MisiekG Napisano 9 Styczeń 2018 Napisano 9 Styczeń 2018 Mam już trochę wiosen na karku i postanowiłem się zająć tym, czym zawsze chciałem się zajmować - modelowaniem w 3D. Samokształcę się dużo, ale ostatnio zainteresowała mnie ta oferta: http://www.agh.edu.pl/ksztalcenie/oferta-ksztalcenia/studia-podyplomowe/nowoczesna-grafika-komputerowa/ Co to tym sądzicie? 2 semestry po 5-7 zjazdów (sobota-niedziela). Uczą wiele rzeczy - 2D, 3D (Softimage), webmasterka, CAD (Catia v5), animacja itd. Czy warto na to się zapisać. Szczególnie mnie ten Softimage martwi, bo nie jest już rozwijany program. Co sądzicie o tym wszystkim?
olaf Napisano 9 Styczeń 2018 Napisano 9 Styczeń 2018 Co sądzicie o tym wszystkim? A co? Coursera i Udemy się zamknęły? :D Spoko jeżeli szukasz kontaktów z ludzmi na przyszłość. Fajne jeżeli wykładowcy mają solidne portfolio, bo możesz dowiedzieć się jak skill przekłada się na karierę. Super jeżeli uczelnia oferuje konsultacje z profesorami - w tym sensie, że masz określoną ilość godzin prywatnego mentoringu podczas konsultacji. Ostatnio eksperymentowałem z wiedzą i wyszło mi, że nic co nie jest 1on1 nie jest warte czasu (a co za tym idzie także pieniędzy). Mi wyszło, że prywatne lekcje sa równo warte - finansowo- grupowemu nauczaniu, które jest 5x tańsze. Szybciej się uczysz prywatnie wiec możesz wiecej zarobić w między czasie. 4600pln warto jeżeli ponizej 23tys pln nie dostaniesz żadnego innego kursu, który połączy Ciebie z osobą na prywatne lekcje. Ale to mój system i testowałem na sobie.
t0m3k Napisano 10 Styczeń 2018 Napisano 10 Styczeń 2018 Program studiow brzmi jak z przed 15 lat (Softimage, VRML?!), pokaza wszystkiego po trochu ale niczego nie naucza konkretnie. Jesli chcesz isc w jakims konkretnym kierunku to znajdz taki kurs ktory Ci w tym pomoze. W 100% zgadzam sie z olaf'em, ze 1on1 to najlepsza metoda.
chleb Napisano 10 Styczeń 2018 Napisano 10 Styczeń 2018 (edytowane) ------------ Edytowane 23 Kwiecień 2018 przez chleb
stormwind Napisano 10 Styczeń 2018 Napisano 10 Styczeń 2018 Średnio 7 godzin na każdy z 18 tematów. CAD, gry, programowanie w C i w Javie, WWW, obróbka foto + teoria grafiki i koloru - dla Nie Informatyków. Na usta samo ciśnie sie stwierdzenie, że jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego. Program studiow brzmi jak z przed 15 lat (Softimage, VRML?!), pokaza wszystkiego po trochu ale niczego nie naucza konkretnie. Sylwetka absolwenta: Grafika komputerowa staje się powoli jedną z głównych dróg wykorzystania ogólnie rozumianego komputera Gwałtownie zwiększają się moc obliczeniowa procesorów, rozmiar i rozdzielczość monitora, moc karty graficznej
MisiekG Napisano 10 Styczeń 2018 Autor Napisano 10 Styczeń 2018 Faktycznie nie wygląda ta oferta dydaktyczna jakoś zachęcająco. Niby AGH, powinni informatykę mieć dobrze rozwiniętą a jednak. A co polelibyście w tej materii w Krakowie?
mitic Napisano 13 Styczeń 2018 Napisano 13 Styczeń 2018 może popatrz na to inaczej.. Szukasz w Krakowie.. może warto szukać na całym świecie- przez internet..nie wiem jak radzisz sobie z językiem angielskim, ale jak chociaż mniej więcej rozumiesz to bez najmniejszego zastanowienia skłaniał bym się w stronę płatnych/ darmowych video- tutoriali.. na początek znajdziesz aż za dużo materiału na youtube co tak w ogole chciał byś modelować bo nie napisałeś?
JackTheRippy Napisano 14 Styczeń 2018 Napisano 14 Styczeń 2018 Dwa dobre kursy za 1000$ z internetu, naucza Cie wiecej niz 5 lat na takim kierunku. Zasada jest bardzo prosta, jesli wykladowcy maja +40lat, to nie maja pojecia o tym jak aktualnie wyglada gamedev i wiedza tyle, co przeczytali w "gamedev for dummies". Jesli trafisz akurat na mlodych wykladowcow, to zazwyczaj sa to osoby, ktore skonczyly taki sam kierunek i jedyne co im zostalo to uczenie innych.
Rekomendowane odpowiedzi