Napisano 22 Czerwiec 200618 l Witam panie i panów ;) Tak sobie dłubałem z WIEELKIMI przerwami główkę (żony zresztą, za co Ją przepraszam, co zresztą za chwilkę ;)) i postanowiłem się "pochwalić" swoimi wypocinami. Zaznaczam od razu - to był mój pierwszy raz. Dla hardcorowców zamieszczam siatkę (uwaga! tylko dla osób z silnymi nerwami, ew. z ogromnym poczuciem humoru). Na początku nawet fajnie mi to szło, aż zabrakło czasu i dokończyłem model na siłę. Jednym słowem: typowy przykład "jak nie robić głowy" ;) Ale przecież od czegoś trzeba zacząć. A teraz uwolnijcie z siebie salwy śmiechu i przerażenia i dajcie znać co o tym myślicie. [ATTACH]35465[/ATTACH] - oto "cudo" właściwie [ATTACH]35466[/ATTACH] - siateczka z perspektywy =) [ATTACH]35468[/ATTACH] - siateczka front [ATTACH]35467[/ATTACH] - siateczka left ENJOY! PS: żono - wybacz.... =) PS2: chyba zaczne słuchać swojego podpisu PS3: myślę, że za jakiś czas zaczne nową głowę
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Brawo za decyzje anJek, coś ta siatka nie tak, krzywa i topologia wokół ust niezbyt. Troche za duże zagęsczenie masz na glowie, edgeów odchodzących od nosa.
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Autor Dzieki _kuba. Masz racje, ze od nosa do konca glowy za duze zageszczenie. To dlatego, ze nos robilem osobno, mial za duzo edge'ow i nie bardzo wiedzialem jak sie ich pozbyc, wiec musialem pociagnac je do konca... Siatka krzywa przede wszystkim na gorze glowy - efekt zbyt szybkiego robienia (chcialem jak najszybciej zobaczyc efekt koncowy - moj blad) Szczerze mowiac, myslalem ze usta sa OK.
Napisano 22 Czerwiec 200618 l hm....no taki "budyń" jakby:D Miejsce od oczu po usta (siatka) wygląda jakbyś użwyał slice plane:P Topologia głowy! Sam się dopiero za to (oranikę) zabrałem i robię podobne błedy:D Powodzenia przy apdejcie:P
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Autor To ma być kobieta czy facet, bo to sporo zmienia. hehe, uwazaj bo sie mojej zonie narazisz ;) raczej ma to byc babka, moze jak doloze wlosy to sie nieco poprawi wyglad. Mysle, ze nie bedzie updata, bo za duza kaszana z siatka :( poogladalem tutki i zdjecia poprawnej topologii glowy - mysle ze to zaowocuje w przyszlosci. Tak czy siak ciesze sie, ze zrobilem ta pierwsza, bo teraz kolej na druga, a przeciez nie moze byc gorsza :D dzieki za komenty
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Jak masz do dyspozycji cyfrówke i żone to ciapnij jej na twarzy plakatówką kilkanaście kropek i linii, zrób zdjęcia front/side z referencyjnym dla wielkości obiektem i użyj jako blueprintów. Znając już poprawną topologie będzie lepiej i zobaczysz jak rozkładają się poszczególne punkty w przestrzeni.
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Mała propozycja, całkiem poważna i nie złośliwa: zacznij od nowa, najlepiej tak robić jak się robi główkę pierwszy raz. Wiesz już teraz mniej-więcej co i jak, teraz pooglądaj trochę siatek, zdjęć, topoogii, moze jakiś mały tutoriailk żeby zobaczyć nowe rozwiazania i jedziesz dalej. Ja bym tak zrobił, napewno więcej się nauczysz niż męcząc tą główkę Pozdrawiam
Napisano 23 Czerwiec 200618 l vorek ma racje nigdy nie wychodza piersze glowki a znajac to z wlasnego doswiadczenia nastepna glowa bedzie lepsza znasz juz podstwy ktore nauczyles sie na tej glowie poogladasz inne techniki tutki a odkryjesz nowe mozliwosci nowe triki i tak stopniowo dochodzi sie do mistrzostwa organika to nie modelowanie samochodow gdzie drugi samochod moze byc fajny :D pozdro
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Autor vorek, nielot - dzieki chlopaki za komenty. Zgadzam sie z wami, ze pierwsza glowa nie wychodzi - to po prostu taki poligon doswiadczalny. Uczy sie zrobic wogole glowe, dopiero potem patrzy sie lepiej na siatke i latwiej sie wzorowac na tutkach innych osob. Mysle, ze to po prostu trzeba przezyc. Osobiscie wiem juz teraz co zrobilem zle, gdzie nie poprowadzilem siatki jak nalezy (prawie wszedzie ;)) - jak np. na nosie - za duzo podzialow wzdluz, itd. itp. Mam nadzieje, ze czas pozwoli i niedlugo sie pochwale nowa glowka. Tymczasem dzieki raz jeszcze. Pozdro!
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Autor swietna strona Deler, na pewno poogladam sobie te tutki. Reszcie ludzi tez polecam. pozdro ;)