Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

...się przestraszyłem "fachowca".... już poprawiam....!!!....:)))))))))))))))... może jakieś dokładniejsze wskazówki... jak Norden... która sekunda i co poprawić...????

Napisano

Dziadku, znowu prowokujesz z tym krzesłem! ;-)

Pierwsza minuta powiem, że fajna. Intrygująca. Jednak jak już akcja przeniosła się do miasta to trochę wszystko się rozmyło. Za dużo rozpraszaczy.

Miałem nadzieję, że będzie to trochę jak Ritual. Czysta kompozycja i jeden element na którym się skupiamy.

Napisano

... teraz dwa schodki wyżej... trzeba ogarnąć kilka elementów, trochę większy zestaw Lego........ dasz radę @osael...!!!... trenuj..... zwłaszcza, że potem będzie jeszcze gęściej...:))

Napisano

"SPIRALA"... zamknięta, ale jeszcze nie skończona... więc pokazuję czekam na opinie i wytknięcia błędów... tak przez artystów filmowców jak i rzemieślników niezastąpionych....:))... jeżeli ktoś zna literacki, ale obecny żywy angielski to może pomógł by w tłumaczeniu tekastów.... są trudne do przetłumaczenia... a film wyślę tu i tam...:)

hasło: lubawka17

Napisano

Intrygująca ta Twoja "Spirala". Z początku, a właściwie dotarłszy do końca myślałem, że przedmiot tytułowy jest czymś podobnym do Stachurowej "Białej lokomotywy". Ale gdyby tak było, to czemu by z niej wysiadać, jak sugerował opis na vimeo? Czy wysiadanie tylko mi się przewidziało? Chciałem zobaczyć raz jeszcze, ale hasło do vimeo nie działa.

Napisano

Mógłbym opisać kilka spiral, DNA, dostosowania społecznego... spiralę rozwoju... itd. .......jest ich wiele.

Wszystkie krępują i uzależniają.... nie potrafisz opuszczać spirali... jesteś masą... nawet nie szarą....:)))

Tylko poza spiralą wyobraźnia oddycha i ma szansę rozwoju....!!!

Napisano (edytowane)

Chyba jednak wie co mówi. Histora zna przypadki ludzi, którzy żyli poza spiralami. Ot chociażby Henri Michaux, którego o ile mnie pamięć nie myli, Julia Hartwig określiła mianem "mieszkańca wewnętrznych przestrzeni". Pytanie raczej na ile takie opuszczanie spirali jest bezpieczne? Czy w wewnętrznych przestrzeniach Michauxa, ktoś chciałby zamieszkać? Zapewne dla Henriego były one jedynym bezpiecznym, choć momentami makabrycznym miejscem.

Hmm... Już drugi raz jak w temacie od agdybybył przyszła mi na myśl postać Michauxa. Pierwszy raz przy jednej z animacji, muzyka stworzona przez dziadka przypominała utwór Lutosławskiego "Trois poèmes d'Henri Michaux".

Edytowane przez PawelB
Napisano

@PawelB

Dbajmy o swoje wewnętrzności, a jeżeki ktoś potrafi.... przekładajmy je na język zewnętrzności... to chroni wewnętrzność i wzbogaca zewnętrzność powszechną....:)

@piopiowawa

Dziękuję... takie słowa od mocno spiralnego... to ogromny komplement...!!!

Napisano

raczej próba ekshumacji eksumowanego x2

ja bym powiedział że do wyrzygania od początku forum tłucze ciągle te same stołki i zegary , do wyrzygania w spirali anty-twórczej.

Napisano

zmotywowałeś mnie,możliwe że sam pierdolnę wkrótce jakieś artystyczne wideo z fetyszami, aby wyjść ze spirali introwertycznego zamknięcia w skorupie doczesności i zarazem otworzyć się na nieskończoność nieprzemijalności.

Napisano

My staropozaspiralni.... wrażliwi i delikatni jesteśmy jak puch z edredonów poezji.... daleko nam do spiralności Ursusa jadącego przez kartoflisko....!!....:)

Napisano

nazywaj sobie ten filodenron jak chcesz, nie odnoszę się do poezji tylko do obrazu który jest wysraną kolejną wtórną kopią tego co wrzucasz od 10lat tutaj. Taki filodenron mogę zrobić w 5 minut i nazywać to "sztuką", zresztą jutro będę miał wolny dzień, zrobię na szybko lepszego filoddendrona i pokażę ci jak się robi sztukę.

Napisano

...jeżeli robi się to 10 lat... to to się nazywa .... STYL... jak się nic nie zrobiło przez 10 lat.... to to nie jest nawet nawóz do filodendronów....:)))))

Napisano

... zacznij od Skierniewic...!!!.... ja na razie jadę na GrandOFF do Wawy.... z nominacją na najlepszy niezależny film polski... Ty pewnie tylko komercyjne festiwale... no ja nie dam rady tak wysoko.....:)))

Napisano
... zacznij od Skierniewic...!!!.... ja na razie jadę na GrandOFF do Wawy.... z nominacją na najlepszy niezależny film polski... Ty pewnie tylko komercyjne festiwale... no ja nie dam rady tak wysoko.....:)))

"nominacja" z tych gniotów które tutaj wklejałeś ostatnio ? ...to chyba festiwal kina dla posługujących się aflabetem Braille`a...

Napisano
ale......tego nie robi się z powodu ADCHD... tylko dla odbiorców i jurorów....:)

jeśli ma się intuicję do innych taką jak i do "tworzenia", wychodzi to co wychodzi, a raczej siedzi w jaskini i potwierdza te same oczekiwania na pazłotka i ordery z ziemniaka.

Napisano

..zostań radnym... będziesz mógł mówić masę rzeczy bez pokrycia.... tutaj trzeba mieć argumenty... podskakiwanie nic nie pomoże...:)... ja się tylko ubawię, a śmiać się lubię....:))))))))))...!!!... i to na tyle w temacie.

Napisano

SPIRALA

Opowieść o tym, jak wędrowny Dziad przemierzał resztki Baroku, a zmęczony Karkonoski Barok dotrzymywał mu kroku.

Jest to wędrówka poza Spiralą, w której jesteśmy uwięzieni. Opuszczajcie czasem spiralę ...szukajcie piękna w sobie.

Cały film.

Napisano

ten rododendron jest całkiem ok trzeba przyznać, kino drogi z elementami fantasy, poziom 3d masz swoisty -coś ala Wit Stwosz 3d, trzeba się do tego przyzwyczaić, dajesz radę.

Napisano

Czyżby choroba tak szybko się rozprzestrzeniała z Vancouver... co ją posiał Norden....??...:)Uważaj Pio.... żeby Ci nie zmiękczyło kręgosłupa. Mnie już nic nie pomoże i nie zaszkodzi.Robię swoje i jeszcze mnie to cieszy... na jakim poziomie..??... no na jakim się da... wyżej nie podskoczę....:)Przy okazji pytanie.... jak się teraz wstawia obrazki, filmy itp. w wątku... jakoś nie ogarniam.... zniknął mi pasek edycyjny... :)Znowu coś źle zrobiłem...??...:)

Napisano
miedzy Wami jest taka istotna roznica, ze Dziadek bez Ciebie istnieje, Ty bez niego nie...
jak nie mogę- co ty piepszysz? to że czasem podyskutujemy tobie nic do tego, jak krowa muczy cielak słucha.