Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,z racji zmiany sprzętu na amd ryzen 1950x musiałem przesiąść sie również na windowsa 10. Jak narazie dostrzegam same minusy tej przesiadki. Mam problem z wydajnością viewportu a w zasadzie całego programu(gtx 1070 - palit jeatstrem) analogiczny problem pojawia się w autocadzie też 2015.Otóż problem dotyczy wolnego wczytywania właściwości i jakichkolwiek innych okienek (przypuszczam ze to coś z frameworkiem). tzn jesli w maxie mam wyświetlany panel modify i klikam miedzy różnymi obiektami w scenie to strasznie długo przeładowuje się cały panel z właściwościami. Wcześniej ten sam max na win7 i core i7 chodził idealnie.Czasami udaje się uruchomić maxa tak zę chodzi całkiem w porządku a czasem tragicznie - analogicznie z cadem - szukałem jakiś zależności z programami uruchomionymi w tle czy sposobem uruchamiania - z pliku lub z exe. i w sumie żadnej reguły nie znalazłem.Mam tez doinstalowane dość sporo pluginów - ale w zasadzie te same miałem pod win 7. - niestety w tym momencie nie mam czasu na czystą instalacje i testowanie po kolei każdej modyfikacji. Mozę ktoś miał podobny prolem i zna rozwiązanie - będę wdzięczny.PS. na próbę zainstalowałem max 2017 trail i problem jest podobny wiec to chyba nie do końca kwestia kompatybilności win10 i Autodesk 2015.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Super, dzięki bardzo - nie znalazłem tego posta wcześniej.

Zatem czeka mnie żmudna robota niedługo. Nie wiem jak sprawdzić z kiedy jest instalka (włożyłem płytę i patrzę ze pliki na niej są z 03.2017 wiec nie takie stare - choć wersja może być stara.

Napisano

dlaczego z racji ryzena TR przesiadłeś się na win 10, na 7 tez dziala, wystarczy dograc pare sterow. Czy zauważyłeś coś znaczącego w działaniu na korzyść w win 10 wobec 7?

Edytowane przez drakul

Napisano
  • Autor
  drakul napisał:
dlaczego z racji ryzena TR przesiadłeś się na win 10, na 7 tez dziala, wystarczy dograc pare sterow. Czy zauważyłeś coś znaczącego w działaniu na korzyść w win 10 wobec 7?
Nawet nie próbowałem na win7. czytałem wcześniej ze brak wsparcia, że problemy itp.Szczerze to nie widzę żadnych plusów w 10 - de facto same z nim problemy.
Napisano

ja mam wrażenie że 10 działa lepiej, też miałem masę problemów ale teraz jak instaluję najnowszą wersję wszystko śmiga elegancko

Napisano
  • Autor
  mitic napisał:
ja mam wrażenie że 10 działa lepiej, też miałem masę problemów ale teraz jak instaluję najnowszą wersję wszystko śmiga elegancko
Na razie nie mam czasu na format wiec mecze się jeszcze z obecnym stanem (może poczekam na tę najnowszą duża aktualizację która ma niedługo się pojawić do windowsa).Mam Mitic pytanie skoro tak chwalisz win10 chodzi o przeglądarkę grafik.jeśli chodzi np o rozszerzenia png/tif wyświetla mi się w tym starym jak w Windows 10 przeglądarka fotografii i to jest ok. Ale np jpg wyświetla mi się w tej nwej przeglądarce która ma beznadziejny interfejs i totalnie nie mogę wymusić by otwierało mi sie w tej starej przeglądarce (poprzez otwórz za pomocą czy przez programy domyślne czy przez skojarzenia rozszerzeń z programami) - znasz jakieś rozwiązanie na to.w tej nowej przeglądarce denerwujące jest że nie ma loopa i nie da sie przeglądać w kółko poza tym jak się powiększy obraz to potem trzeba pomniejszych by zobaczyć kolejny (kiepsko to działa)
Napisano

szczerze- nie robi mi to problemu, no może poza tą koniecznością zmniejszania żeby przewijać.. widziałeś picasa image browser? znacznie ładniejsza i całkiem dobrze działa