Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 627
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam nadzieje, że będzie większa ilość opcji i wreszcie benda widoczne materiały w material editorze :]. Czekam z niecierpliowością a póki co nic innego mi nie pozostaje tylko zapuścić na nocke render jest na starej wersji ...

Napisano

Mam nadzieje, że będzie większa ilość opcji

Tutaj myślę, że nie będzie większych zmian. Bo niby jakich opcji? Jeżeli maxwell jest oparty na prawach realnego świata to pewnie NextLimit nie będzie dodawał nowych opcji tylko po to aby user mógł sobie stworzyć swoje wirtualne prawa. :)

Oczywiście pewnie będzie działa już wolumetryka, która była wyłączona w ostanich (a może wszystkich) poprzednich wersjach.

pozdr

Napisano

ciekawy silniczek .. przegladalem galerie i jestem bardzo milo zaskoczony , choc twardo obstaje przy mentalu to nieomieszkam przygladnac sie blizej wersji demo noewgo maxwella.

Napisano
New stand-alone Interface

The Maxwell Render 1.0 release version is coming out with a new, stand-alone interface. This interface works cross platform and will include the following features:

New, powerful layer and spectral based material editor.

Full 3D environment, allowing the user object manipulation, curve editor, render parameters and many more features essential to the work pipeline.

MXI Viewer window: A complete viewer and editor for the Maxwell Image (HDR) internal format.

Maxwell Network: Maxwell is able to render in a farm, also single frame in coop mode over a network. NetManager and monitor are useful tools to control this process.

Command line version. (Maxwell can be used as a simple command line version without interface)

whhoooooaaaaaaa xeav to jest news roku :)

Napisano

hahaha i śmieje sie wam w twarz :P od początku byłem za maxwellem i pobije jeśli jeśli już tewgo nei zrobił vraya i reszte na pysk :P

a teraz wiem co sie będzie najprawdopodobniej tu działo.

Napisano

Ja i tak najprawdopodobniej nic w tym nie bede robil, bo i tak mi sie calosciowo nie podoba, wiec sie tak nie podniecaj hindus. ;)

Napisano

Sprobowalem jakas tam bete, teraz czekam na 1.0 i jakies demko. Ale i tak ten renderer mi si enie podoba. :) Mimo, ze niektore rendery wychodza naprawde ladnie.

Napisano

to samo co RA.

najbaedziej nie podoba mi sie to ze nie mozna robic szybkich testow bez czego dobry render w krotkim czasie odpada

no chyba ze nie umialem go dobrze obsluzyc :P

xeav - nie rozumiem cie

Napisano
Render moze i jest ciekawy ale na szybkie sprzęty, a i ma jeszcze 2 plus to, ze mozna włączyc render i w tym czasie robic dalej scenke ;)

vray 1.5 też ma być stand-alone

Napisano

w jakiej rozdzielczosci? widac cos oprocz kropek? nie ma to jak popuszczac kilka raz interior z irr mapa -7/-5, wiadomo co jest grane. moze nie wszystko co mowie jest ekstra ale musialby sie stac cud zebym przeszedl z vraya na maxwella :)

Napisano

oj przejdziesz przejdziesz tylko jeszcze o tym nie wiesz :) po 15min renderingu już widac czy mamy dobre oświetlenie i jedziemy z ustawieniami w preview potem tylko powtórna odpałka i gotowe.

Napisano

włączyc render i w tym czasie robic dalej scenke

hcpiter666 - lepiej oszczędzać na ramach niż dopieszczać scenkę, chyba że na innym kompie ;]

Ja tam chętnie poużywam Maxwell'a - mentala, jedyną alternatywę, nie mogę opanować - trochę trudny :).