Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Do ostatniej bitwy przyłączyłem się trochę późno, ale mam nadzieję, że tą ukończę w terminie.

Tło historyczne modelu:D

Odległa przyszłość. Jakaś planeta, niekoniecznie ziemia, pogrążona w wyniszczającym konflikcie zbrojnym. Jedna ze stron chcąc produkowac więcej woja, mniejszym kosztem postanowiła zbudować działo samobieżne zainstalowane w korpusie przywróconego do życia stworzenia, będącego daleką

mutacją obecnego nosorożca. Stworzenie będzie stymulowane poprzez układy elektryczny i hydrauliczne, a wnętrze jego klatki piersiowej (bebechy nie sa mu już potrzebne) zajmować będzie luk dla załogi. Załoge stanowić będą także nieumarli zcaleni fizycznie z \"maszyną\". Aha i to bedzie duuże ]:-)

Mam nadzieje że uda mi się to zrobić, trzymajcie kciuki, łatwo nie bedzie:)

aha no i czy moge takie coś robić? (to do moderatorów:))

[Edited on 9-4-2003 by Tesaurus]

• Odpowiedzi 191
  • Wyświetleń 14,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajne ale to chyba powinno samo żyć, nie powinienes z tego robic maszyny z noszrożca tylko nosorożca z częsciami maszyny...:D (zresztą ja sam musze na to uważać w moim projekcie...:))

Napisano
  • Autor

Hmmm no własnie nie wiem, bo ośrodkiem sterującym będzie mózg nosorożca( nooo troche napakowany). Nie chciałem tu po prostu przesadzać z nekromancją. To ma być twór raczej naukowy.:) zobaczymy co moderatorzy powiedzą

Napisano

No mi sie rysuneczek podoba , i pomysł tez jest super , ale ... hmm no nie ma chwilo zadnych ale hihi czekam na update

Napisano

qlll :)...fajnie to na razie wyglada...a tak wogole to bedziesz robil jakies laczenia miedzy glowa a ta rura?..i jescze jedno jaka metoda robisz to glowke?

Napisano
  • Autor

heh, dzięki, najważniejsze to nie stracić zapału!:)

główkę robie wytłaczając krawędzie [standardowo toturial Joanny D\'arc:)]

a co do łaczenia to mózg stworzenia będzie pełnił nadal funkcję sterującą, będą tam kable różne podłaczone, dolna szczęka będzie do lufy przynitowana. [chociaż ten mózg byłby punktem nefralgicznym Tanatosa... jeszcze nad tym pomyśle]

Ogólnie głowa ma jedynie działać na morale przeciwnika, ponieważ Działo potrzebuje jedynie nóg:D

Napisano
  • Autor

no ale by sie wysuszył:D conajwyżej moge go do szklanej kopuły walnąć:)

Bo chciałem mimo wszystko troche realistyki tam wprowadzić:D:D

mały upd:

Napisano

nio slicznosci

tylko ze mi nie baudzo pasuje takie grube to dzialo co powoduje takie nieprzyzwoite rozdziawienie sie tej paszczy... ale to tylko takie moje wrazenie...

pozdro!

Napisano
  • Autor

ta paszcza ma być tak specjalnie rozerwana na pół, widać że zawias szczęki jest oderwany

no chciałem takie duze to działo zrobić zeby zaznaczyć wielkośc stwora:) teraz ciężko to już bedzie zmienić

działo najwyżej urozmaice- zamienie lufe na jakąś tesle albo coś

Napisano

Witam, możesz powiedzieć czym modelujesz tą sliczną szczenkę?? To znaczy jaka techniką bo widzę że wiele muszę się nauczyć :)

Napisano

ja sie nie doczepie do grubosci tego dziala a raczej do jego wielkosci..nie jest troche za duze?

P.s.

Laser- pytalem juz oto...czytaj wyzej a ujrzysz odpowiedz na swoje pytanie

Napisano

No...wytlaczasz te krawedzie i potem jaki modyfikator dajesz? Mowiles tez o jakims tutorialu...dasz mi jego namiary?

Napisano
  • Autor

hehehe

OTO NAJWSPANIALSZY TOTURIAL JAKI KIEDYKOLWIEK został STWORZONY, PRZEKAZUJE GO, WSZEM I WOBEC, BY MÓGŁ SŁÓŻYC WAM I PRZYSZŁYM POKOLENIOM ;p

http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp

tada:)

a co do działa to jeszcze pomyśle,

na szkicu nie wygląda tak źle, a jest on referencją tej głowy i tej lufy, myślę że wielkość działa będzie można określić dopiero pod koniec:)

dzięki wielkie za opinie! Jeśli naprawde aż tak fatalne jest to działo to je zmienie.

[Edited on 4-4-2003 by Blooddragon]

Napisano

na razie je zostaw...zobaczymy jak bedzie to wygladac gdy bedzie juz wieksza czesc tulowia zrobiona...

