Tomasz_87 Napisano 21 Październik 2017 Share Napisano 21 Październik 2017 (edytowane) Cześć, Przeglądałem ostatnio folder z filmikami, które nagrałem podczas jednego z wypadów i pomyślałem czy na jednym z nich czegoś nie dodać. Całość składa się z prostego modelu stworzonego w Blenderze na który zostały nałożone w Photoshopie tekstury, a wszystko złożyłem w Blackmagic Fusion. Kolory Davinci Resolve. Gotowe ujęcie A tutaj krótki breakdown Edytowane 21 Październik 2017 przez Tomasz_87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Październik 2017 Share Napisano 21 Październik 2017 wyszło fotorealistycznie, w stu procentach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 21 Październik 2017 Share Napisano 21 Październik 2017 ożeż... Przez chwilę myślałem "no nagrał film, wrzucił i co?", dopiero breakdown zmiażdżył. Nie do odróżnienia od prawdziwego filmu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Październik 2017 Share Napisano 21 Październik 2017 pionowy pasek po prawej wyglada bardzo jak namalowany. W sumie nie poznałem na stillce, ale ogladajac animacje czekałem na jakies graffiti pojawiajace sie, a czekajac pomyslalem, ze caly beton wyglada jak namalowany ;) Amyway jak ktos nie wie, to sie nie połapie, super sekwencja do portfolio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 25 Październik 2017 Autor Share Napisano 25 Październik 2017 Dzięki Wam wszystkim. Miło takie rzeczy czytać :) Teraz pewnie bym jeszcze poprawił wiele rzeczy, bo widzę wiele do zmiany, ale i tak zaskoczyliście mnie. olaf, ta domatówka tworzona była właśnie pod portfolio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 Ja też pomyślałem - kiedy to cg będzie? ;) Wyszło bardzo dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 29 Październik 2017 Share Napisano 29 Październik 2017 te kompo plenerowe nie lada gratka! czy wspierasz się także geometrią w mattte czy tylko planami 2d ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 31 Październik 2017 Autor Share Napisano 31 Październik 2017 Wszystko zależy od ujęcia. W tym wypadku był to zwykły render 3D i obróbka 2D w photoshopie. Nie wiele tutaj ruchu kamery stąd geometria nie była potrzebna w BM Fusion. W innych wypadkach geometria 3D + projekcja kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 3 Listopad 2017 Share Napisano 3 Listopad 2017 ciekawi mnie na ile kończy się granica 3d a może zacząć 2d, pewne typy obiektów i dystans wydaje mi się że nie sposób obejść robieniem w 2d, np. bliskie kadry i drzewa które mają wybitnie strukturę przestrzenną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 3 Listopad 2017 Share Napisano 3 Listopad 2017 Jest super. Tylko kołysanie kamery jak z generatora kołysania kamery i noise w jednym z ostatnich passów wg mnie przesadzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_87 Napisano 3 Listopad 2017 Autor Share Napisano 3 Listopad 2017 piopiowawa, zgadza się. Przy pewnych odległościach nie jesteś w stanie użyć w niektórych przypadkach płaskiej grafiki 2D - szczególnie przy mocnym ruchu kamery. Dlatego w bliskich planach często stosuje się grafikę trójwymiarową, a dalszych połączenie grafiki 3D z dwuwymiarowym mattepaintingiem i płaskimi grafikami. deshu, a wiesz, że nie zwróciłem na to uwagi tym bardziej, że nagrałem to ujecie z ręki i jest to naturalny ruch :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi