Napisano 5 Luty 201114 l witam, koniec koncow i ja postanowilam sklecic sobie tutaj motywujaca do dalszego dzialania teczuszke 馃檪 jako ze w przyszlym roku mamy miec rozmowy kwalifikacyjne na uczelnie chcialabym stworzyc jakies godne pokazania portfolio. no i moze *niesmiale* zaczac jakies powazne ilustracje rysowac, moze jakis concept design.. na poczatek co by kazdego wielbiciela jablek ucieszyc kilka martwych 馃檪 spora czesc jest tez w watku z natury. a to takie 'nowsze' pracki i to chyba tyle na poczatek :)[ATTACH=CONFIG]90966[/ATTACH]
Napisano 5 Luty 201114 l Fajne pracki, a teraz mam propozycje, sprobuj podejsc inaczej do rysowania. Odpusc szraf i znajdz jakas swoja metode. Oczywiscie mozesz to zupelnie zignorowac, ale mysle ze wiele bys zyskala eksperymentujac. W polsce szraf jest strasznie popularny o moim osobistym zdaniem jest do .... niefajny. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 6 Luty 201114 l Autor dzieki ICE, sprobuje cos pokombinowac :) aczkolwiek to juz chyba przyzwyczajenie, a tu na collegu nikt tak naprawde rysunku nie uczy. a co by nie wrzucac bez rysunkow kilka szkicownikowych rzeczy cwiczenie z CGtalk'u zeby kopiowac glowy ze znanych obrazow ;) 聽 'tw贸r' konczacy moje spotkanie z pluszowymi misiami i 'visual studies', robiony w pospiechu. Edytowane 30 Stycze艅 201213 l przez BetiiX
Napisano 9 Luty 201114 l Autor mialam tylko cwiczyc rysowanie oczu, wyszlo cos takiego. dlugopis. jeden ze wstepnych szkicow ze skeczbooka. wczoraj testowalam gwasz w tej stylistyce i musze przyznac ze spisuje sie swietnie :) kominek na swieczki, tak dla zabawy. akryl
Napisano 9 Luty 201114 l aczkolwiek to juz chyba przyzwyczajenie, a tu na collegu nikt tak naprawde rysunku nie uczy. 聽 聽 to zupe艂nie jak u nas ;) 聽 akryl strasznie rozedrgany, wi臋cej czystej plamy i mieszania barw. 聽 powodzenia
Napisano 13 Luty 201114 l Autor dzieki Coyote :) z akrylami sie postaram, musze w koncu zaopatrzyc sie w porzadne farbki. 聽 dorzucam akrylowego misia z zeszlego projektu i dwie malo wodniste akwarelki
Napisano 22 Luty 201114 l Autor dorzucam cos co zaczelam mazac niedawno, tez w sumie jako czesc projektu. photoshop, poki co taki zarys,musze znowu walczyc z vista co by tablet rozpoznawala.. zdaje sobie sprawe ze blade, coz stary laptop mam. uwagi mile widziane. 聽 jeden ze szkicow ze sketchbooka, akwarelki, copiki, pisaki kreslarskie Edytowane 5 Marzec 201114 l przez BetiiX
Napisano 22 Luty 201114 l Ze wszystkich prac najlepsz膮 s膮 figi (znaczy tak mi si臋 wydaje 偶e to figi xD, nie znam si臋 na owocach) i ta pierwsza czaszka pod nimi. Bardzo dobrze je zacz臋艂a艣, znalaz艂a艣 obj臋to艣ci i zbudowa艂a艣 formy, u偶ywaj膮c prostych linii i k膮t贸w (a nie 艂uk贸w, kt贸re s膮 zdradliwe), a potem je zmi臋kcza艂a艣, przez co wygl膮daj膮 najbardziej sp贸jnie i wyrazi艣cie ze wszystkich prac. Przy czaszce troch臋 za ma艂o to poci膮gn臋艂a艣, a szkoda, bo druga to si臋 kompletnie rozjecha艂a :) Reszta prac wygl膮da jakby艣 liczy艂a na przypadek, "mo偶e wyjdzie, a mo偶e nie". ;) 聽 Mimo wszystko najbardziej sympatyczna praca to chyba bia艂y mi艣 w zielonym szaliku ;] hehe 聽 Jedziesz dalej.
Napisano 27 Luty 201114 l Autor @n-pigeon nie wiem ktore to figi, domyslam sie ze chodzi o dynie ;) dziekuje za taki dlugi komentarz, bardzo pomocny. 聽 dorzucam cwiczenia stopek i jakas czache (moze za kilka lat wyjdzie mi na poziomie EC) 聽 Edytowane 5 Marzec 201114 l przez BetiiX
Napisano 5 Marzec 201114 l Autor i kolejne nozki mazane wczoraj, staralam sie je jakos upraszczac i chyba wyszlo jeszcze gorzej. 聽 speedy, tak z 10-15minut co by tak ogolnie pocwiczyc.
Napisano 13 Marzec 201114 l Autor dzisiejszy akrylowy mazaj tak dla odprezenia. wogole z tym malowaniem sobie kiepsko radze, jakos tego poki co nie czuje. komentarze i rady mile widziane :) 聽
Napisano 13 Marzec 201114 l U艂atw sobie pocz膮tki, popracuj troch臋 w czerni i bieli, poznaj nowe medium.
Napisano 20 Marzec 201114 l Autor @n-pigeon dzieki za rade :) poki co wrzucam olowkowe cebulki i gruszke, wymeczona praca robiona dla relaksu po pracy i szkole.
Napisano 22 Marzec 201114 l fajnie 偶e szkicujesz o艂贸wkiem -sam zaraz bior臋 szkicownik -dzi臋ki za "przypomnienie" :D o tym jak偶e wa偶nym rysowaniu martwej natury
Napisano 26 Marzec 201114 l Autor @CUKIERASS tak bierz szkicownik i szkicuj szkicuj szkicuj co popadnie :)! 聽 co by pusto nie bylo - szkicownikowe roznosci. mial byc mechanoid bojowy na bitwe, ale sie juz niewyrobie wiec tu wrzucam te moje rozkoszne szkice robota.
Napisano 28 Marzec 201114 l Autor @RaVirr dzieki bedzie wiecej niedlugo, obym tylko miala czas skanowac. 聽 przewracajacy sie pojemniczek z zonkilami. powoli co nie co chwytam, musze zaopatrzec sie w kolejne tubki (i wyprobowac lezace w kacie oleje). 聽
Napisano 1 Kwiecie艅 201114 l Fajna luzacka krecha, powiedzia艂bym nawet - niekobieca =]. D艂ugo o艂贸wkiem rysujesz?
Napisano 4 Kwiecie艅 201113 l Autor @emmilius teoretycznie od 10-11 lat (6lat na zajeciach w MDK, potem 2lata architektury krajobrazu, a nastepnie przerwa dosyc spora) a tak naprawde to jakos od roku :) a co w mojej kresce niekobiecego ;)? tak z ciekawosci tylko pytam. @KhazadThard i n-pigeon dziekuje! i zarzucam szkeczyka i jedna z czesci mojego 'development' ze szkolnego projektu :) rozmiar A2, akryl. jakies 20-30minut.
Napisano 4 Kwiecie艅 201113 l Niekobiecego - mo偶e z艂e okre艣lenie =] po prostu ... sam nie wiem, ma艂o jeszcze chyba w 偶yciu widzia艂em. Lu藕ne to i 艣wiadome. Jak by nie by艂o czas rysowania imponuj膮cy podobnie jak kreska. Pzdr.
Napisano 5 Kwiecie艅 201113 l cokolwiek jest na ostatnim szkicu o艂贸wkiem ma potencja艂 by zosta膰 superherosem;)
Napisano 18 Kwiecie艅 201113 l Autor @emmilius & cukierass >> dzieki :) 聽 wrzucam cos co powstawalo w bolach i po raz kolejny udowodnilo moje braki jezeli idzie o jakikolwiek digital. obiecuje poprawe i od srody biore sie za malowanie jablek :) 聽
Napisano 23 Kwiecie艅 201113 l Autor kolejne szkicownikowe, tym razem w wiekszosci anatomia, profile (ale ciagle cos zle robie) i stopki. dorzucam akryl na A2 ze szkoly, moze jakies rady, choc wiem ze dosyc niewyraznie wyszlo.
Napisano 23 Kwiecie艅 201113 l dla mnie rozmiar jest idealny - nie mam panoramicznego monitora:cool: 聽 BetiiX, anatomi臋 rysowa艂a艣 z g艂owy? te dwie z艂膮czone st贸pki widziane od spodu - 艣wietne. o艂贸wki bardzo fajne, moim faworytem jest easter bunny. co do digitalu, wi臋cej wiary w siebie i nie r贸b jednorodnych obrys贸w. na o艂贸wkowych szkicach tak fajnie r贸偶nicujesz kresk臋 (mo偶e nie na twarzach ale na ko艅czynach ju偶 tak). a najlepiej, w og贸le nie r贸b obrys贸w;)
Napisano 29 Kwiecie艅 201113 l Autor @emmilius cieszy mnie ze podobaja sie olowki ze szkicownika ale zostane przy malych rozmiarach bo po pierwsze one oryginalnie sa z reguly malusienkie (sam szkicownik jest wielkosci zeszytu) a po drugie to przylaczam sie do uzasadnienia polki dot. no i lubie ten pakietowy format :) 聽 @polka dot anatomia z przeroznych stockowych zdjec z devianta, te nozki z tasastock.deviantart. z digitalem powalcze, z obrysami tez. obiecuje. 聽 odprezeniowy olowek. szkicownik na razie zbytnio pustka wieje by skanowac (pomijajac ten szkolny od projektu). 聽
Napisano 1 Maj 201113 l Autor dorzucam kilka stronek ze szkicowniczka i akwarelkowo-ekolinowa wprawke do koncowego rysunku na collegowy projekt. wg mnie oczy za male i za szeroko rozstawione no i usta do poprawki. no i szyja chyba tez cos nie tak. wracam do cwiczenia portrecikow ;)
Napisano 2 Maj 201113 l Krecha fajna jak wy偶ej pisa艂em ale n贸偶ki troch臋 "po艂ama艂a艣" =]. B. fajne te rysunkowe. Pzdr
Napisano 8 Maj 201113 l Autor @emmilius dzieki :) 聽 ostatnio walcze z brakiem weny/ochota na skonczenia jakiegokolwiek rysunku, ale zeby nie bylo pusto wrzucam akrylowa gruszke i detal przekletego muszelkowego domku ktory upracie staram sie skonczyc przed 20maja i wrzucic do szkicownika. 聽 聽
Napisano 13 Maj 201113 l Autor kolejna wprawka do koncowego rysunku na zaliczenie i pojedynczy szkic ze szkicownika bo reszta mi sie niepodoba i uwazam je za nie warte skanowania :D a co do szkicownikow to myslalam nad zakupem moleskina, ale sie waham czy brac normalny czy do akwarelek.. 聽
Napisano 13 Czerwiec 201113 l Naprawd臋 ciekawe szkice. Fajna stylistyka i krecha. Mi艂o wplatasz w to kolor. Chcia艂oby si臋 w wi臋kszym formacie zobaczy膰 :D 聽 Z ciekawo艣ci: studiujesz co艣 zwi膮zanego z grafik膮/rysunkiem? 聽 I szkoda, 偶e taki ma艂y odzew pod teczk膮.
Napisano 14 Czerwiec 201113 l Autor @Rothbart dzieki, aktualnie robie wieczorowo, dwa razy w tyg, access to art&design. kurs trwa dwa lata, pierwszy rok wlasciwie mam za soba, a drugi to tylko przygotowywanie portfolio i wystawa (no i nowoczesna historia sztuki ale cii!). o grafice (lub bardziej ilustracji) mysle, ale raczej mnie na te przyjemnosc nie stac ;) 聽 dorzucam koncowa ilustracje z glownego projektu. format A2, ecolina, akwarele, pisaki kreslarskie, sol morska.
Napisano 18 Czerwiec 201113 l Autor szkicownik (troche wieksze niz zwykle, taki rozmiar bardziej odpowiada?) 聽
Napisano 18 Czerwiec 201113 l Koncepcja tego ostatniego stworka przypomina mi troch臋 takie wysokie bia艂e stworzenia z drugiej cz臋艣ci Star Wars贸w - Ataku Klon贸w ;D - Takie lu藕ne randomowe skojarzenie. 聽 A odno艣nie samej pracy - brakuje mi zabawy z lini膮. Walor zbudowany jest w takim sam spos贸b na postaci, jak r贸wnie偶 w tle. Oczywiscie wszystko jest jak najbardziej czytelne, jednak troszk臋 zr贸偶nicowania, chyba by nie zaszkodzi艂o :D 聽 Wrzucaj wi臋cej!