Napisano

fakt

jak zrobisz reszte ciala to moze glowa zyska i calosc zrobi sie bardziej proporcjonalna :) - u never know what u gonna\' get :)))))

Napisano
  • Autor

no chcę zrobić model inendtyczny ze szkicem, zobaczymy co z tego wyjdzie, najwyżej zrobi sie z niego haubice;P hehe

mały updejt:)

Napisano

no juz lepiej to wyglada tzn proporcja rury do geby :]...czekamy na wiecej:)

Napisano
  • Autor

no widzisz, a nic z proporcji nie zmieniłem:D Tera mi sie wydaje że to działo okaże się za małe!?!?[killer]

Napisano

no fajnie ci to idzie,

ja bym sie na razie tak baudzo dzialem nie przejmowal - jak bedzie za male to dorzucisz jakies wystajace elementy i bedzie spox :))

Napisano
  • Autor

nu box:D, to początek prowadnicy lufy, nie wiem jak sie to fachowo nazywa, w każdym razie lufa bedzie po tym jeździć:D

kurcze teraz chyba zrobię działo (to na plecach) a potem przez plery będe sie kierował na dół

przszło mi do głowy że mózg ma zerwany rdzeń...:) trzeba będzie wykombinowac coś zastępczego:)

...boje sie texturowania...[boje się]

Napisano

Kolejna świetna praca w tej bitwie. Jury będzie miało cięzki orzech do zgryzienia, zresztą publiczność też. A tak po za tym to masz niezłe tempo pracy :)

Powodzenia!

Napisano

fajnie :)...a czesc juz ta zywa od ktorego momentu bedzie sie zaczynac?

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie:) piszcie jak coś nie tak bedzie:)

wszystko bedzie tak jak na rysunku. działo ograniczy sie do tej bryłu, reszta będzie już żywa (no, nieumarła;P)

będą tylko jakieś pompy i kable dla bajeru, aha i tylnie stopy będą matalowe, bo muszą sie dobrze zapierać podczas wystrzału:)

kurde nie wiem jak wybajerować to działo....

Napisano

proponuje wykończenie a la chain gun z quaka czy z Terminatora :D Przeciez to nie musi byc koniecznie działo.

Napisano
  • Autor

Wielkie THX :)

no próbuje je jakoś wycackać i wybajerować. Ma to być broń z przyszłośći i ma być baaardzo duża, średnica lufy sięga na oko 1 metr:D

hehe mozę to bedzie działo jonowe albo coś, narazie wygląda jak połączenie monitora z lodówko-zamrażarką;P

te rurki to system chłodzenia, zeby nie było:)

Napisano
  • Autor

ej no z tym chaingunem to niezła myśl, więc powstaną dwie wersje!:) przeciez w czołgach tez wymienia sie wieżyczki nie;P

Napisano

proponowalbym jescze doac mniejsza rurke na poczatku tego dzialka

Napisano

hej!

ale musisz w takim razie zrobic jakies widoczne zawiasy, zamki, rygle ktore by trzymaly to dzialo - aby bylo wymienne - bo jak masz zamiar zrobic druga wersja potwora to musialbys rowniez zmienic czaszke - w koncu nie da sie znalezc dwoch takich samych zwierzakow (chyba ze to byly klony) :)))))))))))

ps. te rurki moim zdaniem sa zbyt cienkie - jesli maja byc tak wyexponowane to wystarczy przelatujacy komar aby je zerwac :))

ale fajne fajne

Napisano
  • Autor

hmm no ale głowa będzie jeszcze połaczona z lułowiem, więc działo będzie sie wymieniać wysówając je do tyłu, z paszczy. wymienna będzie tylko ta część z rurkami, podstawa jest zamontowana na stałe:)

no moze zawiasy troche je urozmaicą;)

rurki zmienie, wogóle misie nie podobają

niestety na dzisiaj to koniec ide na impre, może w niedziele uda się coś dorobić

pozdrawiam[spox]

Napisano
  • Autor

eeetam:) troche praktyki i sam takie zrobisz

a jeszcze co ro rurki pod lufą, mo można by ją dorobić, ale muszę zmienić do tego szczękę... a to potem:D

Napisano

Moim skromnym zdaniem ta rura powinna być trochę cofnięta... ale co ja tam wiem? :D

Napisano

\\Esbi On napisal ze bedzie sie ta rura cofac wiec chyba juz wiesz co i jak :]...czekamy na upate:]

Napisano

Mam pytanie do ciebie \'\'Blood\":) Mogłbyś zamieścić render czaszki ale bez Meschsmootha? -chciałbym zobaczyć kilka rzeczy...

Napisano

Wow [wow]

A to dobre jest hehe , podoba mi sie ten szkielet głowy hmm kurde intrygujący powarznie ma cos w sobie takiego hmm takiego hmm cos ma heh

Napisano

[wow] this one rocks my world

jak ta pracka nie wygra to ja nie wiem co ja przebije.... az sie boje pomyslec[boje się]

trzymaj tak dalej a grand prix jest Twoje, przy takim modelowaniu mozemy sie martwic tylko o ew. nieumiejetnosc teksturowania, ale na pewno sobie poradzisz, wspolczucia przy Unwrapowaniu :)

Napisano
  • Autor

nieee no raczej nie wygram:( ale moze uda mi się wyróżnienie zdobyć:) fajnie by było....

no ale pokolei

Sharp: zaraz dam rendera siatki, najpierw działo

SID : hehe

Crash: wiesz, ja nawet nie myśle o unwarpowaniu, bo koszmary w nocy bede miał:D

Tera mniej robie bo musze wypracowanie z !! polskiego napisać !!!!!!

tylko troche nad działem sie zastanawiałe, jakoś nie mam pomyśłu, teraz stwierdziem ze to jakiś miotacz energii bedzie i zrobiłem takie cos z chłodzeniem:))) to jest zupełnie niedopracowanie, chce tylko wiedziec czy w dobrym kierunku ide, to jak?

Napisano
  • Autor

siata, zaczynałem od czerwonych polygonów, nie chciałem więcej rzutów dawać bo by sie za długoładowało, moge Ci to na maila wysłać jak chcesz

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności