agdybybyl Napisano 2 Październik 2017 Napisano 2 Październik 2017 (edytowane) htps://vimeo.com/235393451 Edytowane 2 Październik 2017 przez agdybybyl
piopiowawa Napisano 5 Październik 2017 Napisano 5 Październik 2017 początek zapowiadający, potem jak zwykle sztampa, wszystko do poprawki.
agdybybyl Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 ...się przestraszyłem "fachowca".... już poprawiam....!!!....:)))))))))))))))... może jakieś dokładniejsze wskazówki... jak Norden... która sekunda i co poprawić...????
piopiowawa Napisano 8 Październik 2017 Napisano 8 Październik 2017 transformery VIII i tak to nie będą , niech już zostanie jak jest... ;)
Gość andrzej324 Napisano 9 Październik 2017 Napisano 9 Październik 2017 a co to za trailer jest _____________________ testy wiedzy do policji
agdybybyl Napisano 9 Październik 2017 Autor Napisano 9 Październik 2017 ... a co to za 324...:)... gratuluję 2 posta...!!!!
osael Napisano 9 Październik 2017 Napisano 9 Październik 2017 Dziadku, znowu prowokujesz z tym krzesłem! ;-) Pierwsza minuta powiem, że fajna. Intrygująca. Jednak jak już akcja przeniosła się do miasta to trochę wszystko się rozmyło. Za dużo rozpraszaczy. Miałem nadzieję, że będzie to trochę jak Ritual. Czysta kompozycja i jeden element na którym się skupiamy.
agdybybyl Napisano 9 Październik 2017 Autor Napisano 9 Październik 2017 ... teraz dwa schodki wyżej... trzeba ogarnąć kilka elementów, trochę większy zestaw Lego........ dasz radę @osael...!!!... trenuj..... zwłaszcza, że potem będzie jeszcze gęściej...:))
piopiowawa Napisano 9 Październik 2017 Napisano 9 Październik 2017 tylko na to czekałem! proszę pamiętać - ilość krzeseł nie przechodzi w jakość :)
agdybybyl Napisano 9 Październik 2017 Autor Napisano 9 Październik 2017 ....krzesła i ADCHD.... się wykluczają....:)
piopiowawa Napisano 9 Październik 2017 Napisano 9 Październik 2017 -alegorycznie, na wszystkich krzesłach nie da się usiąść :)
agdybybyl Napisano 18 Październik 2017 Autor Napisano 18 Październik 2017 Backstage mojego filmu "SPIRALA"..... smutno nie było...:)
agdybybyl Napisano 28 Październik 2017 Autor Napisano 28 Październik 2017 "SPIRALA"... zamknięta, ale jeszcze nie skończona... więc pokazuję czekam na opinie i wytknięcia błędów... tak przez artystów filmowców jak i rzemieślników niezastąpionych....:))... jeżeli ktoś zna literacki, ale obecny żywy angielski to może pomógł by w tłumaczeniu tekastów.... są trudne do przetłumaczenia... a film wyślę tu i tam...:) hasło: lubawka17
PawelB Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 Intrygująca ta Twoja "Spirala". Z początku, a właściwie dotarłszy do końca myślałem, że przedmiot tytułowy jest czymś podobnym do Stachurowej "Białej lokomotywy". Ale gdyby tak było, to czemu by z niej wysiadać, jak sugerował opis na vimeo? Czy wysiadanie tylko mi się przewidziało? Chciałem zobaczyć raz jeszcze, ale hasło do vimeo nie działa.
agdybybyl Napisano 9 Listopad 2017 Autor Napisano 9 Listopad 2017 Mógłbym opisać kilka spiral, DNA, dostosowania społecznego... spiralę rozwoju... itd. .......jest ich wiele. Wszystkie krępują i uzależniają.... nie potrafisz opuszczać spirali... jesteś masą... nawet nie szarą....:))) Tylko poza spiralą wyobraźnia oddycha i ma szansę rozwoju....!!!
PawelB Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 (edytowane) Chyba jednak wie co mówi. Histora zna przypadki ludzi, którzy żyli poza spiralami. Ot chociażby Henri Michaux, którego o ile mnie pamięć nie myli, Julia Hartwig określiła mianem "mieszkańca wewnętrznych przestrzeni". Pytanie raczej na ile takie opuszczanie spirali jest bezpieczne? Czy w wewnętrznych przestrzeniach Michauxa, ktoś chciałby zamieszkać? Zapewne dla Henriego były one jedynym bezpiecznym, choć momentami makabrycznym miejscem. Hmm... Już drugi raz jak w temacie od agdybybył przyszła mi na myśl postać Michauxa. Pierwszy raz przy jednej z animacji, muzyka stworzona przez dziadka przypominała utwór Lutosławskiego "Trois poèmes d'Henri Michaux". Edytowane 10 Listopad 2017 przez PawelB
agdybybyl Napisano 9 Listopad 2017 Autor Napisano 9 Listopad 2017 @PawelB Dbajmy o swoje wewnętrzności, a jeżeki ktoś potrafi.... przekładajmy je na język zewnętrzności... to chroni wewnętrzność i wzbogaca zewnętrzność powszechną....:) @piopiowawa Dziękuję... takie słowa od mocno spiralnego... to ogromny komplement...!!!
piopiowawa Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 raczej próba ekshumacji eksumowanego x2 ja bym powiedział że do wyrzygania od początku forum tłucze ciągle te same stołki i zegary , do wyrzygania w spirali anty-twórczej.
agdybybyl Napisano 9 Listopad 2017 Autor Napisano 9 Listopad 2017 @piopiowawa ....jeszcze raz DZIĘKUJĘ...!!!!.... jestem z siebie dumny....:)
piopiowawa Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 zmotywowałeś mnie,możliwe że sam pierdolnę wkrótce jakieś artystyczne wideo z fetyszami, aby wyjść ze spirali introwertycznego zamknięcia w skorupie doczesności i zarazem otworzyć się na nieskończoność nieprzemijalności.
agdybybyl Napisano 10 Listopad 2017 Autor Napisano 10 Listopad 2017 Przy takim szacunku dla siebie .... innych... nie masz ...ŻADNYCH SZANS....!!!...:)
piopiowawa Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 masz rację,nikt nie wymiotuje na publikę jakty...wysranymi zegarami i stołkami.
agdybybyl Napisano 10 Listopad 2017 Autor Napisano 10 Listopad 2017 Kłaniam się nisko.... ale chyba komplementujesz mnie zbyt mocno....:)))))))))))
piopiowawa Napisano 11 Listopad 2017 Napisano 11 Listopad 2017 Kłaniam się nisko.... ale chyba komplementujesz mnie zbyt mocno....:))))))))))) a coś ty taki delikatnioszek
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 My staropozaspiralni.... wrażliwi i delikatni jesteśmy jak puch z edredonów poezji.... daleko nam do spiralności Ursusa jadącego przez kartoflisko....!!....:)
piopiowawa Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 nazywaj sobie ten filodenron jak chcesz, nie odnoszę się do poezji tylko do obrazu który jest wysraną kolejną wtórną kopią tego co wrzucasz od 10lat tutaj. Taki filodenron mogę zrobić w 5 minut i nazywać to "sztuką", zresztą jutro będę miał wolny dzień, zrobię na szybko lepszego filoddendrona i pokażę ci jak się robi sztukę.
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 ...jeżeli robi się to 10 lat... to to się nazywa .... STYL... jak się nic nie zrobiło przez 10 lat.... to to nie jest nawet nawóz do filodendronów....:)))))
piopiowawa Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 ten co siedzi zagrzebany w dole antytwórczym od 10lat próbując się z niego wydostać zobaczy wschodzącą kometę przecinającą horyzont twórczy.
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 ... czekam...!!!... do spotkania na wszystkich festiwalach filmowych....!!!...:)
piopiowawa Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 ... czekam...!!!... do spotkania na wszystkich festiwalach filmowych....!!!...:) po Oscary też zgłoszę a nawet mongolskie i tybetańskie kino objazdowe.
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 ... zacznij od Skierniewic...!!!.... ja na razie jadę na GrandOFF do Wawy.... z nominacją na najlepszy niezależny film polski... Ty pewnie tylko komercyjne festiwale... no ja nie dam rady tak wysoko.....:)))
piopiowawa Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 ... zacznij od Skierniewic...!!!.... ja na razie jadę na GrandOFF do Wawy.... z nominacją na najlepszy niezależny film polski... Ty pewnie tylko komercyjne festiwale... no ja nie dam rady tak wysoko.....:))) "nominacja" z tych gniotów które tutaj wklejałeś ostatnio ? ...to chyba festiwal kina dla posługujących się aflabetem Braille`a...
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 ... no coś koło tego... 3909 filmów z całego świata.....:))) http://www.grandoff.eu/index.php/pl/
piopiowawa Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 zostawię ci te marne medaliki i kufelki z pazłotka , stuknę tylko jutro na szybko jakieś artystyczne wideo żeby ci pokazać.
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 ale......tego nie robi się z powodu ADCHD... tylko dla odbiorców i jurorów....:)
piopiowawa Napisano 12 Listopad 2017 Napisano 12 Listopad 2017 ale......tego nie robi się z powodu ADCHD... tylko dla odbiorców i jurorów....:) jeśli ma się intuicję do innych taką jak i do "tworzenia", wychodzi to co wychodzi, a raczej siedzi w jaskini i potwierdza te same oczekiwania na pazłotka i ordery z ziemniaka.
agdybybyl Napisano 12 Listopad 2017 Autor Napisano 12 Listopad 2017 ..zostań radnym... będziesz mógł mówić masę rzeczy bez pokrycia.... tutaj trzeba mieć argumenty... podskakiwanie nic nie pomoże...:)... ja się tylko ubawię, a śmiać się lubię....:))))))))))...!!!... i to na tyle w temacie.
agdybybyl Napisano 26 Luty 2018 Autor Napisano 26 Luty 2018 SPIRALA Opowieść o tym, jak wędrowny Dziad przemierzał resztki Baroku, a zmęczony Karkonoski Barok dotrzymywał mu kroku. Jest to wędrówka poza Spiralą, w której jesteśmy uwięzieni. Opuszczajcie czasem spiralę ...szukajcie piękna w sobie. Cały film.
piopiowawa Napisano 21 Kwiecień 2018 Napisano 21 Kwiecień 2018 ten rododendron jest całkiem ok trzeba przyznać, kino drogi z elementami fantasy, poziom 3d masz swoisty -coś ala Wit Stwosz 3d, trzeba się do tego przyzwyczaić, dajesz radę.
agdybybyl Napisano 21 Kwiecień 2018 Autor Napisano 21 Kwiecień 2018 Czyżby choroba tak szybko się rozprzestrzeniała z Vancouver... co ją posiał Norden....??...:)Uważaj Pio.... żeby Ci nie zmiękczyło kręgosłupa. Mnie już nic nie pomoże i nie zaszkodzi.Robię swoje i jeszcze mnie to cieszy... na jakim poziomie..??... no na jakim się da... wyżej nie podskoczę....:)Przy okazji pytanie.... jak się teraz wstawia obrazki, filmy itp. w wątku... jakoś nie ogarniam.... zniknął mi pasek edycyjny... :)Znowu coś źle zrobiłem...??...:)
piopiowawa Napisano 21 Kwiecień 2018 Napisano 21 Kwiecień 2018 miedzy Wami jest taka istotna roznica, ze Dziadek bez Ciebie istnieje, Ty bez niego nie...jak nie mogę- co ty piepszysz? to że czasem podyskutujemy tobie nic do tego, jak krowa muczy cielak słucha.
piopiowawa Napisano 21 Kwiecień 2018 Napisano 21 Kwiecień 2018 oglądanie więcej wnosi niż dyskutowanie... od kiedy to rzep dyskutuje z psim ogonem?Dyskutant w ząbek czesany...poszedł won
agdybybyl Napisano 22 Kwiecień 2018 Autor Napisano 22 Kwiecień 2018 POEZJA jest wszystkim.... niestety nie wszystko jest... POEZJĄ.... !!!..:)
piopiowawa Napisano 22 Kwiecień 2018 Napisano 22 Kwiecień 2018 proszę wybaczyć, ale czasami do chamusia w gumiakach inaczej odnieść się nie da żeby mógł zrozumieć.
peteRlo Napisano 23 Kwiecień 2018 Napisano 23 Kwiecień 2018 Plan pierwszy, plan drugi, plan trzeci i płaszczyzna znikania...
agdybybyl Napisano 23 Kwiecień 2018 Autor Napisano 23 Kwiecień 2018 @peteRlo .... nie pokażesz nie uwierzę...:)... to nie portal literacki....!!!...:)
agdybybyl Napisano 28 Grudzień 2018 Autor Napisano 28 Grudzień 2018 Mój film "Spirala" w selekcji konkursowej na XXVI Festiwalu Sztuki Filmowej - Prowincjonalia 2019. scenariusz, reżyseria, animacja, dźwięk, muzyka, edycja, aktor - Daniel Zagórski zdjęcia - Arkadiusz Makowski http://prowincjonalia.com.pl/program/
Rekomendowane odpowiedzi