Blooddragon Napisano 3 Kwiecień 2003 Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam!!! Do ostatniej bitwy przyłączyłem się trochę późno, ale mam nadzieję, że tą ukończę w terminie. Tło historyczne modelu:D Odległa przyszłość. Jakaś planeta, niekoniecznie ziemia, pogrążona w wyniszczającym konflikcie zbrojnym. Jedna ze stron chcąc produkowac więcej woja, mniejszym kosztem postanowiła zbudować działo samobieżne zainstalowane w korpusie przywróconego do życia stworzenia, będącego daleką mutacją obecnego nosorożca. Stworzenie będzie stymulowane poprzez układy elektryczny i hydrauliczne, a wnętrze jego klatki piersiowej (bebechy nie sa mu już potrzebne) zajmować będzie luk dla załogi. Załoge stanowić będą także nieumarli zcaleni fizycznie z \"maszyną\". Aha i to bedzie duuże ]:-) Mam nadzieje że uda mi się to zrobić, trzymajcie kciuki, łatwo nie bedzie:) aha no i czy moge takie coś robić? (to do moderatorów:)) [Edited on 9-4-2003 by Tesaurus] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2003 obrazek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 3 Kwiecień 2003 Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Fajne ale to chyba powinno samo żyć, nie powinienes z tego robic maszyny z noszrożca tylko nosorożca z częsciami maszyny...:D (zresztą ja sam musze na to uważać w moim projekcie...:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Hmmm no własnie nie wiem, bo ośrodkiem sterującym będzie mózg nosorożca( nooo troche napakowany). Nie chciałem tu po prostu przesadzać z nekromancją. To ma być twór raczej naukowy.:) zobaczymy co moderatorzy powiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 No mi sie rysuneczek podoba , i pomysł tez jest super , ale ... hmm no nie ma chwilo zadnych ale hihi czekam na update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 Zaczynam od głowy, narazie zrobie bardziej czaszkowatą, potem będe wytłaszał z niej mięśnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 qlll :)...fajnie to na razie wyglada...a tak wogole to bedziesz robil jakies laczenia miedzy glowa a ta rura?..i jescze jedno jaka metoda robisz to glowke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 Zgodne z tematem. Nie strać tempa a będzie VGOOD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 heh, dzięki, najważniejsze to nie stracić zapału!:) główkę robie wytłaczając krawędzie [standardowo toturial Joanny D\'arc:)] a co do łaczenia to mózg stworzenia będzie pełnił nadal funkcję sterującą, będą tam kable różne podłaczone, dolna szczęka będzie do lufy przynitowana. [chociaż ten mózg byłby punktem nefralgicznym Tanatosa... jeszcze nad tym pomyśle] Ogólnie głowa ma jedynie działać na morale przeciwnika, ponieważ Działo potrzebuje jedynie nóg:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 czyli ten mozg bedzie widoczny ma sie rozumiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 no ale by sie wysuszył:D conajwyżej moge go do szklanej kopuły walnąć:) Bo chciałem mimo wszystko troche realistyki tam wprowadzić:D:D mały upd: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 upd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 nio slicznosci tylko ze mi nie baudzo pasuje takie grube to dzialo co powoduje takie nieprzyzwoite rozdziawienie sie tej paszczy... ale to tylko takie moje wrazenie... pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 ta paszcza ma być tak specjalnie rozerwana na pół, widać że zawias szczęki jest oderwany no chciałem takie duze to działo zrobić zeby zaznaczyć wielkośc stwora:) teraz ciężko to już bedzie zmienić działo najwyżej urozmaice- zamienie lufe na jakąś tesle albo coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 Witam, możesz powiedzieć czym modelujesz tą sliczną szczenkę?? To znaczy jaka techniką bo widzę że wiele muszę się nauczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 ja sie nie doczepie do grubosci tego dziala a raczej do jego wielkosci..nie jest troche za duze? P.s. Laser- pytalem juz oto...czytaj wyzej a ujrzysz odpowiedz na swoje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 No...wytlaczasz te krawedzie i potem jaki modyfikator dajesz? Mowiles tez o jakims tutorialu...dasz mi jego namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 4 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2003 hehehe OTO NAJWSPANIALSZY TOTURIAL JAKI KIEDYKOLWIEK został STWORZONY, PRZEKAZUJE GO, WSZEM I WOBEC, BY MÓGŁ SŁÓŻYC WAM I PRZYSZŁYM POKOLENIOM ;p http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp tada:) a co do działa to jeszcze pomyśle, na szkicu nie wygląda tak źle, a jest on referencją tej głowy i tej lufy, myślę że wielkość działa będzie można określić dopiero pod koniec:) dzięki wielkie za opinie! Jeśli naprawde aż tak fatalne jest to działo to je zmienie. [Edited on 4-4-2003 by Blooddragon] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 na razie je zostaw...zobaczymy jak bedzie to wygladac gdy bedzie juz wieksza czesc tulowia zrobiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 fakt jak zrobisz reszte ciala to moze glowa zyska i calosc zrobi sie bardziej proporcjonalna :) - u never know what u gonna\' get :))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 no chcę zrobić model inendtyczny ze szkicem, zobaczymy co z tego wyjdzie, najwyżej zrobi sie z niego haubice;P hehe mały updejt:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 no juz lepiej to wyglada tzn proporcja rury do geby :]...czekamy na wiecej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 no widzisz, a nic z proporcji nie zmieniłem:D Tera mi sie wydaje że to działo okaże się za małe!?!?[killer] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 no fajnie ci to idzie, ja bym sie na razie tak baudzo dzialem nie przejmowal - jak bedzie za male to dorzucisz jakies wystajace elementy i bedzie spox :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 hmm a co to jest to z tylu pod dzialem jakis box? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 nu box:D, to początek prowadnicy lufy, nie wiem jak sie to fachowo nazywa, w każdym razie lufa bedzie po tym jeździć:D kurcze teraz chyba zrobię działo (to na plecach) a potem przez plery będe sie kierował na dół przszło mi do głowy że mózg ma zerwany rdzeń...:) trzeba będzie wykombinowac coś zastępczego:) ...boje sie texturowania...[boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 tak oto powstaje działo:) ta wypustka za działem to usztywnienie kręgosłupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 Kolejna świetna praca w tej bitwie. Jury będzie miało cięzki orzech do zgryzienia, zresztą publiczność też. A tak po za tym to masz niezłe tempo pracy :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 fajnie :)...a czesc juz ta zywa od ktorego momentu bedzie sie zaczynac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 dzięki wielkie:) piszcie jak coś nie tak bedzie:) wszystko bedzie tak jak na rysunku. działo ograniczy sie do tej bryłu, reszta będzie już żywa (no, nieumarła;P) będą tylko jakieś pompy i kable dla bajeru, aha i tylnie stopy będą matalowe, bo muszą sie dobrze zapierać podczas wystrzału:) kurde nie wiem jak wybajerować to działo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 proponuje wykończenie a la chain gun z quaka czy z Terminatora :D Przeciez to nie musi byc koniecznie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 smoku - fajny ten leb ! mocno bardzo mi sie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 Wielkie THX :) no próbuje je jakoś wycackać i wybajerować. Ma to być broń z przyszłośći i ma być baaardzo duża, średnica lufy sięga na oko 1 metr:D hehe mozę to bedzie działo jonowe albo coś, narazie wygląda jak połączenie monitora z lodówko-zamrażarką;P te rurki to system chłodzenia, zeby nie było:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 ej no z tym chaingunem to niezła myśl, więc powstaną dwie wersje!:) przeciez w czołgach tez wymienia sie wieżyczki nie;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 proponowalbym jescze doac mniejsza rurke na poczatku tego dzialka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 hej! ale musisz w takim razie zrobic jakies widoczne zawiasy, zamki, rygle ktore by trzymaly to dzialo - aby bylo wymienne - bo jak masz zamiar zrobic druga wersja potwora to musialbys rowniez zmienic czaszke - w koncu nie da sie znalezc dwoch takich samych zwierzakow (chyba ze to byly klony) :))))))))))) ps. te rurki moim zdaniem sa zbyt cienkie - jesli maja byc tak wyexponowane to wystarczy przelatujacy komar aby je zerwac :)) ale fajne fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 hmm no ale głowa będzie jeszcze połaczona z lułowiem, więc działo będzie sie wymieniać wysówając je do tyłu, z paszczy. wymienna będzie tylko ta część z rurkami, podstawa jest zamontowana na stałe:) no moze zawiasy troche je urozmaicą;) rurki zmienie, wogóle misie nie podobają niestety na dzisiaj to koniec ide na impre, może w niedziele uda się coś dorobić pozdrawiam[spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 gratuloje wyobrazni ,niezla pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2003 eeetam:) troche praktyki i sam takie zrobisz a jeszcze co ro rurki pod lufą, mo można by ją dorobić, ale muszę zmienić do tego szczękę... a to potem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esbi Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 Moim skromnym zdaniem ta rura powinna być trochę cofnięta... ale co ja tam wiem? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 \\Esbi On napisal ze bedzie sie ta rura cofac wiec chyba juz wiesz co i jak :]...czekamy na upate:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 5 Kwiecień 2003 Share Napisano 5 Kwiecień 2003 Miodzio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 6 Kwiecień 2003 Share Napisano 6 Kwiecień 2003 Mam pytanie do ciebie \'\'Blood\":) Mogłbyś zamieścić render czaszki ale bez Meschsmootha? -chciałbym zobaczyć kilka rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 6 Kwiecień 2003 Share Napisano 6 Kwiecień 2003 Wow [wow] A to dobre jest hehe , podoba mi sie ten szkielet głowy hmm kurde intrygujący powarznie ma cos w sobie takiego hmm takiego hmm cos ma heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crash Napisano 6 Kwiecień 2003 Share Napisano 6 Kwiecień 2003 [wow] this one rocks my world jak ta pracka nie wygra to ja nie wiem co ja przebije.... az sie boje pomyslec[boje się] trzymaj tak dalej a grand prix jest Twoje, przy takim modelowaniu mozemy sie martwic tylko o ew. nieumiejetnosc teksturowania, ale na pewno sobie poradzisz, wspolczucia przy Unwrapowaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2003 nieee no raczej nie wygram:( ale moze uda mi się wyróżnienie zdobyć:) fajnie by było.... no ale pokolei Sharp: zaraz dam rendera siatki, najpierw działo SID : hehe Crash: wiesz, ja nawet nie myśle o unwarpowaniu, bo koszmary w nocy bede miał:D Tera mniej robie bo musze wypracowanie z !! polskiego napisać !!!!!! tylko troche nad działem sie zastanawiałe, jakoś nie mam pomyśłu, teraz stwierdziem ze to jakiś miotacz energii bedzie i zrobiłem takie cos z chłodzeniem:))) to jest zupełnie niedopracowanie, chce tylko wiedziec czy w dobrym kierunku ide, to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2003 siata, zaczynałem od czerwonych polygonów, nie chciałem więcej rzutów dawać bo by sie za długoładowało, moge Ci to na maila wysłać jak chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2003 .... nie załadowało rysunków bo były za duże...... niee no.... siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 6 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2003 ...i działo..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi