Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam panie i panów ;)

Tak sobie dłubałem z WIEELKIMI przerwami główkę (żony zresztą, za co Ją przepraszam, co zresztą za chwilkę ;)) i postanowiłem się "pochwalić" swoimi wypocinami.

Zaznaczam od razu - to był mój pierwszy raz. Dla hardcorowców zamieszczam siatkę (uwaga! tylko dla osób z silnymi nerwami, ew. z ogromnym poczuciem humoru). Na początku nawet fajnie mi to szło, aż zabrakło czasu i dokończyłem model na siłę.

Jednym słowem: typowy przykład "jak nie robić głowy" ;) Ale przecież od czegoś trzeba zacząć. A teraz uwolnijcie z siebie salwy śmiechu i przerażenia i dajcie znać co o tym myślicie.

[ATTACH]35465[/ATTACH] - oto "cudo" właściwie

[ATTACH]35466[/ATTACH] - siateczka z perspektywy =)

[ATTACH]35468[/ATTACH] - siateczka front

[ATTACH]35467[/ATTACH] - siateczka left

ENJOY!

PS: żono - wybacz.... =)

PS2: chyba zaczne słuchać swojego podpisu

PS3: myślę, że za jakiś czas zaczne nową głowę

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Brawo za decyzje anJek, coś ta siatka nie tak, krzywa i topologia wokół ust niezbyt. Troche za duże zagęsczenie masz na glowie, edgeów odchodzących od nosa.

Napisano
  • Autor

Dzieki _kuba. Masz racje, ze od nosa do konca glowy za duze zageszczenie. To dlatego, ze nos robilem osobno, mial za duzo edge'ow i nie bardzo wiedzialem jak sie ich pozbyc, wiec musialem pociagnac je do konca...

Siatka krzywa przede wszystkim na gorze glowy - efekt zbyt szybkiego robienia (chcialem jak najszybciej zobaczyc efekt koncowy - moj blad)

Szczerze mowiac, myslalem ze usta sa OK.

Napisano

hm....no taki "budyń" jakby:D Miejsce od oczu po usta (siatka) wygląda jakbyś użwyał slice plane:P Topologia głowy!

Sam się dopiero za to (oranikę) zabrałem i robię podobne błedy:D

Powodzenia przy apdejcie:P

Napisano
  • Autor
To ma być kobieta czy facet, bo to sporo zmienia.

hehe, uwazaj bo sie mojej zonie narazisz ;) raczej ma to byc babka, moze jak doloze wlosy to sie nieco poprawi wyglad.

Mysle, ze nie bedzie updata, bo za duza kaszana z siatka :( poogladalem tutki i zdjecia poprawnej topologii glowy - mysle ze to zaowocuje w przyszlosci.

Tak czy siak ciesze sie, ze zrobilem ta pierwsza, bo teraz kolej na druga, a przeciez nie moze byc gorsza :D

dzieki za komenty

Napisano

Jak masz do dyspozycji cyfrówke i żone to ciapnij jej na twarzy plakatówką kilkanaście kropek i linii, zrób zdjęcia front/side z referencyjnym dla wielkości obiektem i użyj jako blueprintów. Znając już poprawną topologie będzie lepiej i zobaczysz jak rozkładają się poszczególne punkty w przestrzeni.

Napisano

anJek usta są dobre, ładne, ale wokół ust sie nieładnie dzieje.

Napisano

Mała propozycja, całkiem poważna i nie złośliwa: zacznij od nowa, najlepiej tak robić jak się robi główkę pierwszy raz. Wiesz już teraz mniej-więcej co i jak, teraz pooglądaj trochę siatek, zdjęć, topoogii, moze jakiś mały tutoriailk żeby zobaczyć nowe rozwiazania i jedziesz dalej. Ja bym tak zrobił, napewno więcej się nauczysz niż męcząc tą główkę

Pozdrawiam

Napisano

vorek ma racje nigdy nie wychodza piersze glowki a znajac to z wlasnego doswiadczenia nastepna glowa bedzie lepsza znasz juz podstwy ktore nauczyles sie na tej glowie poogladasz inne techniki tutki a odkryjesz nowe mozliwosci nowe triki i tak stopniowo dochodzi sie do mistrzostwa organika to nie modelowanie samochodow gdzie drugi samochod moze byc fajny :D

pozdro

Napisano
  • Autor

vorek, nielot - dzieki chlopaki za komenty. Zgadzam sie z wami, ze pierwsza glowa nie wychodzi - to po prostu taki poligon doswiadczalny. Uczy sie zrobic wogole glowe, dopiero potem patrzy sie lepiej na siatke i latwiej sie wzorowac na tutkach innych osob. Mysle, ze to po prostu trzeba przezyc. Osobiscie wiem juz teraz co zrobilem zle, gdzie nie poprowadzilem siatki jak nalezy (prawie wszedzie ;)) - jak np. na nosie - za duzo podzialow wzdluz, itd. itp.

Mam nadzieje, ze czas pozwoli i niedlugo sie pochwale nowa glowka.

Tymczasem dzieki raz jeszcze. Pozdro!

Napisano
  • Autor

swietna strona Deler, na pewno poogladam sobie te tutki. Reszcie ludzi tez polecam.

pozdro ;)