Napisano 6 Listopad 200915 l Jonasz_Real: Mafida: ArTooRo: leszek_lenia; Gomez: DreaMaker; Tomala: khatake: Edytowane 6 Listopad 200915 l przez Lucek
Napisano 9 Listopad 200915 l A,zapomniałem że trzeba temat wymyślić za kare.Może "Postać z horroru"? Chyba że wymyślisz coś lepszego to no problem:) Pozdr:)
Napisano 9 Listopad 200915 l Jestem za - postać z horroru dobry pomysł:), frankensztajny i inne przystojniaki.
Napisano 9 Listopad 200915 l Autor Świetny pomysł. Ale i tak wygra Freddy Kruger:( Zaraz zakładam wątek.
Napisano 9 Listopad 200915 l Lucek znowu nie brał udziału :D Lucek weź też udział ;] Bo ostatnia twoja postać mnie się podobała. Myszołak czy coś takiego ;)
Napisano 9 Listopad 200915 l Fajny temat, tylko pytanie mam, czy tym razem cala postac robimy czy popiersie.
Napisano 9 Listopad 200915 l Autor Vega: Jak sam będziesz mial maturę to to odszczekasz. Nie tak prosto znaleźć całe 6h na sculpt. A tablet już działa.
Napisano 9 Listopad 200915 l @Lucek: Hmm... No fakt :D 91 ;] Przyzwyczajony jestem, że teraz maturę ma 90 :D A tak trochę odchodząc od speedsculptingu to powiem, że przetestowałem ZBrush'a na Mac OS X :D Zrobiłem ten test "Multithreading" i otrzymałem: Mac | Windows 3.528999 | 4.236 2.212997 | 2.744 160 % | 35.2% :) Robiłem kilka testów i różnice były niewielkie :) Mac jest podobny w parametrach do mojego laptopa. Latop: CPU: 2x2.0 RAM: 4GB GPU: GeForce 8600MGT Windows 7 Ultimate Mac: CPU 2x2.0 RAM: 4GB GPU: Radeon HD 2400 XT Mac OS X Leopard (10.5) Szybkość i ilość poly też jest większa :) Ale czy pracuje się lepiej? Tego nie wiem :) Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem ZB. Na Macu pracuje tata dla niego jest szybciej. Jednakże patrząc po cenach Maca, a PC to jest duża różnica. Pozdr.
Napisano 9 Listopad 200915 l Ale które wersje porównywałeś?Gdzieś tam czytałem że 3,5 wypada gorzej w multithreadingu od 3.1.Na maca są chyba 3.0 i 3.12 tylko... U mnie na pc w 3,5 wyszLo coś takiego: 4.45 2.83 157% Co te wyniki oznaczaja wogóle? o a teraz 4.45 2.67 160% :) Edytowane 9 Listopad 200915 l przez mafida
Napisano 9 Listopad 200915 l Windows 3.1 bo 3.5 nie działa xD Mac 3.12 chyba. Nie wiem nawet. Tak dla testu sprawdzałem. Co te liczby oznaczją to sam całkowicie nie wiem. KLICEK pokazywał w tutku i mówił o tych liczbach. O ile dobrze pamiętam to 160% oznacza przyspiszenie jakie da nam drugi rdzeń (lub 2, 3 i 4) :D Nie jestem pewny tego co napisałem :D "Multi-Processing. For systems that are capable of multi-processing or hyper threading, this feature can significantly enhance performance. It is a good idea to run the "Test Multithreading" button located in the Preferences>Performance menu. ZBrush will then tell you whether or not multithreading is recommended for your system-configuration. If it is, then both the Draw and Render options should be activated. Note: As of this writing, these settings are not saved with the preferences. Instructions for what to do are given below." Jakiego masz kombajna? Ale to na PW pogadamy, żeby śmietnika nie robić :P