Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam już trochę wiosen na karku i postanowiłem się zająć tym, czym zawsze chciałem się zajmować - modelowaniem w 3D.

Samokształcę się dużo, ale ostatnio zainteresowała mnie ta oferta:

http://www.agh.edu.pl/ksztalcenie/oferta-ksztalcenia/studia-podyplomowe/nowoczesna-grafika-komputerowa/

Co to tym sądzicie? 2 semestry po 5-7 zjazdów (sobota-niedziela). Uczą wiele rzeczy - 2D, 3D (Softimage), webmasterka, CAD (Catia v5), animacja itd. Czy warto na to się zapisać. Szczególnie mnie ten Softimage martwi, bo nie jest już rozwijany program.

Co sądzicie o tym wszystkim?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Co sądzicie o tym wszystkim?

A co? Coursera i Udemy się zamknęły? :D

Spoko jeżeli szukasz kontaktów z ludzmi na przyszłość. Fajne jeżeli wykładowcy mają solidne portfolio, bo możesz dowiedzieć się jak skill przekłada się na karierę. Super jeżeli uczelnia oferuje konsultacje z profesorami - w tym sensie, że masz określoną ilość godzin prywatnego mentoringu podczas konsultacji.

Ostatnio eksperymentowałem z wiedzą i wyszło mi, że nic co nie jest 1on1 nie jest warte czasu (a co za tym idzie także pieniędzy). Mi wyszło, że prywatne lekcje sa równo warte - finansowo- grupowemu nauczaniu, które jest 5x tańsze. Szybciej się uczysz prywatnie wiec możesz wiecej zarobić w między czasie. 4600pln warto jeżeli ponizej 23tys pln nie dostaniesz żadnego innego kursu, który połączy Ciebie z osobą na prywatne lekcje. Ale to mój system i testowałem na sobie.

Napisano

Program studiow brzmi jak z przed 15 lat (Softimage, VRML?!), pokaza wszystkiego po trochu ale niczego nie naucza konkretnie.

Jesli chcesz isc w jakims konkretnym kierunku to znajdz taki kurs ktory Ci w tym pomoze.

W 100% zgadzam sie z olaf'em, ze 1on1 to najlepsza metoda.

Napisano

Średnio 7 godzin na każdy z 18 tematów.

CAD, gry, programowanie w C i w Javie, WWW, obróbka foto + teoria grafiki i koloru - dla Nie Informatyków.

Na usta samo ciśnie sie stwierdzenie, że jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego.

Program studiow brzmi jak z przed 15 lat (Softimage, VRML?!), pokaza wszystkiego po trochu ale niczego nie naucza konkretnie.

Sylwetka absolwenta:

Grafika komputerowa staje się powoli jedną z głównych dróg wykorzystania ogólnie rozumianego komputera Gwałtownie zwiększają się moc obliczeniowa procesorów, rozmiar i rozdzielczość monitora, moc karty graficznej

Napisano
  • Autor

Faktycznie nie wygląda ta oferta dydaktyczna jakoś zachęcająco. Niby AGH, powinni informatykę mieć dobrze rozwiniętą a jednak.

A co polelibyście w tej materii w Krakowie?

Napisano

może popatrz na to inaczej.. Szukasz w Krakowie.. może warto szukać na całym świecie- przez internet..nie wiem jak radzisz sobie z językiem angielskim, ale jak chociaż mniej więcej rozumiesz to bez najmniejszego zastanowienia skłaniał bym się w stronę płatnych/ darmowych video- tutoriali..

na początek znajdziesz aż za dużo materiału na youtube

co tak w ogole chciał byś modelować bo nie napisałeś?

Napisano

Dwa dobre kursy za 1000$ z internetu, naucza Cie wiecej niz 5 lat na takim kierunku. Zasada jest bardzo prosta, jesli wykladowcy maja +40lat, to nie maja pojecia o tym jak aktualnie wyglada gamedev i wiedza tyle, co przeczytali w "gamedev for dummies". Jesli trafisz akurat na mlodych wykladowcow, to zazwyczaj sa to osoby, ktore skonczyly taki sam kierunek i jedyne co im zostalo to uczenie innych.