Sisio Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Cześć czołem, oto prezentuję Wam prezent dla mojej szacownej żony. Prezent ów przedstawia ją jako elfa w żywozbroi...that's about it. Walcie, zdrowa krytyka zawsze w cenie :) Update: pozmieniałem to i owo, usunąłem kilka włosów, które przestały mi się podobać itp. Obrazek w ładnej rozdzielczości leży tu: http://krzysztofolborski.com/images/elf_fin_2.jpg Enjoy, S.
hcpiter Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 wypas moze bym tylko rozjasnil troszke render ale i tak super klimat ! gratki
peterr Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 noo takie jak lubie:D w sumie możnaby troche twarzyczke poprawić [brwi ,skóra] ale jest doobrze;) - a z pytań to hmm jak modelowałeś tą zbroje? jakiś gałęizo plugin? hej
Sisio Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 hcpiter3d - dzięx Radzisz - zbroja robiona ręcznie, automaty dają za małą kontrolę nad...wszystkim :) Czy mogę wiedzieć, co poprawiłbyś w skórze? Wydaje mi się być ok, ale trochę już na to patrzę, więc mogę nie widzieć. S.
pecet Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 skóra i krew mocno plastikowe, włosy wyglądają jakby były domalowane, ale "ubranko" wymiata
Homa Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 dźizas coś Ty jej zrobił, he he ;-) Znakomity pomysł i całkiem niezłe wykonanie, choć ta skóra i włosy tak zbyt zblurowanie wyglądają w porównaniu do zbroi, i może to tak zwraca uwagę?! I fakt ciemno troszkę, ale może to i od monitora zależy :) Tak czy inaczej ładnie. Brawo!
Sisio Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Homa - włosy nie są zblurowane, sprawiają tylko takie wrażenie w niskiej rozdzielczości :) Zajrzyj pod linka z wersją w wyższej rozdzielczości z mojego pierwszego posta, już tam (1800 x cośtam) widać większość pojedynczych włosów. Na wydruku A3 (4900 x cośtam) widać je w całej okazałości (ale tu już musisz mi wierzyć na słowo :). S.
Homa Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Masz rację Sisio - zwracam honor ;-) Całkiem dobrze to wygląda w dużej rozdziałce. Ciekaw jestem gdzie powiesiłeś to A3... nad łóżkiem, czy w kuchni ?!? Heh... pozdr :)
Yano Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 fajny pomysł ale wykonanie pozostawia pewien niedosyt... Troche kuleją tekstury i światło. Dopiero na wysokiej rozdzielczości zobaczyłem że sie oblizuje z krwi :) język kolorystycznie za bardzo zlewa się z krwią i można by go troche lepiej wymodelować (zagiąć go na górną wargę albo coś) a krew powinna być bardziej czerwona. Poza tym ta zbroja się za bardzo błyszczy robią sie lekkie przepały i zbytnio odwraca uwagę od twarzy, która wydaje mi się powinna być tu najważniejsza. No i ta skóra twarzy nienajlepsza, ale to już inni pisali. Włosy wyszły bardzo fajnie. Jak dla mnie +4
Sisio Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Napisano 28 Lipiec 2007 Yano - co do języka - przy takim ułożeniu warg nie da się go zawinąć do góry (a przynajmniej ja tego nie potrafię), żeby zawinąć język do góry górna warga musiałaby się trochę 'zawinąć' na górnych zębach, co głupio wygląda (próbowałem to zrobić). A nie ma to jak fajne, trochę wydęte wargi, hje, hje. Błyszczenie zbroi - imho jest ok, tzn. odblaski wyglądają jak na moich referencyjnych kawałkach metalu. Ogólnie wiem, że jest parę niedoróbek, ale sami rozumiecie, terminy goniły :), tzn. prackę musiałem skończyć przedwczoraj. S.
Gość Raffaello Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 powiem szczerze że bardzo mi się podoba tylko ta krew spływająca z ust mi w ogóle nie podchodzi, świetna pracka, front się należy! pozdro
Sisio Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Raffaello - dzięki, nie spodziewałem się, że ktoś uzna tą pracę za 'frontową' :)
purple Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 1)gratuluje żonki!;) 2)klimacik bardzo fajny 3)praca na poziomie reklamowych imigów Nvidji sprzed paru lat:),ale czasy poszły na przód i teraz robi wrażenie,jakbyś tego nie dokończył...popracuj nad detalem
Sisio Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Napisano 1 Sierpień 2007 purple - praca sprawia wrażenie nie dokończonej, bo jej nie dokończyłem - miałem sztywno ustawiony deadline :) Najważniejsze, że żona nie wierzyła, że sam to zrobiłem, hehe. Za tydzień-dwa będę miał trochę wolnego czasu. Wtedy doszlifuję prackę korzystając z Waszych uwag i oczywiście pokażę poprawioną wersję. S.
Nazps Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 masz wypas żonę:)) Pracka tez ladna. Mogloby byc jasniej
mrozik26 Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 ehh ale sie żonka oblizuje ;D nie no super tylko ten włos jakis spłaszczony ( ten co tak przez nos przełazi )
BLADE Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 fajna pracka :) mi sie hmm lewe oko cos nie widzi... tzn jej prawe :) zapytam tylko o soft w którym ta pracka powstala.
Sisio Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Napisano 5 Sierpień 2007 Dzięki chłopaki, już prawie skończyłem poprawiać najbardziej irytujące mnie i Was błędy, niedługo będzie update :) BLADE - pracka powstała w Maxie i Fotoszopie S.
briz Napisano 5 Sierpień 2007 Napisano 5 Sierpień 2007 ciekawe, w pierwszej chwili myślałem że sobie przebiła głowę tym sztyletem :), może spróbuj trochę inne ustawienie kamery przydałoby by się jeszcze poprawić kształy głowy
Sisio Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Okiej, zrobiłem mały update - trochę rozjaśniłem, pousuwałem kilka pierdół (w tym trochę włosów, które przestały mi się podobać), chyba jest trochę lepiej? Link do nowej wersji: http://krzysztofolborski.com/images/elf_fin_2.jpg Stara wersja: http://krzysztofolborski.com/images/elf_fin.jpg S.
NV Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 A mi stara wersja bardziej się podoba bo ma swój klimat. Może trochę ciemna fakt ale lepiej sie komponuje. Pozdrawiam Nvidia ;)
Sisio Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 briz - to nie sztylet, ale katana...aż tak tego nie widać? :( Kształt głowy trochę poprawiony (tzn. szczyt głowy, gdzie było za dużo włosów). Niestety inne ustawienie kamery nie wchodzi w grę, bo nie mam czasu na ponowne dodawanie wszystkich elementów 2d (a trochę ich jest). Nvidia - specjalnie dla Ciebie zrobiłem trochę ciemniej, bo faktycznie jasność trochę za bardzo biła po oczach. Anyways, dzięki wszystkim za uwagi i pochwały. S.
Gość User190 Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Dlaczego nie korzystasz z dobrodziejstw speculara?? Na miniaturce wyglądało to bardzo dobrze, ale całość niestety nie zachwyca. A szkoda - bo niewiele temu modelowi do szczęścia potrzeba - lepsze tekturki i kadr mogłyby wiele załatwić :)
ReflectVision Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 ladnie zone potraktowales :D zbroja robi wrazenie ..
Sisio Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Napisano 20 Sierpień 2007 Aj, aj, dawno nie zaglądałem do żony :) Again, dzięki za w miarę ciepłe komentarze, hehe. M@Ti - starałem się, ale wylazł brak doświadczenia w przygotowywaniu tekstur do SSSa (i tekstur w ogóle :), poza tym przytłoczyła mnie trochę liczba map, jakie można wrzucić w skórę Maxa......cholera, wjechałeś mi na ambicję...ech, znowu kilka nieprzespanych nocy... S.
gawel72 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Super pracka. ;P Czym zrobiłeś włosy jeśli można wiedzieć?
Sisio Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 gawel72 - włosy robiłem zwykłym, maxowym Hair&Fur + co drobniejsze włoski na styku czoła i włosów przy użyciu Photoshopa. S.
Bart5 Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Super praca. Za krztałty tej zbroi daje 6+. Ale coś jasno-zielonego w niej sie odbija, gryzie w oczy i obniża realizm. Myślę że bez tego będzie lepiej. Poświęć trochę czasu na tą tważ bo wygląda troche jak jakaś anorektyczka, a oczy są niemal tak wielkie jak usta.
Sisio Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Bart5 - bo widzisz, moja żona ma właśnie tak wielkie oczy - proporcje brane ze zdjęcia :) S. Edit: woot - setny post ;)
purple Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Siso zamiast tylko odpisywać, dawaj upa, tu już dużo komentów powstało, nawed gwiazdki dostałeś (gratulejszyns;)), pracka wię powinna troszkę wyewoluować...popraw włoski i to co tam Ci jeszcze mówili, pozwól sobie i pracce rozwinąć skrzydła... pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi