kamil.ochel Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Hej! A więc pomysł na taki soft wpadł z wątku reference-image. Siadłem i zrobiłem w Visual Studio takiego toola co to wyświetla nam referencję. Aktualna wersja 1.0.0.4 (update 8.01.2011) wyświetla pliki graficzne w formatach: JPG, BMP, PNG, TIFF, ICO, GIF Screen Windows only, i wymagana jest platforma .NET Framework 4.0 (ściągnie się automatycznie przy instalacji) DOWNLOAD http://www.speedyshare.com/files/26126625/refviewer.zip http://rapidshare.com/files/441382240/refviewer.zip TIFFy mogą mieć problemy z płynnością przy dużym rozmiarze lub ilości warstw Ikonka w trayu umożliwia zmianę przezroczystości, oraz ukrycie/przywrócenie kontrolek. Dalej szukam sposobu na przepuszczanie klików przez okienko, co by można było sobie refkę wrzucić nad maxa/maye/blendera/lightwave/cineme/photoshopa czy co tam macie i używacie i w nim pracować. Oczywiście jak chcecie zobaczyć jakieś ficzersy, piszcie, jak będą miały sens mogą znaleźć się w programie. Wszelkie bugi i problemy zgłaszamy tutaj. Mam nadzieję że komuś się przyda :) Pozdrawiam! :) CHANGELOG 1.0.0.3 --- RefViewer wychodzi na światło dzienne 1.0.0.4 --- Przyciski i radio buttony zastępuje toolbar z ikonami, pojawia się przycisk ostatnio otwarte. ikonka w trayu nie nazywa się już "notifyIcon1" Edytowane 8 Styczeń 2011 przez kamil.ochel 2
Kris_R Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 Podziwiam chęci i zacięcie :) Może komuś się faktycznie przyda. W mojej pracy praca z refkami dzieli się w sumie na dwa typy. Refki widziane w głębi, niejako za modelem (max, Softimage, Modo, Mudbox, Zbrush, itp.) oraz na refki widziane z przodu, przed obrazem lub obok (Photoshop, Painter, Artrage). Jak do tej pory, przy pracy z refkami z przodu, czyli trochę takimi jak Twój tool, to Artrage jest niedościgniony. Bije na łeb i na szyję :) Myślę, że jeśli choć jakąś część ficzersów udałoby się Tobie przenieść do RefViewera, to można liczyć na sukces. Tym bardziej, że RefViewer działa niezależnie od aplikacji.
Camel Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 rewelka Kamilek, rewelacyjna inicjatywka! Piwo stawiam! :* funkcjonalnosc zabija po prostu, tylko wiesz, zasugerowałem ci pare bajerów i by było git. Przezroczystość okna - otóź to niezłe! :D
zeet Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 Przydała by się opcją zoomowania i przesuwania obrazka , tego najbardziej mi brakuje : )
kamil.ochel Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 update w pierwszym poscie Kris_R dzięki za komenta :) jakoś niebawem zobaczę co można z refkami robić w artrage, może coś wejdzie. na razie walczę z jakimś sposobem na przepuszczanie kliknięć "pod" to okienko co by można sobie maziać niejako po refce Dunuś dzięki :P na piwko chętnie wpadne tylko do Szczecina daleko ;P zeet jutro, już w sumie dzisiaj nad tym posiedzę jak znajdę czas :) do tego jeszcze dojdzie drag&drop co by szybciej sie dało refki zmieniać
Kris_R Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Dla ułatwienia dwa linki, które pokazują referencje w ArtRage w akcji. Filmiki są pobieżne i momentami wręcz lamerskie, ale coś tam pokazują a może oszczędzą Ci szukania instalki niepotrzebnie: http://www.youtube.com/watch?v=187nBAff3-E http://www.youtube.com/watch?v=97gkq6hjOj0 Pozdrawiam! :)
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 o Kris_R dzięki za filmiki przeglądnę i zobaczymy co sie da :D już w sumie mam pomysł że pipeta z kopiowaniem do schowka koloru jako #ffffff byla by niezla :)
Lucek Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 A u mnie nie działa:( I jeszcze ciemny interfejs do pracy w nocy:)
kamil.ochel Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 lucek a instalowałeś wcześniejszą wersję? jak tak to wywal ją z panelu sterowania > dodaj usuń programy (programy i funkcje w win7) a jak nie to musimy coś obmyślić :)
qbaqbaMAX3D Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 (edytowane) Kamil i jak z rozwojem Twej aplikacji? :) Probowalem sciagnąc ale linki juz nie aktualne. Daj znac co i jak. pozdro Edytowane 9 Kwiecień 2011 przez qbaqbaMAX3D
Rekomendowane odpowiedzi