboprg sie prezentuje hehe podoba mi sie powarznie dobre dobre :)

Napisano
  • Autor

no w koncu udoło mi sie cos dodac do modelu, czasu mam mało niestety:(

Jak widac jest juz zarys całosci. to co pomalowałem na czerwono to bedą częsci mechaniczne, Łapki przednie tez bedą miały większe szpony, postaram sie przez swieta cos zrobic.:)

Mam tez pytanie - chcialem troche pozmieniac polozenie konczyn - czy musze do tego robic kosci czy jest jakas ina metoda ?

Jeżeli ktos skrobnąby jak to zrobic ewnetualnie podał link do jakiegos tutka będę b. wdzięczny:)

Napisano

noo smoczek coraz lepjej wyglada :)))..co do tego poruszniaa palacmi itp...to zrob kosci..a tutek masz w helpie w maxie

pozdor

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności