jaras Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 heloł, odgrzebałem swoją dawną grafę i postanowiłem ją zamieścić. Robiłem to jeszcze w Maxie 3.1 , Render-scanline :). Technika modelowania - subdivision surfaces czy box modeling - jak kto woli. pozdrawiam
KLICEK Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 moim zdaniem scenka super :) musiales sie troche nameczyc , poztym podoba mi sie bardziej niz niektore prace stworzone za pomoca nowszego softu. Calkiem fajnie Ci wyszedl sam model tego aliena ;) jezeli chodzi o texturki to sam widzisz ...
jaras Napisano 8 Listopad 2004 Autor Napisano 8 Listopad 2004 dzięki za przychylne komentarze. Teksturowanie nie jest moją mocną stroną, przyznaję się bez bicia -ale pracuje intensywnie nad tym i wiem już co to jest "unwrap uvw" ;) Co do namęczenia się to owszem trochę nad tym posiedziałem swego czasu ... ale kocham to robić i o męczarni nie ma tu mowy ! sama przyjemność ! pozdrawiam
dr Ug Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 Ten alien nie moze stac na srodku, po prostu nie moze;) Troche zbyt ludzkie ma oczy jak na moj gust.
Piotr Dobosz Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 a moim zdaniem swietne poprostu swietne uwielbiam takie scenki szczegolnie mi sie podobaja te napisy na ,,drwiach'':) a zreszta wszystko jest super pozdrawiam
tweety Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 wspaniała scenka! jak na maxa 3 to wręcz wycisnąłeś z niego wszystko. podoba mi się i kolorystyka i sama tematyka. trochę brakuje mi DOFa ale to naprawdę szczególik super i tyle pozdrawiam! :D
Kyok Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Scenka super!!!! -jestem jeszcze zacieńki żeby się wypowiadać w kwesti technicznej, ale z punktu widzenia estetycznego wygląda super!!! -tylko szkoda że ONI są tacy przyjacielscy -moja baza księżycowa obróciła by w proch te stateczki :] pozdro
jaras Napisano 9 Listopad 2004 Autor Napisano 9 Listopad 2004 thx 4 all dr Ug - jak to nie może stać na środku ? - przymierzałem go w różnych miejscach i tu gdzie jest najlepiej się komponuje (ew. troszkę w lewo - bliżej "jaskini" to były jedyne możliwości a oczy ma ludzkie bo ... alien też człowiek !!! :) Kyok - nie bądź taki pewien ,że Twoja stacja pokonałaby moje stateczki ! ;) może jakiś pojedynek ?
mCh Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 dr Ug ma rację... to wygląda sztucznie :) jak na tamte czasy jest dobrze, może nawet bardzo :P
JohnZi Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 nareszcie pracka zrobiona od poczatku do konca
Georgas Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Fajny ten Alien,a co w tle jest??troche nie dopracowane te alienki z tyłu
KLICEK Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 jak na tamte czasy jest dobrze, może nawet bardzo :P a mi sie wydaje ze jak na tamte czasy to to jest dobrze , moze nawet bardzo : http://raph.com/3dartists/artgallery/tomek1.jpg http://raph.com/3dartists/artgallery/tomek2.jpg http://raph.com/3dartists/artgallery/tomek3.jpg http://raph.com/3dartists/artgallery/tomek4.jpg
jaras Napisano 14 Listopad 2004 Autor Napisano 14 Listopad 2004 nie... no..., Klicek ... przesadziłeś trochę.... nie dorosłem nawet do pięt Bagginsowi
KLICEK Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 to tak samo jak ja :) Ale takie rzeczy mozna bylo robic w maxie 3.0 tylko byl jeden problem trzeba bylo umiec :)
kozioo Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 Ale żeś strzelił Klicek:] Hehe, no nie moge:D Ta scenka nie jest zła, ale nie ma najmniejszego porownania do zadnego z renderow ktore podlinkowałes :)
KLICEK Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 kozioo przeciez wiesz ze chodzilo mi o same mozliwosci programu (usera) w tamtych czasach a nie o porownywanie tych dwoch prac ;)
jaras Napisano 14 Listopad 2004 Autor Napisano 14 Listopad 2004 kozioo - : najmniejszego .... buuuuuu..... chlip...... chlip..... a już miałem nadzieję, że może tym razem sie udało ... ;) p.s całkowiciesię z Tobą zgadzam
Mareki Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 Super.Scena taka że aż łezka leci.Super pozdrawiam
Eden-3d Napisano 28 Listopad 2004 Napisano 28 Listopad 2004 wkacu ktos z wyobraznią ,ladna pracka .pozzdr
MalwiX Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Rewelacja, po pierwsze pomysł - narzekaliście na warsztat, a moim zdaniem on nie jest tu najważniejszy :) Świetny pomysł - dobra realizacja. A z tym Bagginsem.... marudzicie, on wcale nie jest taki dobry :>
jaras Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Napisano 4 Grudzień 2004 bardzo dziękuję za dobre słowo i za wszystkie komentarze. Pomimo tylu pochwał nie grozi mi popadnięcie w samozachwyt :) dzięki , pozdrawiam
Dracools Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 szczegolnie mi sie podobaja te napisy na ,,drwiach'':) Nie no scenka jest super!! W alienie można się troche pogubić ale staki to super. Piotrek----->eeeeeeeeee..... drwaich? Ja tam wogule żadnych napisów niewidze :S :/. Chodzi ci o drzwi? Brwi? :/
tweety Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 Piotrek----->eeeeeeeeee..... drwaich? Ja tam wogule żadnych napisów niewidze :S :/. Chodzi ci o drzwi? Brwi? :/ Na prawo jest wejście do jaskini a na portalu napis (język obcych): "I want to belive!" (patrz: X-Files. Odc:25, scena 112 klatka 652 214. lewy dolny róg ekranu pod plakatem Presleya) :D
jaras Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 tłiti- czemu zdradziłeś co tam jest napisane ??? obiecywałeś że nikomu nie wygadasz ! ;) vetis- chciałem cały obrazek utrzymać w takiej monotonnej, sepiowatej kolorystyce robiłem różne wersje, nocne, dzienne ale wygrała sepia . Zresztą na stronie http://www.handrysik.republika.pl są 2 inne wersje (uprzedzam ,że jest to tzw. strona "robocza" :)
Kalais Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 naprawde fajna ta scena, 0 zastrzezen, chyba kiedys ja widzialem juz na niwidu... pozdrawiam, Kalais
Ski Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 fajne...modelik aliena mi się podoba :) troszeczke nie leżą mi textury skał...ale ogólnie bardzo mi się podoba...pozdro :)
Gość HUSKY Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 wow to napewno byl max 3 jak tak to klasa
Rekomendowane odpowiedzi