ikim Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zrobienia smoka - ponizej znajduje sie wstepny szkic. Mam przy tym pytanie do moderatora - czy jest on zgodny z tematem bitwy?? Jesli nie to przerobie go na cyber smoka:P Pozdrawiam - Ikim [Edited on 9-4-2003 by Tesaurus]
Pablo Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 nie jestem moderatorem ale chyba jest to zgodne..wkoncy byly wymienione smoki :)....co do koncepcji to mi sie podoba...tylko czy przy koncowej scenie bedzie tez on taki kolorwy?
SiD Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 WoW no rysunek cieway i pomysłowy , smoki mniemam ze mogą byc bez problemów , to ogólnie fantasy niom nie ? Czekam na pierwsze rendery :D
ikim Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Napisano 4 Kwiecień 2003 oto główka (w dosc wczesnym stadium:) Pablo: planowałem dosc agresywne kolorki ale tą żółć troche bardziej stonuje, na razie do teksturowania mi jeszce daleko:)
SiD Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 No jak na pocżtek to całkiem niezle , calkiem dobrze ci idzie byle tak dalej , oby tak dalej , jestem ciekaw dalszych twojich osiągniec powodzenia :)
Triple X Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 nom ten psyk mi troche nie psauje. na rusynku wygldał ździebko inaczej :D oto wyjaśniena do tysunku :D : 1- tą cześć (czyli ogólnie pysk) wygiałbym w drugą stronę. Teraz pozostaje ci tylko albo robienie od nowa albo ffd box (chyba że chcesz się szlachtować z przesuwaniem vertexów :D) 2- no troche tą część nad okiem bym wysunął (coś takiego jak na rysunku ;)) Poza tym oko nie wiem jakoś głebiej (wejdź se najlepiej na wip\'a i poczytaj se posty o smokach :D)
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Napisano 4 Kwiecień 2003 glowka spoko..dolaczam sie do wypowiedzi Triple jesli chodzi o pysk ale o oczka to troche inaczej bym to zrobil tzn. przyjzyj sie rysunkowi tam wcale nie masz okraglych oczu tylko w ksztalcie tych oczodolow...i mi sie wydaje ze wlasnie tak bedzie lepiej...
Gotham Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Nie musi mieć żadnych mechanicznych (cyber?) części. Zgodnie z założeniem musi tylko wyglądać jakby zaliczył już jedną drogę do piachu.
ikim Napisano 7 Kwiecień 2003 Autor Napisano 7 Kwiecień 2003 Mały updejcik:) Niestety zajęty strasznie jestem wiec powoli mi to idzie....:( PS: rogi dołacze pozniej jak skoncze główkę:)
SiD Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 wow dobry początek nawet bardzo dobry jestem pod wrazenem
ftorek Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 hej! no fajniaste - tylko ze mi on troche dinozaura przypomina (zdaje sobie sprawe ze smoki to tak jakby dinos ale jednak ten za baudzo go przypomina mym zdaniem)...
Pablo Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 ta szyjke bym troche pogrubil oraz zmiejszyl kat jej wyginania tzn niech bedzie dluzzsza zanim sie zagnie
Dr. eA Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Mi sie wargi jakos nie widza. Zaokragl je bardziej, wcisnij do srodka.
Archangel Napisano 7 Kwiecień 2003 Napisano 7 Kwiecień 2003 Pomyslek cool !! Jedyna uwaga: smok w chwili obecnej wyglada odrobine za \"sympatycznie\" jak na takiego co wlasnie wstal z grobu. Powodzenia !!
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Napisano 8 Kwiecień 2003 a tak w ogole gdzie zniknely te rogi itd co byly wprzedostatnim poscie?
ikim Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Napisano 8 Kwiecień 2003 Pablo: rogi nie zniknęły, odłączyłem je i modeluje jako osobny obiekt, w następnym upgradzie będą na pewno:) Zreszta z ząbkami i rogami nie wygląda jak dinozur tylko jak przyzwoity smok:)) PS: chyba jednak nie powstrzymam się przed wsadzeniem w niego kilku mechanicznych częśći... 2 głowa będzie mechaniczna:))
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 i dobry pomysl z ta mechanika..tlyko nie przesadz z nia abys nie zlamal regulaminu[soczek]
ikim Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 Więc tak: mechaniczne będzie -2 głowa z częscią szyi (jak na obrazku poniżej), jedna z łap fragmenty korpusu i ogon - mysle ze to nie bedzie łamanie regulaminu[mruga] Co do głowki - będzie miała wypełnienie w srodku - kakies kabelki i inne urządzonka, dodam tez troche detalu .. na razie tyle zrobiłem:)
ikim Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Napisano 9 Kwiecień 2003 a oto stara głowka z rogami i szyją (zębów jeszcze nie ma)
SiD Napisano 9 Kwiecień 2003 Napisano 9 Kwiecień 2003 eeeeejjj no super ten metal cyboprg sie prezentuje hehe podoba mi sie powarznie dobre dobre :)
ikim Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Napisano 18 Kwiecień 2003 no w koncu udoło mi sie cos dodac do modelu, czasu mam mało niestety:( Jak widac jest juz zarys całosci. to co pomalowałem na czerwono to bedą częsci mechaniczne, Łapki przednie tez bedą miały większe szpony, postaram sie przez swieta cos zrobic.:) Mam tez pytanie - chcialem troche pozmieniac polozenie konczyn - czy musze do tego robic kosci czy jest jakas ina metoda ? Jeżeli ktos skrobnąby jak to zrobic ewnetualnie podał link do jakiegos tutka będę b. wdzięczny:)
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 noo smoczek coraz lepjej wyglada :)))..co do tego poruszniaa palacmi itp...to zrob kosci..a tutek masz w helpie w maxie pozdor
Rekomendowane odpowiedzi