Napisano 18 Sierpień 20177 l Cześć! Wreszcie czas na mnie! Od dłuższego czasu miałem WIELKĄ ochotę na animację bardzo cartoonową. Taką typu Tex Avery i ekipa. Posiedziałem więc dłuższy czas o̶g̶l̶ą̶d̶a̶j̶ą̶c̶ ̶i̶ ̶s̶i̶ę̶ ̶d̶o̶b̶r̶z̶e̶ ̶b̶a̶w̶i̶ą̶c̶ studiując Looney Tunes, a potem przysiadłem do pracy. Poświęciłem chwilę i wyżyłem się w tej krótkiej animacji. A tu jest progress: Rig: Mr Buttons - Keith Osborn Edytowane 18 Sierpień 20177 l przez osael urle
Napisano 18 Sierpień 20177 l Elegancko! Tylko ciężko mi odczytać bo on jakby ucieka i próbuje wyważyć drzwi. Ale jak z nich wypada to bardziej przypomina, jakby go wywiał wiatr, niż wybiegł.
Napisano 18 Sierpień 20177 l Autor A to prawda! Fakt. Dodałem jeszcze jedno uderzenie zaraz przed otwarciem drzwi. To jednak powinno być zdecydowanie mocniejsze i lepiej pokazane. Tam jest też kilka innych błędów, ale już po prostu odpuściłem. Nie chce mi się picować krótkiego shota przez kilka miesięcy :-P Edytowane 18 Sierpień 20177 l przez osael
Napisano 18 Sierpień 20177 l Super! Elegancko oddałeś ducha looney toons ;) I dzięki za progress - zawsze fajnie takie rzeczy przeanalizowac sobie.
Napisano 18 Sierpień 20177 l Autor @Boris to moje takie małe zawodowe kłamstewko :-) Miednica niby popycha cały ruch, ale jest to kłamstwo animacyjne :-)
Napisano 19 Sierpień 20177 l Autor Rafal, ale idac tym tropem, skoro miales ochote na "przerysowany ruch" to na codzien sie tym nie zajmujesz. Dokładnie. W komercji prawie nikt tego nie chce, a i też czasy są szalone. W serialu jest podobnie. Nie ma czasu na takie zabiegi. A jak jest to tylko przy ważnych ujęciach. Film jednak to inne prawa. Kilka postaci w "Diplodoku" będzie wymagało takiego cartoonu, więc robię testy z myślą o nich. Szukam, trochę kombinuję. Za mało giętki jak dla mnie. Szczególnie w nogach. A mógłbyś rozwinąć trochę myśl? Chodzi może o końcówkę?