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Autor @Rothbart na StarWarsach sie nie znam, wg mnie to bardziej avataro-podobne stworzenie :) ale cieszy mnie ze z czyms sie kojarzy szkic. 聽 co do waloru - dzis cos walczylam, ale chyba kompletnie poleglam. jak zawsze szkicownik i magiczne olowki z japonskich gazet.
Napisano 26 Czerwiec 201113 l Autor wolne od collegu to czas na kolejny, nie az tak szkicowy,upek :D 聽 wymeczony bucik z ktorego srednio jestem zadowolona. 聽 ekoliny,pisaki kreslarskie,sol morska i ta z KFC ;) moleskin do wodniakow wyprobowalam i.. poprostu cudo. musze kupic 'normalny' moleskinowy szkicownik 聽 聽 pierwsza proba akrylami na plotnie.. maki. 聽
Napisano 26 Czerwiec 201113 l Na temat gruszek ju偶 Ci pisa艂em, but ca艂kiem fajny, postara艂a艣 si臋 czu膰 wi臋cej formy. Nie podobaj膮 mi si臋 rozb艂yski z boku tak samo czyste i jasne jak bliki, te fragmenty nie siedz膮 na bucie. Meduza to jaki艣 performance rozumiem;p ale mog艂aby mie膰 znacznie wi臋cej bry艂y no i z faktury przypomina balonik. Co do akrylu poka偶 refk臋, wygl膮da ca艂kiem przyja藕nie, ale p艂atki to przegi臋cie pomi臋te, postaraj si臋 malowa膰 je z gestu i poczu膰 ich bry艂臋, kierunek poci膮gni臋cia p臋dzlem, bo na razie to gnieciuchy s膮, na plus kolory cho膰 i listki i 艂odygi m贸g艂by by by膰 do艣wietlone. Pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 201113 l Autor @swiezy, dzieki :) do makow jako takiej refki nie mialam,przejzalam zdjecia na googlu i wzielam sie za malowanie (bez patrzenia). dobrze zepo bucie widac jako taka poprawe, bede walczyc dalej. a meduza to zwykly odprezacz i okazja do eksperymentowania z ekolinami bez stresu i presji. 聽 wymeczona czacha jakiegos zwierzecia (refka >> http://meaty.deviantart.com/art/Skull-10-22318431?q=boost%3Apopular%20in%3Aresources%20skull&qo=218 ) i kolejny moleskinowy odprezacz, rekinek. skaner gdzies zjadl zielonkawy odcien wody :/
Napisano 6 Lipiec 201113 l Czaszka jeszcze mo偶e by膰, ale tylko na 4ke odemnie, walor rog贸w skopa艂a艣 trzeba by艂o rysowa膰 z czarno bia艂ej fotografii to zobaczysz b艂膮d. Heh m贸wisz do odpr臋偶enia, mnie odpr臋偶a jak mi co艣 dobrze wychodzi ;p No ale ka偶dy ma jakie艣 swoje wymagania wzgl臋dem siebie. Poza tym 艣wiat艂ocie艅 za oczodo艂em tworzy k艂amliwe formy ko艣ci czaszki, wygl膮daj膮 jak wkl臋s艂e a wcale tam takie nie s膮. Poza tym wi臋cej proporcji, mierzenia i dopracuj faz臋 szkicu bo kuca. Pozdrawiam
Napisano 10 Lipiec 201113 l Autor dzieki Swiezy :) co do czaszki to wiem ze skopalam troche, no ale coz, najwyrazniej nie oplaca sie robic tego typu studiow z wielodniowymi przerwami. jest poprawa jesli porownam do szkicow czach z pierwszej strony (stara sie pocieszyc). 聽 szkice konczace moj pierwszy szkicownik. chlip. troche anatomii, scierka i jakies dziwadelka. 聽
Napisano 10 Lipiec 201113 l Akurat ta op艂acalno艣膰 wcale nie jest 偶adn膮 prawd膮 to co piszesz. To kwestia mierzenia i solidno艣ci. Jasne 偶e jest poprawa, teraz ca艂y czas tylko do przodu. ;)
Napisano 11 Lipiec 201113 l ja bym jednak by艂 za tym 偶e ci臋偶ko ko艅czy膰 co艣 po przerwie, chyba 偶e jedzie si臋 przy sztucznym 艣wietle i nic si臋 nie zmienia pomi臋dzy sesjami 聽 szkice fajne, zw艂aszcza szmatka mi si臋 podoba;)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto